Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Een duurzaam Nederland door intelligente energiedistributie

Een versnelde overstap van fossiele naar duurzame energiebronnen is een voorwaarde om de gestelde klimaatdoelstellingen uit het Parijs-akkoord te behalen. Een door Kabinet Rutte III beoogde emissiereductie van 49 procent in 2030 is alleen haalbaar door slim gebruik van (big)data. ValueA draagt met data-gedreven oplossingen bij aan een intelligent distributienet en versnelt zo de Nederlandse energietransitie.

Efficiënte en beheersbare energietransitie

Nieuwe vormen van energieopwekking, zoals zonne- en windenergie, vragen om innovatie van het Nederlands energiedistributienet. Deze energietransitie heeft grote gevolgen voor netbeheerders en energieleveranciers. Met gedetailleerde prognoses maakt ValueA de gevolgen inzichtelijk. Het bedrijf ontwerpt en bouwt intelligente software waarin beschikbare data van klanten wordt gecombineerd met externe databronnen, waaronder informatie afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Doelgerichte analyses tonen en voorspellen vervolgens het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrisch vervoer. Trends en prognoses over duurzame energievormen worden zo inzichtelijk per gemeente, buurt en wijk. Dit maakt het voor netbeheerders mogelijk om invulling te geven aan een slim toekomstig energiedistributienet voor een efficiënte en beheersbare energietransitie.

Een duurzaam Nederland door intelligente energiedistributie

Meetbare toegevoegde waarde

De verzamelde data biedt, naast inzicht in de energietransitie, tevens mogelijkheden voor het actief optimaliseren van assetmanagement. De software van ValueA detecteert ongewone activiteiten en maakt prognoses voor de berekening van de levensduur van de netkabels, de netbelasting, capaciteit en benuttingsgraad. Deze informatie stelt netbeheerders in staat om investeringsbeslissingen te nemen over uitbreiding, onderhoud en vervanging van de gas- en elektriciteitsnetten en geeft hen de mogelijkheid om netverliezen, door bijvoorbeeld illegale hennepkwekerijen, op te sporen. Daarnaast draagt het inzicht in het net bij aan verhoogde veiligheid voor monteurs.

Over ValueA

ValueA is in 2015 opgericht door Richard Bosgraaf, Marcel van den Berg en Ad Schellevis. Een drietal ondernemers met ruime ervaring in de energiesector bij onder andere EDSN, Alliander, Enexis en Stedin. ValueA streeft naar innovatie in de energiebranche en het intelligenter maken van het energiedistributienet voor een beheersbare en duurzame energietransitie. Het bedrijf ambieert uit te groeien tot de partner voor bedrijven in de energiesector en hen te ondersteunen in de uitdagingen van de energietransitie. Door het combineren van interne en externe databronnen en het inzetten van geavanceerde software is het voor ValueA mogelijk om gedetailleerde prognoses te maken en samen met hen vorm te geven aan het toekomstige energiedistributienet. ValueA beschikt over een uitgebreid netwerk van partners op het gebied van onder andere IT-infrastructuur, 24/7 support en business implementatie.

Kijk voor meer informatie op www.valuea.org 

Warmetruiendag 2018

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. En dat we iets doen is hard nodig, niet voor niets werd de regering onlangs op de vingers getikt om haast te maken met het klimaatbeleid. Daarbij krijgt energiebesparing in het huidige landelijke energiebeleid nauwelijks de aandacht die het verdient. Een gemiste kans, wat ons betreft!

Warmetruiendag2018

Enorm energiebesparingspotentieel te benutten

Ons CO2 budget raakt op! Kijk maar eens naar deze infographic van de Volkskrant. Daarnaast is er veel energie te besparen bij het verwarmen van woningen, kantoren en scholen. Bijna een kwart van ons energiegebruik wordt ingezet voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Dat betekent dat hier ook een hele grote winst te boeken is voor het klimaat! Kijk maar eens naar deze onderzoeken die allemaal wijzen op het enorme potentieel dat er ligt als het gaat om energiebesparing:

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge laten zien dat door bestaande energiebesparingstechnieken en kennis slim in te zetten wereldwijd meer dan 70% kan worden bespaard.
Uit onderzoek van o.a. de Universiteit van Tilburg blijkt dat de gemiddelde Nederlander onbewust onbekwaam is als het gaat om energieverbruik. Zo heeft 43% geen idee hoeveel zij maandelijks betalen voor hun gasverbruik. Verder blijkt dat 27% van de onderzochte huishoudens de thermostaat niet benut om energie te besparen. Het huis wordt ’s nachts op dezelfde temperatuur verwarmd als ’s avonds terwijl een lagere nachtstand de gasrekening met gemiddeld 11% kan laten dalen.
Niet alleen consumenten en bedrijven worden aangesproken om energie te besparen, ook de overheid kan daarin een belangrijke rol vervullen. Onderzoek van het Tilburg Sustainability Center (TSC) laat zien dat gericht overheidsbeleid het energieverbruik van gezinnen doet dalen.
Kantoorpanden, winkels en woningen zijn de grootste vervuilers in Nederland. Samen zijn zij verantwoordelijk voor 36% procent van de landelijke CO2-uitstoot, blijkt uit onderzoek van Energieonderzoek Centrum Nederland en het ministerie.

