Willemsen-De Koning - Marc Bolderman

Adres

Blankenweg 22
6827 BW Arnhem

Website https://www.wdkgroep.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Willemsen-De Koning is een specialist in zorgvervoer, gevestigd in Arnhem. Met zijn meer dan tweeduizend voertuigen voert het tienduizenden ritten per dag uit, veelal in opdracht van overheden en zorginstellingen. Daarbij zijn de chauffeurs niet alleen gefocust op veiligheid op de weg, maar ook op de sociale behoeften en het welzijn van passagiers. Indien gewenst, vervullen de chauffeurs van Willemsen-De Koning immers ook de rol van gesprekspartner, of bieden zij een helpende hand.

Oprichter van Willemsen-De Koning is Marc Bolderman. Hij werd geboren in Veenendaal. Na de IVA Business School in Driebergen te hebben doorlopen en zijn eerste stappen in de vervoerssector te hebben gezet, nam hij in de tweede helft van de jaren negentig Taxi De Koning over. Enkele jaren later voegde Bolderman ook Taxibedrijf Willemsen toe aan de groep ondernemingen en ging deze verder onder de naam ‘Willemsen-De Koning’.

Sindsdien heeft Marc Bolderman de onderneming opgebouwd tot een van de grootste zorgvervoerders in de regio, maar heeft hij ook in de rest van Nederland zijn sporen verdiend. Daarbij heeft Bolderman bovendien gefocust op duurzame groei. Dat garandeert namelijk het voortbestaan van de onderneming. Ook hoopt hij zo een bijdrage te leveren aan de verduurzamingsopgave die de komende jaren noodzakelijk is.  

Op dat vlak vervult Marc Bolderman met Willemsen-De Koning dan ook een voorttrekkersrol. Bolderman heeft als een van de eerste in de branche nadrukkelijk ingezet op vergroening van het wagenpark. Een aanzienlijk aandeel van de voertuigen van Willemsen-De Koning rijdt dan ook op groengas, waterstof of elektriciteit.

Op den duur wil Marc Bolderman bovendien al het vervoer CO2-neutraal laten plaatsvinden, mede doordat Willemsen-De Koning zich nog meer toelegt op groene brandstoffen en het terugdringen van het algehele brandstofverbruik. Laatstgenoemde hoopt Bolderman bijvoorbeeld te bereiken door bij zijn chauffeurs een groenere rijstijl te bepleiten. Met jaarlijks circa honderd miljoen afgelegde kilometers heeft per slot van rekening elke verduurzamingsstap een groot effect.

Tevens worden de afvalstoffen die voortkomen uit het onderhoud van het wagenpark – dat overigens in de eigen werkplaats plaatsvindt – duurzaam verwerkt.

Branche
Mobiliteit
Werknemers

meer dan 250

Milieubeleid

Geen opgave

Onze partners