Trevvel

Adres

Postbus 4202
3006 AE Rotterdam

Website https://www.trevvel.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Personenvervoerder Trevvel is gespecialiseerd in doelgroepenvervoer en zorgvervoer. In die sectoren rijdt het voornamelijk in het zuidelijke deel van de provincie Zuid-Holland, waar het dagelijks meer dan vierduizend verschillende reizigers per dag vervoert in ruim zevenduizend ritten. Dat doen de medewerkers met bijzondere aandacht voor mens, maatschappij en milieu.

Trevvel werd opgericht om het doelgroepenvervoer in Rotterdam uit te voeren, maar heeft sindsdien ook andere opdrachtgevers aan zich weten te binden. Zo rijdt Trevvel inmiddels ook voor de gemeente Capelle aan de IJssel en voert het voor verschillende zorginstellingen in de regio Rijnmond het ‘zittend ziekenvervoer’ uit, dat wil zeggen het vervoer van en naar een ziekenhuis, zorgverlener of -instelling waar geen ambulance voor nodig is. Daarnaast rijdt Trevvel op projectbasis ook voor andere opdrachtgevers. Daarmee is het in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de grotere partijen binnen de landelijke zorgvervoer- en taxisector.

Met de uitbreiding van de activiteiten nam ook de verantwoordelijkheid naar samenleving en het klimaat toe. Inherent aan de mobiliteitssector is immers dat voertuigen de weg op gaan, wat zonder de juiste maatregelen een vervuilende bedoening kan zijn. Trevvel kiest er daarom voor om zijn ritten zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Dat begint al met een efficiënte planning en optimalisatie van de vervoersbewegingen, zodat passagiers die deels dezelfde route afleggen samen kunnen reizen. Ook voorkomt Trevvel zo dat chauffeurs onnodig zonder passagiers hoeven te rijden, zodat er geen kilometer te veel wordt gereden.

Daarnaast zet Trevvel zo veel mogelijk duurzame vervoersmiddelen in en rijdt het vanaf de oprichting in 2017 grotendeels met elektrische voertuigen. Ter verduurzaming van zijn wagenpark is het bovendien voortdurend op zoek naar nog milieuvriendelijkere alternatieven. Wat betreft innovatie loopt Trevvel zijn sector dan ook voorop. De ideale duurzame (rolstoel)taxibus, die tegelijkertijd geschikt is voor doelgroepenvervoer en zorgvoer, is namelijk nog niet op de markt, maar Trevvel is in hoge mate bereid om nieuwe modellen aan te schaffen en te testen. Daaraan kleeft een zeker risico, maar dat neemt het voor lief om deze voorttrekkersrol te kunnen vervullen.

Door zelf het voortouw te nemen, zet Trevvel namelijk ook branchegenoten aan tot verduurzaming. Niet alleen test het duurzame alternatieven waar iedereen profijt van kan hebben, ook werkt het duurzaamheidsstreven door in de hele vervoersketen. Zo werkt Trevvel deels met onderaannemers – alleen al circa 450 chauffeurs – voor wie het een voorbeeld stelt. Tevens beloont het deze onderaannemers met een hoger tarief voor duurzaam gereden kilometers. Daardoor versnelt Trevvel zowel direct als indirect de verduurzaming van het doelgroepenvervoer en in het bredere zin het taxivervoer in het algemeen.

Branche
Mobiliteit
Werknemers

meer dan 250

Oprichtingsjaar

2017

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners