Viridian Solar Benelux

Adres

Nijverheidsstraat 3 (EU-distributiecentrum & VSEC)
7261 AK Ruurlo

Telefoon 085 888 2170

Website http://www.viridiansolar.com/nl

Locatie

Bedrijfsprofiel

Viridian Solar Clearline fusion, een beproefd systeem voor volledige dakintegratie van solar PV

Viridian Solar is een producent van kwalitatief en esthetisch hoogwaardige zonnepanelen voor volledige dakintegratie in hellende daken tussen de 20° en 60° (zgn. indakzonnepanelen). Hét toonaangevende product van Viridian Solar is Clearline fusion, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV.

Een toenemend aantal bouwbedrijven, vastgoedontwikkelaars en installateurs gebruikt het Viridian Solar Clearline fusion indakzonnepanelensysteem voor dakintegratie van photovoltaïsche zonne-energie (PV) als alternatief voor de plastic tray-systemen die tot nu toe veelal werden toegepast. Met Viridian Solar Clearline fusion zijn er geen extra panlatten, plastic bakken, EPDM-onderlagen, folies, uiteenlopende fabrikanten voor de diverse onderdelen en aparte gootstukken benodigd. Bovendien is Viridian Solar Clearline fusion veel makkelijker te verwerken omdat er veel minder losse onderdelen zijn. De installatietijd is vele malen sneller en Viridian Solar Clearline fusion ziet er bovendien fantastisch uit. Viridian Solar Clearline fusion heeft ook het beste resultaat inzake windbelasting zonder extra bevestigingsmateriaal te hoeven toepassen. Tevens hebben de Clearline fusion-gootstukken en pakketten allemaal kleurcodes, waardoor verwerking van het product sterk is vereenvoudigd.

Bovendien beschikt Clearline fusion als enige indakzonnepanelensysteem over alle Europese brandveiligheidscertificaten inzake vuur/vlamverspreiding, t.w. BRoof T1 t/m T4. Deze zijn allemaal met het topresultaat AA-rating behaald.

Waarom Viridian Solar Clearline fusion?

• Economisch: de prijs is vergelijkbaar met opdak PV systemen van A+ kwaliteit.

• Poly en Mono Viridian Solar Clearline PV16-indakzonnepanelen (meerdere vermogens leverbaar).

• Portret- en landschapsgerichte configuraties mogelijk.

• Compact: de afstand tussen de horizontale rijen is slechts 5mm. Tussen de verticale kolommen is de afstand slechts 30 mm.

• Snel: installatietijden van minder dan 1 uur per kWp zijn gemakkelijk haalbaar. De gepatenteerde verbindingsmethode betekent dat panelen eenvoudig aan elkaar kunnen worden geschoven om een weerbestendige en veilige bevestiging te creëren.

• ‘Strak’ aanzicht: niet zichtbare klemmen zorgen voor een optimale esthetiek.

• Eenvoudig: Viridian Solar Clearline fusion beschikt over uitzonderlijke brandprestaties, windweerstand en weerbestendigheid zonder extra benodigde afdekkingen, plakrollen of brandwerende materialen. Alles dat benodigd is bevindt zich namelijk in de pakketten.

• Robuust: gecertificeerde windweerstand is meer dan vier keer hoger dan van concurrerende producten.

• Universeel: kan worden toegepast in alle veelgebruikte dakpannen, leien en rieten kappen.

Viridian Solar ondersteunt in de ontwerpfase (in casu het aanleveren van optimale configuratie-ontwerpen dan wel het controleren op mogelijke 'clashes' van reeds bestaande ontwerpen), verzorgt de levering van de gewenste Viridian Solar Clearline fusion-configuraties en de begeleiding van de installerende partijen d.m.v. grondige installatietrainingen on-site of incompany. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid een trainingssessie te volgen in het Viridian Solar Experience Centre gelegen naast het Viridian Solar EU-distributiecentrum te Ruurlo.

Werknemers

25 tot 250

Oprichtingsjaar

2004

Milieubeleid

Hernieuwbare energie is duurzaam. Viridian Solar heeft als bedrijfsbeleid het aspect van duurzaamheid door te voeren in de door haar geleverde producten, af te geven adviezen en onderhoud van het relatienetwerk. Het doel is voor betrokken partijen wederzijdse voordelen te behalen en dat vormt tevens een belangrijk aspect in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Daarnaast plant Viridian Solar een boom voor elk verkocht Clearline PV16-indakzonnepaneel via de organisaties Trees for All, Eden Reforestation Projects en Trees for Life. Lees hierover meer door de volgende link te kopieren en in de browser te 'plakken': https://www.viridiansolar.com/nl/solar-producten-fusion-forest.html

Twitter @ViridianSolarNL

Onze partners