Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Nieuw asfalt op N342 combineert lagere CO₂-uitstoot met hoog recyclingpercentage

Voor de reconstructie van het wegvak van de provinciale weg N342 in Oldenzaal, van de Hengelosestraat tot de toerit A1, wordt gebruikgemaakt van een duurzame asfaltconstructie. Voor de gehele asfaltconstructie van de weg wordt een nieuwe combinatie van twee duurzame asfaltmengsels gebruikt die nog niet eerder in Nederland is toegepast. Het mengsel voor de onder- en tussenlaag combineert een lage productietemperatuur van 90˚C met een recyclingpercentage van 85% oud asfalt dat hergebruikt wordt in het nieuwe asfalt. De bovenlaag is het mengsel KonwéGreen dat 55% gerecycled asfalt bevat en op een 15 tot 20 graden lagere temperatuur dan gebruikelijk wordt geproduceerd. Door de lagere productietemperaturen reduceert de CO₂-uitstoot. Met deze nieuwe formule zetten de provincie Overijssel, gemeente Oldenzaal en KWS wederom een innoverende stap op het gebied van milieu, circulaire economie en duurzaamheid.

Nieuw asfalt op N342 combineert lagere CO₂-uitstoot met hoog recyclingpercentage1

67% minder CO₂-uitstoot en 85% recycling

Het nieuwe ‘groene’ mengsel voor de onder- en tussenlagen is ontwikkeld door KWS en Gebr. Van Kessel (beide Koninklijke VolkerWessels ondernemingen). De combinatie van lagere productietemperatuur en een hoog recyclingpercentage zijn bijzonder in de asfaltbranche. Bij de productie van dit asfaltmengsel is veel minder energie vereist dan voor de traditionele asfaltmengsels, doordat het asfalt op 90 ˚C wordt geproduceerd ten opzichte van circa 170˚C bij reguliere mengsels. Daardoor is de reductie van CO₂-uitstoot maar liefst 67% bij de productie van dit asfalt. Bovendien bestaat 85% van het nieuwe asfalt uit oud asfalt dat wordt hergebruikt.

Het KonwéGreen-asfaltmengsel dat voor de deklaag wordt gebruikt, is ook een mengsel van KWS dat op lagere temperatuur dan gebruikelijk wordt geproduceerd, zo’n 15 tot 20 graden lager. Ondanks de lage temperatuur blijft het asfalt goed verwerkbaar. Voor de collega's van KWS die het asfalt verwerken betekent dit minder hittebelasting. Daarnaast heeft de lagere temperatuur een positief effect op de uitstoot van CO₂ bij de productie van het asfalt.

Deze bijzondere combinatie van onder-, tussen- en bovenlaag is niet eerder toegepast. Dat maakt dat de N342 vanaf afgelopen weekend over een unieke, duurzame asfaltconstructie beschikt.

Stimulans voor duurzame innovatie

De trend van ‘Lage Temperatuur Asfalt’ met minder CO₂-uitstoot houdt de infrasector al jaren bezig. Dat geldt ook voor de circulaire economie, waarbij maximaal hergebruik van grondstoffen en het tegengaan van verspilling van grondstoffen centraal staan. De provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal hebben in samenwerking met KWS in dit project ingezet op deze aspecten om duurzame innovaties door te kunnen ontwikkelen in de markt.

Nieuw asfalt op N342 combineert lagere CO₂-uitstoot met hoog recyclingpercentage2

Lees meer over het project op: www.oldenzaal.nl/project/rijbaanverdubbeling-provinciale-rondweg 

5 Vragen over Oneplanetcrowd

Wat u altijd al wilde weten over crowdfunding

Op zoek naar financiering voor uw duurzame onderneming of project? Crowdfunding via Oneplanetcrowd kan voor u de oplossing zijn. Lees hieronder waarom. 

Vragen over Oneplanetcrowd

1. Wie of wat is Oneplanetcrowd?

Oneplanetcrowd is Europa’s grootste crowdfundplatform voor duurzaam en innovatief maatschappelijk ondernemen. Via het platform financieren investeerders, de crowd, solide bedrijven, scale-ups en projecten die met hun producten of diensten bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Zo zet Oneplanetcrowd zich in voor een mooiere wereld. Alle ondernemers op Oneplanetcrowd dragen dan ook bij aan een van de zeventien door de Verenigde Naties opgestelde Sustainable Development Goals (SDG’s). Lees meer...

2. Wat kan het platform voor u betekenen?

MKB-ondernemers die op zoek zijn naar groeikapitaal of werkkapitaal kunnen geld lenen bij de investeerders uit de crowd. Ook voor duurzame energie- of vastgoedprojecten die financiering nodig hebben, kan crowdfunding de oplossing zijn. Vooral als zij lokaal draagvlak willen creëren.
Ondernemers krijgen er via het platform naast financiers ook enthousiaste ambassadeurs bij die in hun netwerk rondvertellen hoe mooi de gefinancierde onderneming is. Oneplanetcrowd-investeerders kiezen immers bewust voor duurzame of maatschappelijk innovatieve financieringsmogelijkheden.
Oneplanetcrowd helpt u ook bij het opzetten van een marketingcampagne. Wij brengen uw project of onderneming online en off line onder de aandacht van de crowd en van nieuwe investeerders. Zie voor meer info...

