Zweedse Pellets

Adres

Nieuwlandsweg 12
9256 XB Ryptsjerk

Telefoon 0673725343

Website https://zweedsepellets.com

Locatie

Bedrijfsprofiel

Duurzame alternatieven voor houthaarden en aardgas, dat is waar het tegenwoordig allemaal om draait. Waar in de Scandinavische landen verwarming door een pelletkachel al vele jaren de standaard is, komt dit in Nederland sinds een tijdje op.

Zelf zijn we groot fan van de pelletkachel. Je verwarmt namelijk duurzamer en goedkoper. Nadeel was alleen de pellets die we ervoor moesten kopen; deze branden slecht, zorgden voor veel rookvorming en lieten veel troep in de pelletkachel achter.

Op een vakantie in Zweden kwamen we daar echter het Zweedse merk Fagelfors Hyvleri tegen. Ze branden langer, mooier en er bleef bijna geen as of andere stoffen achter! Daarnaast was er bijna geen rookvorming. Zo zijn wij (Hindrik en ik) op het idee gekomen om deze pellets te importeren uit Zweden, zodat alle pelletkachel eigenaren kunnen genieten van betere kwaliteit. Zo zijn deze pelletkorrels beter voor zowel je kachel, het milieu en je portomonnee!

Werknemers

1 tot 25

Oprichtingsjaar

2017

Milieubeleid

Alle houtpellets zijn afkomstig uit productiebossen in Zweden. Dit betekent dat voor iedere boom die wordt gekapt, er weer opnieuw een boom wordt geplant.

Omdat onze producten een hogere verbrandingswaarde hebben en lagere as- en vochtwaardes, branden ze langer dan normale pellets. Dit zorgt ervoor dat er dus tot 20% minder brandstof nodig is voor dezelfde hoeveelheid warmte! Daarnaast zorgt de lage aswaarde voor minder afval en de lage vochtwaarde voor minder (schadelijke) rookvorming.

De vrachten houtpellets worden vervoerd met vrachtwagens die sowieso voor transport naar Nederland op weg zijn. Er rijdt dus nooit een extra vrachtwagen vanwege onze levering. Het transport maakt alleen een kleine omweg door Friesland (waar wij onze pellets opslaan). Eigen transport gebeurt met een vrachtwagen en elektrische heftruck.

Onze partners