SunDisc Solar Systems BV

Adres

Bark 59
9606 RC Kropswolde

Telefoon 0598 - 35 21 26

Website http://www.sun-disc.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

SunDisc Solar Systems BV produceert zonne-collector systemen initieel ontwikkeld voor het verwarmen van openlucht zwembaden. Inmiddels zijn echter ook systemen in gebruik genomen voor het verwarmen van binnenbaden en in combinatie met zwembad verwarming, voor het verwarmen van vloeren. SunDisc levert zijn systemen in de Benelux via gespecialiseerde zwembad installateurs en in het buitenland via zijn importeurs.

De door ons ontwikkelde collector is Europees gecertificeerd volgens norm EN 12975-2: 2006 en onderscheidt zich door zijn vorm, eenvoudige installatie, blijvend hoge rendement, duurzaamheid en de 100% recyclebaarheid.
Naast de SunDisc collector is ook de elektronische besturing voor het systeem in eigen huis ontwikkel, deze op 0.1°C nauwkeurige regeling zorgt voor een geheel automatische werking van het systeem.


Ook in de andere Europese landen heeft SunDisc naam gemaakt waardoor inmiddels 50% van de omzet daar gerealiseerd wordt.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1999

Milieubeleid

Duurzaamheid is echter meer dan het verminderen van het gebruik van conventionele energiedragers en het hergebruiken van materiaal, ook de levensduur van de gefabriceerde producten is van belang om een duurzame economie te ontwikkelen. De SunDisc collector is daarom zo ontwikkeld dat deze 10 jaar gegarandeerd kan worden bij een terugverdien tijd van 4 tot 6 jaar.

Het is echter de verwachting dat de collector een levensduur heeft die de 20 jaar ruim zal overstijgen.

Onze partners