Tonzon BV

Adres

Ir. Schiffstraat 220
7547 RD Enschede

Telefoon 053-4332391

Website http://www.tonzon.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. Je zou kunnen zeggen: TONZON heeft de thermosfles flexibel gemaakt.  Met deze techniek kan je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde maken. Dat is prettig wanneer je tegen een koude buitenmuur een voorzetwand wilt plaatsen.

Heb je genoeg ruimte ter beschikking, zoals in een dak of onder de vloer, dan kun je zelfs de warmtestroom vrijwel blokkeren. Bestaande vloeren worden met Thermoskussens warmer dan nieuwbouwvloeren. Bestaande zolders blijven in de zomer koeler dan in een standaard nieuwbouwhuis. De Thermoskussens en de Thermosheets zijn gemaakt van een dunne maar zeer sterke kunststoffolie die speciale oppervlakte behandelingen heeft ondergaan. 

Tonzonfolie kent de hoogste isolatiewaarden en kan naadloos verwerkt worden. Koudebruggen kunnen makkelijker vermeden/beperkt worden. U heeft de investering in TONZON isolatie dan ook snel terugverdiend. Het materiaal is niet irriterend of giftig en makkelijk te verwerken.

Vanuit milieuoogpunt is TONZON de beste keus: met TONZON geïsoleerde huizen verbruiken minder energie, ook productie en vervoer kosten maar weinig energie.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1980

Milieubeleid

TONZON het meest milieuvriendelijk Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft in 2002 een milieuclassificatie opgesteld voor de meest gebruikte vloerisolatiematerialen.

In 2002 hebben zij ook de milieukosten en de milieuklasse berekend. Het onderzoek ging uit van een isolatielaag die RC=3,0 oplevert. Deze isolatiewaarde is aanbevolen in het kader van Duurzaam Bouwen. En hoewel TONZON een hogere isolatiewaarde levert (namelijk RC=3.8) komt TONZON toch steeds als beste uit de bus.

Twitter @Tonzon

Onze partners