Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Vandenborre Winnaar Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2018

Vandenborre Energy Systems uit België is de winnaar van de Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2018. Met een nieuwe innovatieve oplossing voor het opslaan van duurzaam opgewekte energie in waterstof voor thuisgebruik is de Solenco Powerbox een veelbelovende oplossing voor bestaande woningbouw om van het gas af te gaan zonder dure woningaanpassingen.

Vandenborre Winnaar Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2018 1

De Solenco Powerbox

Met de Solenco Powerbox kan de energietransitie om woningen van het gas af te halen in een stroomversnelling komen. De Solenco Powerbox is een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel zonder emissie. De ‘missing link’ voor het verduurzamen van bestaande woningen. De techniek is getest, de werking ervan bewezen en het product is klaar voor productie en opschaling. De potentiële impact is heel groot, vooral in die landen waar langere winterperioden zijn waarin weinig zonne-energie kan worden opgewekt en er juist in die periode een langdurige warmtevraag is zoals in onze Hanze regio in Noordwest Europa. Met name voor oudere bestaande woningen die niet optimaal geïsoleerd zijn is dit een hele mooie oplossing omdat warmtepompen en lage temperatuurverwarming dan vaak een te hoge investering vragen. Daarnaast is de Solenco Powerbox in staat om een overschot aan zelf opgewekte duurzame energie slim terug te leveren bijvoorbeeld aan een elektrische auto. Dat maakt deze oplossing aantrekkelijk voor steeds meer mensen die elektrisch willen (gaan) rijden en kan zo bijdragen aan het ontlasten van het electriciteitsnetwerk.

Hansa Green Tour 5 – 9 juni 2018

Van 5 – 9 juni 2018 vindt de 9e editie van de Hansa Green Tour plaats, de jaarlijkse internationale netwerktour voor duurzaamheidsprofessionals van Nederland naar Duitsland en Denemarken. Deelnemers rijden met elektrische en/of alternatief aangedreven voertuigen (bijv. waterstof of groengas) langs diverse interessante duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten in de ‘Hansa’ regio in Noordwest Europa. De winnaar van de Hansa Green Tour Start-Up Challenge krijgt de gelegenheid om zijn/haar product te presenteren aan geïnteresseerde bedrijven en overheden in Nederland, Duitsland en Denemarken. De Hansa Green Tour Start-Up Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Groene Zaken, het grootste online platform voor duurzame bedrijven in Nederland.

De 9e editie van de Hansa Green Tour 5 – 9 juni start dit jaar op dinsdagavond op Schiphol met een kick-off netwerkdiner. Woensdag 6 juni start de netwerktour voor een route langs duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten via Wolvega, Groningen, Bremen, Hamburg en Jardelund naar de eindbestemming, het duurzame Deense eiland Æro. Voor meer informatie over deze 9e editie of deelname kunt u terecht op onze website of bellen met Roel Swierenga op telnr. 06-55567218.

Vandenborre Winnaar Hansa Green Tour Start-Up Challenge 2018 2

Steeds meer vraag naar duurzame dienstverlening voor evenementenorganisatie

Ik wil eigenlijk mijn evenement zo veel mogelijk duurzaam, cultureel en maatschappelijk verantwoord invullen." Dat kregen ze bij Locaties met Meerwaarde(n) regelmatig te horen. Organisatoren gaan steeds meer op zoek naar dienstverlening die bij deze wens past. Sinds kort biedt Locaties met Meerwaarde(n) ook hiervoor handige tips.

Op de pagina 'MVO eventorganistie' vind je sprekers over duurzaamheid, maatschappelijk bevlogen dagvoorzitters, workshops met een groen of sociaal tintje en duurzame give-aways voor in de goodiebag. Alles voor de organisatie en aankleding van events: van 100% afbreekbaar entertainment tot (vegetarische) catering, al dan niet verzorgd door mensen met een arbeidsbeperking.

