VELUX Nederland

Adres

Molensteijn 2
3454 PT De Meern

Telefoon 030-6629629

Website http://www.velux.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Al meer dan 75 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht door het dak. Ons productprogramma biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Daarnaast bestaat ons assortiment uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen. Al deze producten helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. Hieraan werken we wereldwijd met ongeveer 9.500 medewerkers in verkoop- en productiemaatschappijen in meer dan veertig landen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die onderdeel is van de VKR Holding A/S, een naamloze vennootschap volledig in handen van non-profit stichtingen (de VELUX FOUNDATIONS) en familie. In 2016 had de VKR Holding een totale omzet van 2,4 miljard en de VELUX FOUNDATIONS keerde voor 155 miljoen aan liefdadigheidsdonaties uit. Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

1989

Milieubeleid

Onze belangrijkste missie is om gezonde en duurzame gebouwen te creëren. Daarom ondersteunen wij de Sustainable Development Goal nr. 11 van de Verenigde Naties, om steden veilig, veerkrachtig en duurzaam te maken. Bij het ontwikkelen van nieuwe bouwconcepten zetten wij de mensen centraal. Met onze producten en oplossingen willen we lichte, gezonde en efficiënte gebouwen creëren waarin mensen kunnen leven, werken, leren en spelen.

Onze inspanningen om duurzame houtbronnen aan te boren ondersteunt het Sustainable Development Goal nr. 15 van de Verenigde Naties. Om duurzaam beheer van alle soorten bossen te bevorderen, ontbossing te beëindigen, gedegenereerd bos te herstellen en wederopbouw en herbebossing globaal te vergroten. Alle VELUX producten worden vervaardigd in eigen fabrieken. Alle fabrieken in Europa zijn FSC (Forest Stewardship Council) en/of PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) gecertificeerd. Onze fabrieken in de Verenigde Staten en China zijn niet PEFC of FSC gecertificeerd, maar gebruiken uitsluitend hout uit gecontroleerde bronnen. De overige 2% hout is "gecontroleerd" hout volgens FSC. Dit betekent dat de herkomst van het hout bekend is en dat het afkomstig is van niet-controversiële en juridische bronnen.

De VELUX Groep past circulair economisch denken toe aan waar groei niet gekoppeld is aan het gebruik van schaarse middelen. Onze inspanningen om circulair te denken en te streven naar nul-afvalproductie, ondersteunt Sustainable Development Goal nr. 12 van de Verenigde Naties. Dat wil zeggen het aanzienlijk verminderen van de afvalproductie door preventie, reductie, recycling en hergebruik. We gebruiken het ReSOLVE kader dat is ontwikkeld door de Ellen McArthur Foundation ter inspiratie om ons werk met circulaire economie en nul-afvalproductie te omschrijven. Op sommige gebieden zijn we al een lange weg gekomen. Andere gebieden zijn nieuw en hiervan bepalen we de strategie terwijl we eraan werken en proberen voortdurend te leren en te verbeteren.

Milieukeurmerken

Twitter @VELUX_PR

Onze partners