Zo Zero

Adres

Amsterdam Zuid
1062 XK Amsterdam

Website https://zozero.nl/

Locatie

Bedrijfsprofiel

Zo Zero is een online winkel voor plasticvrije en zero waste producten, geboren uit de ambitie om het gebruik van (wegwerp) plastic te verminderen en anderen daarbij te helpen. Bij Zo Zero vind je een groot assortiment natuurlijke producten die plasticvrij en biologisch afbreekbaar zijn. Denk aan verzorgingsproducten zonder schadelijke ingrediënten (voor de natuur en voor jezelf) en zonder plastic verpakkingen. En ook van alles voor thuis en onderweg zoals biologisch katoenen brood- en groentezakjes, herbruikbare rietjes en plasticvrije flessen.

Zo Zero creëert bewustwording en laat zien dat het anders kan. Niet alleen door de producten die wij verkopen, maar ook door het delen van tips en informatie via onze nieuwsbrief en social media. Zo Zero maakt het voor jou makkelijker om alternatieven te vinden voor 'single-use' plastic en om je afval verbruik te verminderen.

Wij focussen ons met heel veel plezier op onze missie 'Break Free From Plastic' en hopen hierdoor steeds meer mensen te kunnen inspireren om bewuster te worden en duurzamer te leven.

Branche
Winkels
Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2019

Milieubeleid

De ambitie van Zo Zero is het vermijden van (wegwerp) plastic en om zo min mogelijk afval te produceren. Lukt het Zo Zero om 100% zero te zijn? Nog niet helemaal, maar wij besteden veel tijd aan de selectie van ons assortiment en stellen strenge eisen aan onze leveranciers. Onze leveranciers produceren milieuvriendelijke producten die een plasticvrije en zero-waste levensstijl bevorderen. Wij verkopen alleen producten van leveranciers die duurzaamheid in hun bedrijfsvoering en productieproces vooropstellen. Het kan een enkele keer voorkomen, vanuit bijvoorbeeld hygiënisch oogpunt, dat ook Zo Zero met niet duurzame verpakkingen te maken krijgt, maar in principe houden wij plastic buiten de deur.

Wij zijn ervan overtuigd dat de producten die wij verkopen het beste alternatief zijn die op dit moment beschikbaar zijn.

Wij versturen onze pakketjes zoveel mogelijk in hergebruikte verpakkingen die wij krijgen van andere ondernemers en bedrijven. Dozen en opvulmateriaal die wij zelf aanschaffen zijn volledig recyclebaar of composteerbaar. Daarnaast maken wij gebruik van biologisch afbreekbaar papieren verpakkingstape.

Zo Zero vraagt aan al haar leveranciers om 100% plasticvrij te leveren. Hoe minder verpakkingen wij ontvangen, hoe beter. Wanneer leveranciers niet voldoen aan deze wens, gaan wij met ze in gesprek en hopen wij samen tot een oplossing te komen. Bij Zo Zero werken wij samen met duurzame ondernemingen, maar niemand is perfect. Wel geloven wij dat duurzame producten een duurzame verpakking verdienen. Lukt het niet om tot een goede oplossing te komen, dan gaan wij op zoek naar een alternatief.

Onze partners