VDLP architecten | Strijp-S

Adres

Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

Telefoon 040-2129215

Website http://www.vdlp-architecten.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

VDLP Architecten is opgericht in 1979 en heeft met een compact team van gedreven medewerkers, brede kennis in huis op het gebied van herbestemming, herbruik, renovatie en nieuwbouw.

Onze opdrachtgevers bestaan hoofdzakelijk uit gemeenten, woningcorporaties, sportverenigingen, projectontwikkelaars, aannemers en particulieren. Bij complexere projecten werken we vaak in bouwteamverband of vormen een consortium met andere bouwpartners, zoals bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven.

Voor ons is het steeds de uitdaging om de vraag naar ruimte van de opdrachtgever, binnen het gestelde budget, compleet te beantwoorden.

Steeds meer zien we gebouwen als een toevallige en tijdelijke compositie van grondstoffen. De bouw gebruikt het overgrote deel van alle grondstoffen en deze worden schaarser. We vinden het belangrijk en onze verantwoordelijkheid om, als een gebouw haar functie verloren heeft, de grondstoffen weer uit het gebouw vrij te maken en in de bouwketen terug te brengen.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1979

Milieubeleid

De verantwoordelijkheid van de architect reikt verder dan het ontwerpen van een functioneel en esthetisch verantwoord gebouw. De grootste materiaal- en energieverslinders op aarde zijn met afstand de gebouwen die erop staan. Bouwmateriaal, energie en water zijn schaars en vragen om een zorgvuldig gebruik.

Basismateriaal, aangeleverd door de natuur, wordt al vele eeuwen tot bruikbaar bouwmateriaal opgewaardeerd. VDLP Architecten maakt zich hard voor het maken van gebouwen met deels gebruikt, vaak opgewaardeerd materiaal, aangevuld met ontbrekend, nieuw en duurzaam materiaal. Streven is de gebouwen zodanig samen te stellen dat zij na hun functionele levensduur met minimale energie kunnen worden aangepast of gedemonteerd.

Werken met gebruikt materiaal en accepteren dat een gebouw bij de oplevering niet perfect is, resulteert in een lagere bouwsom. Daarbij: Op de huizenmarkt kent men geen enkel probleem bij het betrekken van een woning die al tientallen decennia door anderen gebruikt is. Waarom zouden we dan niet “nieuw” kunnen bouwen met gebruikt materiaal?

VDLP Architecten heeft duurzaamheid, circulaire economie en The Natural Step als kernwaarden opgenomen in de manier van werken. We besteden veel aandacht aan het in kaart brengen, transporteren, opslaan en opwaarderen van gebruikt bouwmateriaal. Continu initiëren en faciliteren wij projecten waarin deze materialen, met ieder een eigen verleden, nieuw leven krijgen.

Onze partners