Volta

Adres

Stadhuisplein 2
1315 HT Almere

Telefoon 06-51395839

Website http://www.voltatv.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Volta: Internationaal platform voor duurzame inspiratie

Ecoland.tv is vanaf 10-10-2016 – De dag van de Duurzaamheid – verder gegaan onder de naam Volta en te zien via www.voltatv.com. Volta is een internationaal video platform vol duurzame inspiratie, waarmee we laten zien dat ecologie en economie heel goed hand in hand gaan. Volta is een online televisiezender vol ideeën, opvattingen en initiatieven die bijdragen aan een duurzame wereld. Overal ter wereld springen duurzame initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Volta is hét platform waar al deze verhalen samen komen. De voertaal is Engels, omdat de duurzame community landsgrenzen overstijgt.

Waarom Volta?

Allesandro Volta was een Italiaanse natuurkundige die de elektrische batterij uitvond. Daarnaast is een ‘volta’ in een sonnet een kantelpunt; een wending in de ontwikkelde gedachte. Een mooie metafoor voor wat wij willen bereiken!

Branche
Grafimedia
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2015

Milieubeleid

Renier van den Berg (RTL weerman) is ambassadeur en mede-initiatiefnemer van Volta. Volgens hem is het zo duidelijk als wat: 

 “Als meteoroloog en klimaatdeskundige durf ik te zeggen dat het in feite al vijf over twaalf is. We zitten in blessuretijd. Toch kunnen we verlenging krijgen. De klok terug draaien. Maar dan moeten we kleur bekennen. In actie komen. Als één van de initiatiefnemers van Volta geloof ik in het massaal delen van goede voorbeelden. Deze voorbeelden verdienen ruim aandacht. Schijnwerpers erop. VOLTA wil de transitie naar een duurzame samenleving versnellen door - nationaal en internationaal - 24 uur per dag, on demand en lineair, laagdrempelig en eigentijds, te laten zien dat het kan. Die klok terug draaien. Yes, we can.

Twitter @voltatvcom

Onze partners