3. Hoe werkt het?

Crowdfunding is een manier van financieren waarbij de investeerders van de crowd individueel een geldbedrag investeren. Dit kan bij Oneplanetcrowd door het verstrekken van leningen of converteerbare leningen, die de mogelijkheid geven om in de toekomst voor een klein deel aandeelhouder te worden. Meer weten? De investment specialisten van Oneplanetcrowd bekijken graag welke investering het best bij u past. Lees hier hoe dat werkt...

4. Wat zijn voorbeelden van succesvolle ondernemers die via Oneplanetcrowd zijn gefinancierd?

Daar zijn er heel wat van. We noemen er twee:
I. De innovatieve ondernemers van Energy Floors, bedenkers en producenten van vloeren die energie opwekken doordat er mensen op bewegen (dansen, lopen, fietsen) haalden onlangs binnen een dag 200.000 euro op via Oneplanetcrowd.
Verklaring voor hun succes: De ondernemers beschikken over een aanstekelijk enthousiasme, verpakt in eenvoudige marketing: een duidelijk verhaal en twee filmpjes. In een filmpje promoten ze hun product en in het andere bedanken ze de crowd voor de financiering. Zo binden ze hun ambassadeurs nog meer aan zich.

Oneplanetcrowd Vimeo

II. De Nederlandse fietsenproducent VanMoof sloot vorig jaar een converteerbare lening van 2,5 miljoen euro af. Nooit eerder is er zoveel financiering opgehaald met een crowdfundcampagne op een Nederlands platform. VanMoof kon met dit bedrag zijn internationale groei waarmaken. De oer-Hollandse stadsfiets viel bij veel investeerders in de smaak vanwege het mooie, stoere design, waarvoor het ook de Nederlandse Dutch Design Award kreeg.

5. Is uw onderneming geschikt voor crowdfunding?

Nieuwsgierig of uw bedrijf of project zich ook leent voor crowdfunding? Daar komt u snel en gemakkelijk achter door de Quickscan te doen U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen: 020-568 20 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

*Lees ook "Financier uw groei via Oneplanetcrowd" op Groene Zaken Uitgelicht en maak gebruik van de weggeefactie in de Groene Zakendeal.

ONEPLANET- LOGO

Het Groningse bedrijf vanAfval bv heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de theaterproductie ‘Wubbo’s last Words: Save the Earth’

De theatershow met Jörgen Raymann in de hoofdrol, speelt in 30 theaters in Nederland. De aansprekende productie is gebaseerd op de duurzaamheidsdromen van Wubbo Ockels en vestigt daar op een muzikale, originele maar vooral humoristische manier de aandacht op. vanAfval ziet een mooie overeenkomst met haar eigen ambities: bijdragen aan een duurzame, circulaire economie.

Het Groningse bedrijf vanAfval bv heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de theaterproductie Wubbos last Words Save the Earth

Directeur Henk Alssema: “vanAfval ondersteunt op deze manier de ambitie van een groep mooie creatieve mensen met durf die al hun passie stoppen in dit hartverwarmende project. Deze kenmerken zitten ook in ons DNA, we werken met lef, creativiteit en enthousiasme aan een betere wereld. Save the Earth past daar perfect bij!”.

vanAfval start op 6 juli, niet toevallig de dag van de première, officieel haar activiteiten. Het veelal laagwaardige plastic afval dat gemeenten met hun bewoners inzamelen, vormt de grondstof voor mooie en zinvolle producten. Straatmeubilair als picknicktafels, banken, afvalbakken en bloembakken maar ook lantaarnpalen vinden hun weg terug naar diezelfde gemeenten, met werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een prachtig voorbeeld van circulaire economie: waarde creëren op zowel economisch, ecologisch als sociaal vlak.

Alssema: “binnenkort gaan we alle gemeenten in Nederland benaderen en uitnodigen voor de theatershows in hun regio. Dit om ze kennis te laten maken met onze plannen; we gaan ze helpen om hun circulaire beleid om te zetten naar praktijk. De show is daarbij een mooie springplank want beide organisaties zetten hiervoor hun kennis en netwerk in."

Save the Earth is zeer verguld met het vertrouwen van vanAfval in de ambities van de show en trots dat op deze wijze de dromen van Wubbo Ockels nog meer diepgang krijgen. Producent George Ongkiehong: “onze vernieuwende theatershow gaat over duurzaamheid en bewustzijn. Een bedrijf als vanAfval geeft precies daarin het goede voorbeeld en steekt zijn nek uit. Een perfectere match is nauwelijks denkbaar!”.

Kijk hier wanneer deze voorstelling bij jou in de buurt is