Kijk voor meer informatie op www.warmetruiendag.nl 

warmetruiendag 2018

Sixt speelt in op groeiende vraag naar milieuvriendelijke auto’s

Sixt zet in op elektrisch en verhoogt in 2018 het aantal elektrische auto’s naar 10% van haar vloot als gevolg van een groeiende vraag naar uitstootvrij vervoer. Bovendien investeert het autoverhuurbedrijf in laadinfrastructuur, door eigen laadpalen te laten plaatsen bij haar vestigingen en door laadpassen aan te bieden aan klanten.

Groeiende vraag

Sixt ziet een groeiende vraag naar elektrisch rijden vanuit de zakelijke markt, met name in de Randstad. Door elektrische huurauto’s aan te bieden, helpt Sixt haar klanten om hun milieudoelstellingen te bereiken en de leefbaarheid in hun stad te verbeteren. ‘Veel van onze (zakelijke) klanten streven ernaar om steeds milieubewuster te opereren en wij dragen daar graag aan bij door een elektrisch alternatief te bieden in elke beschikbare klasse,’ verklaart Karen van den Boom, Managing Director Benelux bij Sixt. ‘Bovendien is de bijtelling van slechts 4% voor zakelijke rijders erg interessant.’ Ook voor particulieren is het erg aantrekkelijk om een elektrische auto te huren. Het laadnetwerk in Nederland wordt namelijk steeds completer en de laadkosten zijn erg laag. Bovendien is de capaciteit van de accu’s de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor de actieradius van elektrische auto’s steeds groter wordt.

Sixt speelt in op groeiende vraag naar milieuvriendelijke autos

Van e-Golf tot Tesla

In 2018 verhoogt Sixt het aantal elektrische auto’s naar 10% van haar vloot, maar wat Van den Boom betreft is dit slechts het begin: ‘Binnen 10 jaar zal de behoefte aan elektrische auto's groter zijn dan aan auto’s met een verbrandingsmotor, dus het is belangrijk om nu al op die behoefte in te spelen.’ De meeste auto’s in de vloot van Sixt worden binnen 6 maanden vervangen, dus zodra autofabrikanten met nieuwe geschikte modellen komen, kunnen die snel worden geïntroduceerd. Nieuwe modellen in de vloot zijn bijvoorbeeld de e-Golf en de Tesla, ook wordt het aantal plug-in hybride auto’s, zoals de BMW 330e, de Golf GTE en de BMW i8 vergroot.

Bijdragen aan een compleet laadnetwerk

Sixt neemt graag haar verantwoordelijkheid in het verbeteren van de leefomgeving door actief te investeren in laadpalen. Zo zijn er nu al bij Sixt-vestigingen eigen laadpalen geplaatst, en daar komen er in 2018 nog meer bij. Ook heeft zij samen met Nuon eigen Sixt-laadpassen laten ontwikkelen om de klant nog beter te kunnen bedienen. ‘Wij willen op alle vlakken voldoen aan de behoeftes van onze klanten, en ze altijd voorzien van het type vervoer dat zij op welk moment dan ook nodig hebben,’ zegt Van den Boom. ‘Daarom willen we de meest vooruitstrevende mobiliteitsaanbieder zijn. We verhuren auto’s van 2 minuten tot 6 jaar, en van busjes tot volledig uitstootvrij.

Over Sixt

Sixt is een toonaangevende internationale leverancier van hoogwaardige mobiliteitsdiensten voor business, corporate en vakantiegangers. Sixt is momenteel vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en breidt dit netwerk constant uit. Sterke punten, zoals het grote aandeel van luxe merken in het wagenpark, het hoge level van servicegerichtheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben ertoe geleid dat het in 1912 opgerichte bedrijf een sterke marktpositie heeft ingenomen. Sixt heeft samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven in de horeca, grote luchtvaartmaatschappijen en tal van gerenommeerde dienstverleners in de toeristische sector. De Sixt-groep realiseerde een omzet van 2,41 mld. Euro (2016).

Voor meer informatie kijk op www.sixt.nl

Logo Sixt