Urnwebshop.nl

Adres

Blauwstraat 63
4651 GB Steenbergen

Telefoon 0638080006

Website https://www.urnwebshop.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Groen Bedrijf Urnwebshop B.V. Onderneemt Zo Verantwoord Mogelijk!

Onze online gedenkwinkels Urnwebshop.nl, Dierenurnwinkel.nl, Graflantaarn.nl, Voordeelwebwinkels.Grafdecoratie.nl, onze groothandel Grafdecoratie.nl en onze fysieke Gedenkwinkel aan de Blauwstraat 63 in Steenbergen zijn al vele jaren een Groen Bedrijf!

Wij bieden particulieren en ondernemers online keus uit een unieke collectie handgemaakte urnen, asbeelden, assieraden, dierenurnen, graflantaarns en grafdecoratie. Uiteraard zo verantwoord en duurzaam mogelijk gemaakt.

Tegen gereduceerde Internet prijs krijgt u bij ons een origineel product. Begripvolle aandacht en assistentie. Persoonlijke service vanuit een goed hart. En een snelle, betrouwbare en veilige levering, in hergebruikt materiaal. En via de groenste verspreider van Nederland.

We eisen van onze buitenlandse producenten dat ze louter gebruik maken van niet giftige stoffen. Dat ze zich verre houden van kinderarbeid. En dat ze zich duurzaam inzetten voor werknemers, met onder meer scholings- en gezondheidprogramma's.

Zoals dat hoort bij zulke emotioneel beladen artikelen.

Da's voor u alweer één zorg minder...

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2007

Milieubeleid

Verantwoord en duurzaam ondernemen vertaalt zich binnen onze Gedenkwinkel, onze Voordeelwebshops, onze Groothandel en bij onze vele business partners in diverse aspecten: het product, de makers, de verpakking, het transport en de medewerkers. Onze producten zijn gemaakt vanuit een natuurlijke basis en opgebouwd uit zuivere grondstoffen. 

Neem onze biologisch afbreekbare urnen. Deze zijn opgebouwd uit organische materialen en daardoor 100 procent biologisch afbreekbaar. Deze urnen vergaan na verloop van tijd en worden zo weer opgenomen in de aarde. Ze worden gebruikt voor het begraven van as in aarde. Of gebruikt voor een uitvaart op zee, waarbij deze urnen op een milieuvriendelijke manier te water gelaten worden.

Onze biologisch afbreekbare urnen worden vervaardigd door bedrijven die zich volledig toeleggen op een milieuvriendelijke productiewijze. Wij kunnen garanderen dat alle urnen handgemaakt zijn met uitsluitend grondstoffen van plantaardige of minerale oorsprong. Zo worden naast hout, zand, plantenextracten, (zee) zout, glas, gerecycled karton en natuurlijke hars ook bijenwas gebruikt voor de productie ervan. Dit type urn is altijd 100% biologisch afbreekbaar. Na het begraven ervan komt de as langzaam vrij doordat de behuizing vergaat. Materiaal en as worden vervolgens weer opgenomen in de aarde en de natuur krijgt weer terug wat ze gegeven heeft, zonder daarbij geschaad te worden...

Ook binnen onze bedrijfsprocessen speelt milieubewustzijn een rol. We draaien op de groene servers van Hostnet en Myshop. Hergebruiken al onze verpakkingsmaterialen, gebruiken tevens tweedehands wijndozen en oude kranten om artikelen in te verpakken. (en vragen onze klanten deze ook te recyclen).

Wij combineren bestellingen om het aantal transportbewegingen te minimaliseren. Brengen onze pakjes lopend of per fiets naar PostNL, de groenste verspreider van Nederland. Ook onze andere verspreiders, DPD en GLS, leveren CO2-neutraal.

Door het aangaan van langdurige relaties hebben wij een sterke vertrouwensband opgebouwd met onze leveranciers. Wij kiezen die mede aan de hand van onze bedrijfsnormen: hoogwaardige kunstenaarsproducten, liefst kleinschalig geproduceerd op een verantwoorde wijze. Zo groen mogelijk.

Zo voert een van onze voornaamste partners, Funeral Products in Eindhoven, regelmatig overleg met hun buitenlandse producenten en bezoekt daadwerkelijk de productielocaties, bijvoorbeeld in India. Zo zijn zij in staat dit te certificeren en te bewaken. Zij bieden zodoende zekerheid vanaf de grondstof tot aan de overdracht van het product aan onze klant.

Onze manier van werken is beide gebaseerd op de principes van rechtvaardige handel. Zo zijn er vooraf afspraken omtrent goede arbeidsomstandigheden en kinderarbeid vrije productie gemaakt en contractueel vastgelegd. Mede hierdoor kunnen leveranciers zich verder ontwikkelen en een betere levensstandaard voor hun medewerkers garanderen.

Verantwoord ondernemen heeft grotere impact als wij er allemaal onderdeel van zijn. Samen met Pay It Forward World is Funeral Products daarom diverse buitenlandse projecten gestart. Met als doel relaties te stimuleren, te bewegen en bij te laten dragen aan een betere wereld.

Pay It Forward (PIF) is een filosofie waarbij een rimpeleffect teweeg wordt gebracht op basis van het verrichten van goede daden voor anderen. Deze invloed wordt van de ene op de andere persoon overgebracht en spreidt zich uit van gemeenschap tot gemeenschap. De positieve verruiming die hieruit voortkomt, schept een zorgzamere maatschappij waar eenieder zijn bijdrage aan levert.

Onze voornaamste leverancier richt zich samen met PIF World op sociaal verantwoorde projecten op het gebied van educatie, gezondheid, noodhulp en ondernemerschap. Op een online podium komen personen, bedrijven en non-profits samen om elkaar te inspireren, plannen te ondersteunen en een positieve verandering te creëren voor mens, dier en planeet.

Onze partners