Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Vijf groene besparingstips

Vijf groene besparingstips

Naast het zoeken naar groene energieleveranciers, kunnen we met z'n allen zelf ook proberen om de wereld wat beter te maken. Het cliché 'een beter milieu begint bij jezelf' is dan misschien een cliché: het staat als een huis. Zowel bedrijven als particulieren kunnen hun steentje bijdragen met deze vijf tips, waarmee je zowel de planeet als je portemonnee spaart.

Wees zelfvoorzienend

Toegegeven, je kunt niet alles zelf produceren. Maar bedenk eens waarin je wel zelfvoorzienend kunt zijn: groenten en kruiden kweken bijvoorbeeld. En nog wel meer dan dat! Zelfs als je alleen maar een klein balkonnetje als enige vorm van 'buiten' hebt, kun je al je eigen (hangende) kruidentuintje creëren. Niet alleen om mee te koken, maar ook om thee, luchtverfrissers en andere producten te maken die je normaal in de winkel zou kopen. En dan zijn er nog de vele groenten die je kunt kweken. Het werkt ontspannend en er komt geen plastic verpakkingsmateriaal aan te pas!

Verzamel GFT

Groente-, Fruit- en Tuinafval gooi je trouwens natuurlijk op je eigen composthoop. Op allerlei sites is te vinden hoe je zo je eigen tuinaarde maakt. Super milieuvriendelijk en duurzaam. Scheid ook ander afval: plastic, kleding, glas, papier, batterijen, lampen. Zo krijg je een beter inzicht in hoeveel afval een mens eigenlijk produceert.

Word vega- of flexitariër

De vleesindustrie is de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot. Elke dag een lapje vlees eten, gezond is het niet - laat staan goed voor ons milieu. Dan hebben we het nog niet gehad over de misstanden in de vleesindustrie. De mens is van huis uit een omnivoor: onze hoektanden zijn niet erg ontwikkeld en ons darmstelsel is evenmin ingericht op dagelijkse vleesconsumptie. Het is heel goed mogelijk om dagelijks voor minder dan vijf euro voor twee personen een heerlijke vleesloze maaltijd te bereiden.

Neem een groene telefoon

Je smartphone is misschien nog een gevoeliger punt dan je stukje vlees. Er zijn maar weinig mensen die zonder kunnen. Dat is een discussie op zich (denk ook aan alle servers die non-stop draaien voor alle onzinnige informatie). Maar bedrijven weten heel goed hoe ze je elk jaar een nieuw model smartphone aan kunnen smeren. Kies daarom voor een groene telefoon.

Koop lokale (seizoens-)producten

Zonder namen te noemen, het is min of meer bekend welke bedrijven het meest vervuilend zijn. Kies vaker voor de lokale ondernemer, met producten uit de buurt. Houd je daarbij aan de seizoenen. Dit scheelt veel onnodige vervoerskosten en milieuschade. Door het volgen van één of meer van deze tips, én door te zoeken naar een groene energieleveranciers, zijn we al een stuk beter bezig.

Duurzaam installatiebedrijf dankzij composiet

Duurzaam installatie bedrijf groenezaken

Duurzaamheid was nog nooit zo belangrijk voor bedrijven als dat het tegenwoordig is. Waar bedrijven er vroeger wel onderuit kwamen als ze niet zo duurzaam waren, is het in deze tijden lang niet meer zo eenvoudig. Sterker nog, het niet duurzaam zijn van een bedrijf kan ervoor zorgen dat bedrijven geen klanten meer krijgen. Composietplaten kunnen de helpende hand bieden aan installatiebedrijven voor een hogere duurzaamheid.

Duurzaam in de bouw

Klanten willen graag duurzaamheid, en ze verwachten van installatie bedrijven dat ze dat aanbieden. Wees daarom als bedrijf zo duurzaam mogelijk, en behoud je klanten. Bij installatie bedrijven lijkt het wellicht lastig zijn mee te doen met duurzaamheid, maar toch zijn er tal van mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is gebruik te maken van platen van aluminium composiet. Platen van composiet hebben veel voordelen. Niet alleen qua duurzaamheid staan ze vooraan in de rij van gebruikte voorwerpen in de bouw. De platen van composiet zijn weerbestendig en zeer slijtvast, waardoor ze breed inzetbaar zijn – zowel binnen als buiten. Met al deze voordelen zijn de platen goed te gebruiken voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor interieurdesigns, valse plafonds en andere soorten muurbekleding.

