Velt Nederland

Adres

Griendstraat 15
5662 RE Geldrop

Telefoon 040 285 44 67

Website http://velt.nu

Locatie

Bedrijfsprofiel

Een bloeiende vereniging
Gezond leven op het ritme van de seizoenen en met respect voor de natuur. Dát is voor Velt het uitgangspunt voor ecologie. Dit betekent dat we geen kunstmest of pesticiden gebruiken in de tuin én dat we aandacht hebben voor het gebruik van seizoensgroenten en -fruit in de keuken. Maar het heeft ook te maken met bewust(er) omgaan met energie.

Samen met Velt
Op deze manier geeft Velt ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Met onze kwaliteitsvolle publicaties en samenwerkingsverbanden dragen we bij tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl.

In Vlaanderen en Nederland tellen we 16.000 leden en een 150-tal lokale afdelingen, werkgroepen en samentuinen. Hiermee zijn we ook een spreekbuis voor de belangen van ecologische consumenten.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1964

Milieubeleid

2020pesticidevrij
Bij Velt dromen we van een wereld waarin je kunt genieten van groene ruimte, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de aanwezigheid van pesticiden. Het is intussen duidelijk dat die pesticiden slecht zijn voor onze gezondheid, voor het milieu, de bodem en het water. Daarom willen we tegen 2020 alle pesticiden uit de winkelrekken.

Met 2020pesticidevrij willen we tegenwicht bieden aan de vanzelfsprekendheid die vandaag bij pesticiden hoort, door de consument, industrie en overheid te informeren over de schadelijke effecten van pesticiden, maar vooral door duidelijk te maken dat pesticidegebruik overbodig is. Preventieve maatregelen tegen 'onkruid' of 'ongedierte' zijn namelijk voorhanden.

Twitter @Velt_vzw

Onze partners