Theaterboerderij Op 't Hogt

Adres

Vogelenzang 2
5282 NH Gemonde

Telefoon 073-5479973

Website http://www.ophethogt.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Tussen struweelhagen in het coulissenlandschap van Gemonde ligt onze theaterboerderij. We hebben hier een camping voor 15 staanplaatsen en daarnaast een bed en breakfast. Een ideale plek voor een weekend met familie en / of vrienden.

Er zijn twee grote keukens waar gekookt kan worden en gegeten. In de Deel kun je samenkomen (er staan tafels stoelen en banken) en workshops volgen.

Achter in het veld hebben we een vuurplaats, waar we regelmatig het vuur aan steken en als je dat wil, kunnen we voor je koken bij 't kampvuur.

Als je ook een activiteit zoekt voor je weekend, kan dat hier in de boerderij. Je kunt dan denken aan beeldhouwen, schilderen, dansen, theater, koken, yoga en meditatie.

Werknemers

1 tot 25

Milieubeleid

Behalve dat we mensen een goede tijd willen bezorgen willen we dat vooral op een manier doen waar wij achter kunnen staan. Zowel door verantwoord met energie om te gaan als met afvalwater en door aanplant van inheemse struiken en bomen om zo ook de flora en fauna een mooie plek te geven op ons land. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat we met de stroom die we zelf opwekken (40 zonnepanelen) al meer stroom opwekken als we zelf verbruiken en het aantal vogelsoorten dat we hier signaleren elk jaar verder uitbreid, met mooie zeldzame vogels zoals de zwarte roodstaart, goudvink, ijsvogel, gekraagde roodstaart, en de kerkuil.

We zijn nu plannen aan het maken om het gasgebruik terug te dringen en de stroom optimaal te gaan benutten. Ook het verder creëren van vlechtheggen (daarvoor moeten struiken nog iets groter worden) en de fruitoogst verwerken staan op de agenda.

Het beleid komt er in ieder geval op neer dat we zo min mogelijk schade willen toebrengen aan de omgeving. Waar mogelijk flora en fauna bevorderen.

Daarvoor hebben we diverse maatregelen getroffen:

- zonnepanelen, ruim voldoende voor eigen gebruik

- gescheiden afvalwater, met grijswatercircuit voor toiletten

- afvalscheiding

- goede isolatie

- aanplant van inheemse struiken en bomen (samenwerking Brabants Landschap)

- verschraling van grond voor groei van kruiden

- uilenkasten (in samenwerking met werkgroep uilenbescherming)

- amfibiënpoel

Onze partners