Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Drie tips om duurzaam te organiseren

Organiseer jij wel eens meetings of events? Door dat zo duurzaam mogelijk te doen, heb je een streepje voor bij je bezoekers. Met deze drie tips helpen we je op weg. En je spaart niet alleen het milieu, maar ook nog je portemonnee!

Stoas Wageningen-evenementenlocatie-meerwaarde-rond gebouw

  1. Maak je menu (zo veel mogelijk) vegetarisch. Veel eventlocaties bieden nu al een 40-60 verhouding (vleesgerechten ten opzichte van vega) in plaats van andersom. Maar helemaal zonder vlees is natuurlijk nog beter én scheelt vaak in prijs.
  2. Zoek naar een locatie die people-planet-profit hoog in het vaandel heeft staan. Het zijn vaak inspirerende locaties met een verhaal, waar het maken van winst niet op nummer 1 staat. Onze ervaring is dat ze vaak ook goedkoper zijn, niet onder doen in kwaliteit en veel uitstraling hebben. Kijk hier voor tips.
  3. Als laatste tip: maak de CO2 footprint van je bezoeker zo klein mogelijk, door carpoolen te faciliteren en een locatie te kiezen die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Meer tips ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Locaties met Meerwaarde(n)

(klik op de foto's voor meer informatie)

Stadsboerderij-Uit je eigen stad-restaurant

Art Centre Delft-MVO-locatie me tmeerwaarde-beeldentuin

Zutphen - De IJsselstroom - cultuurhistorie - MVO-uiterwaarden2

Vereniging Happy Planet Professionals opgericht

Het informele netwerk van ruim 120 maatschappelijk bewust ondernemende zelfstandige professionals is omgevormd tot een vereniging. Op 9 maart werd het allereerste bestuur geïnstalleerd. Initiatiefnemer Hans Snel van Nectar Marketing is benoemd als de voorzitter van de nieuwe vereniging. De vereniging wil zoveel mogelijk zelfstandige professionals helpen en stimuleren om hun positieve impact op de maatschappij te vergroten en hun negatieve impact te verkleinen. Dat doet ze door middel van peer reviews, netwerkbijeenkomsten, online interactie en het verstrekken van een keurmerk. De contributie voor 2018 is vastgesteld op €25,-.

Jaarevent met Maurits Groen

Aansluitend aan de oprichting van de vereniging vond het eerste Jaarevent plaats in Baarn. Bijzondere gast was duurzaam ondernemer Maurits Groen (o.a. Waka Waka en Kipster). De dertig aanwezigen hingen ruim een uur aan zijn lippen. De deelnemers hebben elkaar vervolgens gereviewd voor het behalen van het jaarcertificaat en konden ook kiezen uit enkele minipresentaties.

De 5 beloften

Happy Planet Professionals staat open voor zelfstandigen die maatschappelijk bewust willen ondernemen. Zij doen vijf beloften: 1) zij communiceren hun MVO activiteiten; 2) zij proberen ieder jaar hun positieve impact te vergroten en hun negatieve impact te verkleinen; 3) zij reviewen eenmaal per jaar een andere ondernemer; 4) zij ondergaan eenmaal per jaar een review; 5) zij helpen de vereniging sterker te maken via de inzet van hun expertise en netwerk.

Bestuur Happy Planet 2018

Gegroeid naar 120 deelnemers

Het netwerk werd op 23 september 2016 opgericht door 10 zelfstandige ondernemers, door middel van het planten van een appelboom in het Vroege Vogelbos in Almere. Sindsdien is het netwerk gestaag gegroeid naar ruim 120 deelnemers. Het voorziet in een behoefte omdat er nog geen landelijk netwerk voor maatschappelijk bewust ondernemende zelfstandigen bestond. Maurits Groen, Reinier van den Berg en Folkert van der Molen fungeren als ambassadeur van de vereniging. Ieder kwartaal organiseert Happy Planet Professionals een netwerkborrel op een locatie in het centrum van het land.

Voor meer informatie kijk op www.happyplanetprofessionals.nl

Happy Planet Logo 2018

Belgische Ecostal levert nu Zeversolar-omvormers

De Belgische groothandelaar in PV-installaties Ecostal biedt zijn klanten met onmiddellijke ingang het volledige assortiment omvormers van SMA-dochterbedrijf Zeversolar. Daardoor zijn een- en driefasige gecertificeerde Zeversolar-omvormers met een vermogen van 1,5 tot 20 kW in heel België binnen 24 uur leverbaar.

Het hoofdkwartier van Ecostal-centrale bevindt zich in de regio Wallonië, en het bedrijf beschikt over twee distributiecentra met een magazijnoppervlak van meer dan 3.000 m2. Het assortiment omvat alle componenten voor de bouw van zonnestroominstallaties. Sinds de oprichting in 2008 heeft Ecostal in de Benelux-landen voor meer dan 20.000 installaties producten geleverd.

Claudio Lot, bedrijfsleider van Ecostal: "De apparaten van Zeversolar zijn een aanvulling op ons productaanbod in de vorm van betaalbare, eenvoudige en betrouwbare apparatuur. Ze zijn vooral geschikt voor prijsbewuste gebruikers die geen concessies willen doen aan kwaliteit, een goede monitoring en een betrouwbare, snelle service." Zeversolar heeft in Duitsland een Europees servicecenter dat een apparaat indien nodig binnen enkele dagen kan omruilen.

Andreas König, Sales Director Europe bij Zeversolar, gaat ervanuit dat de Belgische markt in de komende jaren opnieuw zal groeien: "Wij zijn al jaren actief in de Benelux en zien de laatste tijd dat de belangstelling voor PV-installaties ook in België weer toeneemt. De samenwerking met Ecostal is een belangrijke stap om ook in een groeimarkt snel en betrouwbaar te kunnen leveren."

Voor inzet van zijn apparaten in België stelt Zeversolar alle benodigde technische informatie, de gratis cloudgebaseerde monitoringsoftware ZeverCloud en de planning software ZeverPlan in het Frans en het Nederlands beschikbaar.

Belgische Ecostal levert nu Zeversolar-omvormers

Over Zeversolar

Zeversolar is een dochteronderneming van de vooraanstaande omvormerfabrikant SMA Solar Technology AG. De in 2007 opgerichte onderneming produceert betrouwbare en voordelige PV-omvormers die uitblinken door hoge kwaliteit en een lange levensduur. Zeversolar heeft filialen in Duitsland en Australië en meer dan 290 medewerkers in dienst. Het Europese servicecenter van Zeversolar bevindt zich in Duitsland.
Ga voor meer informatie naar www.zeversolar.com

Zeversolar-Logo