Vino Per Tutti

Adres

Kwartsstraat 54
9743 HJ Groningen

Telefoon 0641544062

Website http://vinopertutti.nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Wie: 

2 broers, 1 missie:

Het vinden van de beste Italiaanse artisanale wijnen met een minimum aan interventie in wijngaard en kelder en maximaal respect voor natuur en milieu en natuurlijk u, de wijnliefhebber.

Wat:

Een uitgelezen assortiment van handpicked wijnen op basis van solide onderzoek, direct contact met de wijnmaker, bezoek aan de wijngaarden, kennis van de gebruikte methoden in de kelder en directe import zonder tussenkomst van handelaren.

Al onze wijnen worden gemaakt op basis van biologische of biodynamische wijnbouw zonder gebruik van chemicaliën, fabrieksgisten of andere toevoegingen en bevatten een minimum aan toegevoegde sulfieten. 

Wij verkopen geen merken en het gaat ons er niet om of een wijn smaakt naar frambozen, aarbeien of amandelen.

Wij verkopen de lekkerste wijnen met een menselijk vaak intens verhaal. Kop, staart en einde.

Waarom:

Van alle kanten wordt de consument boeken opgedrongen waarin staat beschreven dat een wijn uit land X van druif Y op een bepaalde manier behoort te smaken. Eenheidsworst, net zo lekker als voorspelbaar. 

Wij hangen een andere filosofie aan. Wijn als symbool van durf en passie. 2 dingen die meer dan ooit gewaardeerd worden. Natuurlijk: leer, onderzoek en lees over de landen, de druiven en vooral de wijnmakers zelf maar denk en proef vooral ook "out of the box". Want wijn behoort volgens ons geen met dezelfde smaakpap overgoten eenheidsproduct te zijn. Wijn is een bijna magisch iets en indien volgens onze filosofie gemaakt, elk jaar weer anders.

Want: planten worden ouder, de temperaturen in de wijngaard en cantina veranderen. Je oogst vroeger of later, het regent meer of minder, de wijnmaker heeft een geniale inval, men neemt een oude wijngaard met bijzondere druiven in productie. Geen jaar is gelijk en de wijn vertelt het verhaal.

Is dat eng?  Nee, natuurlijk niet. Het is prachtig! Een product met mystiek omgeven en bij ons altijd gemaakt om met plezier, verwondering en vooral smaak te drinken. We kijken elk jaar uit naar de oogst want nieuwe oogst is nieuwe smaken. Wat brengt de natuur ons dit jaar? Krijgen we lichtere wijnen, meer of minder alcohol, iets zoeter of toch wat droger?

Weinig brengt onze producenten uit het evenwicht, niet moeder natuur, onvoorziene kosten en zelfs niet een boze partner omdat er teveel tijd in de wijngaard wordt doorgebracht. Deze wijnmakers leven voor het creeëren van wijnen. Én...ze zijn geduldig... Want wie zijn wijnen de tijd geeft om zich te vormen zonder het gehijg van inkopers in zijn nek kan de natuur zijn werk laten doen.

Onze wijnen hebben een bijzonder karakter, het zijn geen 13 in een dozijn wijnen maar sprankelende vitale wijnen met lef en spanning.

Sonny Onderwater

 Vino per tutti

Branche
Eten en drinken
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2012

Milieubeleid

Wij verkopen wijnen die zijn gemaakt met zo weinig mogelijk interventie. Zowel in de wijngaard als in de kelder.

Twitter @vinopertutti

Onze partners