Unieke tips

Laat je muziek verzorgen door de visueel beperkte deelnemers van Radio509, verwen je gasten met de verrukkelijke plantaardige catering van Bakblik, geef duurzame bloemen weg of krijg de hele zaal stil door Joyce de Ruiter te laten spreken, die juist door haar aandoening haar talent heeft ontdekt.
De bijzondere tips zijn gerangschikt in categorieën, zodat ze makkelijk vindbaar zijn. De komende maanden komen er regelmatig nieuwe tips bij.

Steeds meer vraag naar duurzame dienstverlening voor evenementenorganisatie

Webportal

Locaties met Meerwaarde(n) is een webportal met event- en vergaderlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden meer waarden op het gebied van natuur (duurzaamheid), cultuur en mens (sociaal ondernemerschap).
Het zijn sfeervolle locaties met een bijzonder verhaal", zegt Esther Wouters, mede oprichter. “Het zijn ook de locaties, die je als boeker soms niet zo makkelijk vindt op het internet. Voor een locatie die precies past bij het doel en karakter van jouw event, van 10 tot 1000 mensen, kun je bij ons bijna altijd iets geschiktst vinden. En nu dus ook allerlei andere zaken die komen kijken bij de organisatie."
Samen met de locaties, partners en onze goede doelen wordt gebouwd aan een platform dat het eenvoudig maakt om met je event de wereld een beetje mooier te maken.

Kijk voor meer informatie op www.locatiesmetmeerwaarde.nl

Logo Locaties met Meerwaarden - Groot

Duurzaam adverteren? Bestaat dat?

Het is inmiddels de talk of the town: de bouw van de enorme reclamemast, die wel érg dicht aan de A28 staat bij Assen. Het gevaarte wekt ontzag bij vriend en vijand. Begrijpelijk, met 2 LED schermen met een oppervlakte van 103 m2 per stuk. Om dit in perspectief te plaatsen: dit zijn 2 appartementen met 3 slaapkamers.

Overal in het land schieten digitale reclamemasten als paddenstoelen uit de grond, waar het Hoge Noorden niet langer een uitzondering op is. Regionale en landelijke bedrijven zijn er blij mee. Het betekent immers naamsbekendheid in de afzetmarkt en met digitale schermen is het allang geen “plat” adverteren meer.

Duurzaam adverteren Bestaat dat Mundu 1

Alles werkt tegenwoordig op basis van relevantie en inzicht: relevante content voor een relevante doelgroep, met een duidelijke rapportage. En wat is er nou relevanter voor mijn eigen doelgroep in deze specifieke kwestie? Precies: duurzaamheid. Dat is precies wat deze digitale reclamemast zo uniek maakt. Miljoenen mensen milieubewust bereiken. Onzin? Ik durf te stellen van niet. Want hoe duurzaam is het nu echt?

Het duurzame karakter van de reclamemast begint al bij het artistieke ontwerp. De mast zelf bestaat uit een honingraat, wat daadwerkelijk een wiskundige weergave is van celstructuren, zoals deze ook in de natuur zijn te vinden. Dit noemen ze de Voronoi-structuur. In praktische zin bestaat de constructie (lees: kiemplant) uit Cortenstaal. Vrijwel onderhoudsvrij, geen chemische coatings en supersterk! Althans, dat mogen we toch hopen.

De echte kandidaat voor de duurzaamheidsprijs komt nu aan bod: een park van vierhonderd zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening van de immense schermen. Het restant van de voorziening wordt geleverd door groene stroom. Na lang speuren heb ik tot op heden nergens op deze prachtige planeet iets vergelijkbaars aangetroffen. En dat zegt wat.

Deze innovatie zorgt ervoor dat milieu en tech bij elkaar komen, zodat nu ook de mediabranche een stap in goede richting gaat. De toon is gezet. Nu is het tijd voor uitbreiding. We denken aan windmolens. Er zijn concrete plannen voor meerdere van deze duurzame digitale giganten en Mundu heeft haar pijlen in de tussentijd gericht op het groener maken van ons digitale netwerk, waarbij groene stroom de quick win is.

Met meer dan 50 digitale masten en billboards, zijn we al mooi op weg in de groene wereld. Neem eens een kijkje op Mundu. Wie weet zit er wel een mast of billboard bij u in de buurt!