Zeehondencentrum Pieterburen

Adres

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Telefoon 0595-526526

Website https://www.zeehondencentrum.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

We hebben sinds jaar en dag een passie voor zeehonden en volgen betrokken en kritisch hun leefomgeving, de Waddenzee. We zetten onze kennis en bevlogenheid in op alle aspecten van de zeehond en zijn leefomgeving. Dit doen we door middel van opvang, onderzoek, verzorging, onderwijs en beleving. We zien de zeehond als de graadmeter van de zee.

Als het goed gaat met de zeehond, gaat het goed met de zee. En met ons als mensen: We eten immers van dezelfde tafel.

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

1971

Milieubeleid

Project Happy Seal: voor een gezonde zee.
Happy Seal is ontstaan uit de frustratie dat er jaarlijks duizenden zeezoogdieren het slachtoffer zijn van afval in zee. In toenemende mate worden wij geconfronteerd met zeehonden die zonder onze hulp dood zouden gaan als gevolg van verstrikking. Met Happy Seal willen we een directe bijdrage te leveren aan een schonere zee door afval en visnetten uit zee te halen. Wat we doen met dit afval en de netten? Die recyclen we samen met onze partners tot producten zoals kleding.

Om met de opbrengst van de verkoop van deze producten concrete oplossingen te financieren voor een schonere zee en een gezonde zeehond. Voor nu en voor straks. Zo is onze eigen levenscirkel weer rond.

Twitter @Zeehondencreche

Onze partners