Tarkett B.V.

Adres

Taxandriaweg 15
5142 PA Waalwijk

Telefoon 0416-684100

Website https://www.tarkett.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Tarkett is een internationale marktleider in innovatieve oplossingen voor vloerbedekking en sportveldbekleding. Met een breed scala aan producten, waaronder PVC vloerenheterogene en homogene vinylrollen, projecttapijtvloerkledenlinoleumhoutkunstgras en atletiekbanen, bedienen wij in meer dan honderd landen wereldwijd door middel van strategische merken als Tarkett en DESSO. Wij leveren designvloeren en functionele vloeren voor diverse segmenten: ziekenhuizenscholenwoningenhotelskantorenwinkels en sportvelden. Wij zetten ons in voor duurzame ontwikkeling en hebben een eco-innovatiestrategie geïmplementeerd die is gebaseerd op Cradle to Cradle ® principes en de circulaire economie bevorderen. We hebben als uiteindelijke doel met onze duurzame vloeren bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

1997

Milieubeleid

Samen veranderingen bevorderen.

Wij zijn gepassioneerde voorstanders van de circulaire economie. Maar we weten dat dit een collectieve inspanning is. De toekomst van onze planeet hangt af van elke schakel, in elke toeleveringsketen, in elke branche die samenwerkt om de cirkel van afval te sluiten en de impact op klimaatverandering te verminderen. We werken samen met partners in de wetenschap, NGO's, overige industrieën en onze klanten om elke dag verbetering te stimuleren. Omdat we geloven dat het verschil zal komen door het goede te doen. Samen.

Volledige transparantie

Wij geloven in volledige transparantie. Dat betekent dat we onze duurzaamheidsactiviteiten en vooruitgang openbaar maken; en u ongeëvenaarde informatie geven over de materiële componenten van al onze producten.

  • Ons uitgebreide verslag over duurzaam ondernemen wordt openbaar gemaakt en geverifieerd door een onafhankelijke partij.
  • Onze door derden geverifieerde Material Health Statements (MHS) beschrijven nauwkeurig de samenstelling van elk product en geven informatie over eventuele gezondheids- of milieurisico's.
  • Onze milieuproductverklaringen (EPD's) zijn gebaseerd op LCA-methodologie en evalueren de milieuprestaties van onze producten.

Lidmaatschappen en certificeringen

We stellen onszelf ambitieuze duurzaamheidsdoelen en streven naar externe accreditatie om onze vooruitgang te meten. We werken bijvoorbeeld samen met het wetenschappelijk instituut EPEA om de principes van Cradle to CradleTM (C2C) in al onze activiteiten toe te passen.

We werken ook samen met NGO's, brancheorganisaties en overheden en zijn lid van verschillende werkgroepen. Bijvoorbeeld:

  • We doen mee aan Globe EU-initiatieven
  • Wij zijn lid van de Ellen MacArthur Foundation
  • We passen de tien principes van de United Nations Global Compact (UNGC) toe, waaraan we elk jaar onze resultaten meedelen om als 'Geavanceerd’ te kunnen worden aangemerkt. Daarnaast draagt Tarkett bij aan verschillende van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties

Twitter Tarkett_NL

Onze partners