Versfabriek

Adres

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen

Telefoon 06-48181449

Website http://www.versfabriek.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

De Versfabriek is een unieke onderneming. Op het voormalige Honigcomplex in Nijmegen kan je ervaren en proeven hoe voedselstromen en afval de basis vormen voor vers geteelde groenten, gezonde voedingsproducten en lekkere maaltijden. De Versfabriek heeft een eigen oesterzwammenkwekerij, combineert op bijzondere wijze vissenkweek met plantenteelt en verzamelt overtollige voedselstromen van lokale Nijmeegse supermarkten. De oogst wordt dagelijks verwerkt in de eigen keuken. De ambachtelijke producten worden verkocht in de eigen winkel of afgeleverd bij restaurants in Nijmegen. Ook serveren we eenvoudige lunches en maaltijden Voor degene die zelf actief wil deelnemen organiseren we rondleidingen, workshops en seizoen evenementen.

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2014

Milieubeleid

Circulair

De Versfabriek hanteert de uitgangspunten van de circulaire, lokale economie. Afval bestaat niet en genoeg van teveel vormen de basis van al onze werkzaamheden. Door onze wijze van inkoop, kweek en verwerking zijn we in staat om groenten, soepen, pasta’s en andere gezonde en lekkere voedingsproducten te produceren op basis van afval afkomstig uit Nijmegen en de regio. Door het sluiten van lokale kringlopen versterken we het duurzame karakter van de stad Nijmegen.

Sociaal

De Versfabriek is een sociale en betrokken onderneming. Dat betekent dat we geloven in duurzame inzetbaarheid van mensen. Een substantieel deel van de werkzaamheden wordt verricht door personen die na langdurige of ernstige ziekte in een veilige werkomgeving weer werkritme willen opdoen of de dag zinvol willen besteden. Sociaal betekent ook dat we een deel van onze producten delen met groepen die vanwege hun financiële situatie onvoldoende toegang hebben tot gezonde voeding.

Gezond rendement

Een gezonde financiële huishouding is een noodzakelijk voorwaarde. Winst wordt gebruikt om de kernactiviteiten van De Versfabriek verder te versterken en besteed aan het opstarten van nieuwe initiatieven of aan deelname in bedrijven die ons circulaire en sociale netwerk verder versterken en uitbreiden.

Twitter @versfabriek

Onze partners