Aluminium composiet

Ook als installatie bedrijf kun je goed gebruik maken van aluminium composiet platen. De platen bestaan uit een kern gemaakt van zwarte kunststof, en zijn omgeven van een laag van aluminium. En dat is niet het enige, want tussen die twee lagen zit nog een laag met lage dichtheid van polytheen. De voordelen van een composiet plaat is dus zeker niet alleen de duurzaamheid. Ze zijn ook nog ontzettend licht van gewicht en daardoor een perfecte optie om mee te werken. Bovendien zijn de platen van aluminium composiet zeer brandbestendig, waardoor de platen nog breder inzetbaar zijn. Alles bij elkaar zijn de voordelen van composiet platen.

Elektrisch rijden: is dat iets voor mij?

Elektrisch rijden op zonne energie GroeneZaken

Elektrisch rijden op zonne-energie

Zonnepanelen: je ziet ze steeds vaker op de daken van milieubewuste mensen. Toch zijn ze zeker niet goedkoop. Met name de hoge aanschafkosten zorgen ervoor dat veel mensen toch geen zonnepanelen voor hun huis kiezen. Gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen. Zoals je in dit artikel zult ontdekken, zijn zonnepanelen heel handig als je elektrisch rijdt (of wilt gaan rijden) en een laadpaal thuis hebt.

Heb jij last van vliegschaamte? De meeste mensen ervaren dit als ze gebruikmaken van een vliegtuig, terwijl er minder milieubelastende alternatieven zijn. Als je voor de trein of bus gaat, laat je een minder grote koolstofvoetafdruk achter, maar dat duurt weer langer en is minder comfortabel (iets met de spits en een zuurstoftekort). Een goede oplossing? Met een elektrische auto op zonne-energie rijden! Dit heeft de volgende voordelen:

Verspreiding van de kosten

Weinig mensen zullen bereid zijn om in één keer het volledige aankoopbedrag neer te leggen voor een set zonnepanelen. Als je die kosten over een paar jaren verspreidt, is het opeens een stuk makkelijker om dit in je budget te passen. Hoe je dat doet? Met Total Life regel je zonder gedoe zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit. Je betaalt maandelijks een bepaald bedrag terug, en na ongeveer 7 tot 9 jaar ben je de trotse eigenaar van de panelen. We houden alles zo overzichtelijk en makkelijk mogelijk voor je – en je hebt 25 jaar garantie.
Wist je dat zonnepanelen sowieso steeds betaalbaarder worden? Het wordt dus steeds goedkoper om zelf energie op te wekken. Bovendien stijgt de waarde van je huis wanneer je zonnepanelen plaatst. Ook mooi meegenomen.

Een milieuvriendelijke elektrische auto

Hoe groen en goedkoop is elektrisch laden eigenlijk? Eén ding is zeker: als je op stroom rijdt, is dit goedkoper dan op benzine rijden – al helemaal als je panelen zijn afbetaald. Toch is het niet gratis. Hou rekening met het feit dat je energiekosten verdubbelen als je een elektrische auto thuis oplaadt. Het is mogelijk dat je thuis zelfs helemaal geen groene stroom uit het stopcontact krijgt (dit is afhankelijk van je energieleverancier en waar de stroom vandaan komt).
Een auto opladen met stroom van je eigen zonnepanelen, verheldert twee dingen: je rijdt 100% duurzaam, en bent uiteindelijk een stuk minder geld kwijt. Omdat jij zelf stroom opwekt, en hiermee direct je auto oplaadt, heb je de hele energiecyclus zelf in handen. Goed bezig!

Extra stroom opslaan

Als je met je zonnepanelen meer stroom verbruikt dan je opwekt, vangt het elektriciteitsnet dat voor je op. Als je meer stroom opwekt dan je gebruikt, lever je dit dus meestal terug aan het energienetwerk. Je krijgt hiervoor een terugleververgoeding die wettelijk verplicht is.

Om mensen zoveel mogelijk te stimuleren om milieubewust te zijn en hun eigen groene stroom te gebruiken (stroom van het elektriciteitsnet is lang niet altijd groen), krijg je tot 2023 net zoveel geld terug als je teruglevert aan stroom. Hierna wordt dit langzaam afgebouwd. Het is een grote investering om het overschot van de energie die je opwekt zelf op te slaan in een thuisbatterij. Als je een elektrische auto hebt, wordt dit een stuk makkelijker: je laadt gewoon de batterij op.

Rij jij al in een elektrische auto? Dan is het een goed idee om ook zonnepanelen te laten leggen. Het werkt ook andersom: liggen er al zonnepanelen op je dak? Dan wordt het misschien tijd om op zoek te gaan naar een mooie elektrische auto.