Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawatt opslagsysteem gerealiseerd met het MyReserve systeem. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve batterijen gekoppeld. Daarmee is een groot opslagstation van ongeveer 1,5 MWh gerealiseerd. Het project is een prototype van een groot lithium-ionbatterijsysteem met lage operationele en onderhoudskosten. Het is nog een prototype maar zit dicht tegen een realiseerbaar product aan.

"Onze bijdrage aan het gigantische energieopslagproject van het KIT laat zien dat onze opslagsystemen klaar zijn om naar de megawattklasse te gaan," zegt Dr. Olaf Wollersheim, Managing Director van SOLARWATT INNOVATION. "Omdat onze twee modulaire opslag-elementen kunnen worden geschaald, zijn ze de ideale oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen."

SOLARWATT MyReserve

De SOLARWATT MyReserve opslagsystemen zijn geschikt voor elke situatie. Als relatief klein en modulair systeem thuis of om op industriële schaal om hernieuwbare energie op te slaan. "Ons modulaire batterij-concept past bij uitstek bij onze toekomstgerichte productstrategie," zegt Erik Frentz, die is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de MyReserve-opslagsystemen in de Benelux.

SOLARWATT MyReserve opslagsysteem bij KIT

Het Energy Lab 2.0 op KIT onderzoekt de interactie van componenten van toekomstige energiesystemen. Nieuwe benaderingen om energienetwerken te stabiliseren worden getest onder realistische omstandigheden. Een netwerk koppelt elektrische, thermische en chemische energiestromen, evenals nieuwe informatie- en communicatietechnologieën. Het doel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan mondiale uitdagingen op het gebied van energie, mobiliteit en informatie.

Over SOLARWATT

SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON.

SOLARWATT richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Kijk voor meer informatie op www.solarwatt.nl

Panasonic toont nieuwe HIT®+ pv-moduleserie op vakbeurs Solar Solutions

Panasonic presenteert zijn nieuwste HIT®-modulelijn op de vakbeurs ‘Solar Solutions’, die van 19 tot en met 21 maart aanstaande plaatsvindt in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. De HIT®+ productserie telt drie modulevarianten, elk met een efficiëntie van minimaal 20 procent en opgebouwd uit in Japan geproduceerde zonnecellen.

Panasonic werkt continue aan de doorontwikkeling en prestatieverbetering van zijn pv-modules. Op de vakbeurs Solar Solutions presenteert de Japanse elektronicafabrikant zijn nieuwste stap daarin: de HIT®+ serie. De drie modellen in deze serie hebben een nog hogere efficiëntie (vandaar de ‘+’ in de naam), zodat eindgebruikers met hetzelfde oppervlak aan modules meer vermogen opwekken.

Hoge efficiëntie

De nieuwe reeks bestaat uit de HIT®+ N335, HIT®+ N340 en HIT®+ N335 KURO (volledig zwart). De HIT®-variant van de N340-module met een vermogen van 340 watt heeft nu bijvoorbeeld een efficiëntie van liefst 20,4 procent. De N335-modules en de volledig zwarte N330K Kuro, elk met een vermogen van 355 watt, halen een efficiëntie van 20,0 procent. De vernieuwde hoog-efficiënte modules worden in de bekende - uiteenlopende - afmetingen aangeboden, zodat ze nog steeds een grote mate van installatieflexibiliteit bieden en zijn vanaf juni 2019 beschikbaar.

Zeer lage temperatuurcoëfficiënt

Alle HIT®+ modules beschikken ook nog steeds over een frame met een speciale, door Panasonic zelf ontwikkelde, waterafvoer. Deze afvoer zorgt ervoor dat minder vuil op de module achterblijft, waardoor de modules hun rendement langer behouden. Een ander groot voordeel van de modules is dat ze zijn opgebouwd met heterojunctie-technologie en een temperatuurcoëfficiënt van slechts -0,258%/°C hebben. Hoe lager deze waarde, hoe minder rendementsverlies er optreedt als de buitentemperatuur stijgt. De modules van Panasonic leveren dus ook bij hoge buitentemperaturen nog een uitstekend vermogen.

Panasonic toont nieuwe HIT pv-moduleserie op vakbeurs Solar Solutions

25 jaar productgarantie

De HIT®+ modules zijn van een dusdanig hoge kwaliteit dat Panasonic er 25 jaar productgarantie op kan geven, met een lineaire prestatiegarantie waarbij de fabrikant verzekert dat de modules aan het einde van deze termijn nog altijd 86,4 procent van hun oorspronkelijke vermogen leveren.
Voor ons is Nederland een belangrijke markt waar groei in zit”, stelt Shigeki Komatsu, General Manager Solar Europa bij Panasonic. "De cijfers van afgelopen jaar tonen dit aan. Na Duitsland en Turkije was Nederland in 2018 de snelst groeiende pv-markt; er werd voor 1,4 gigawatt vermogen aan pv-panelen op het net aangesloten. Het jaar ervoor was dat nog maar 0,77 gigawatt. Voor het eerst in de geschiedenis werd dus de gigawatt-drempel op jaarbasis gepasseerd.”

De vakbeurs Solar Solutions vindt van 19 tot en met 21 maart 2019 plaats in Expo Haarlemmermeer, Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen (vlakbij Schiphol). Panasonic is te vinden bij standnummer L7. Behalve de HIT®+ modules worden hier ook Panasonic-warmtepompen getoond.

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf vierde in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten.

Klik hier voor meer informatie over Panasonic.

 Logo Panasonic

Locaties met Meerwaarde(N) gaat schenken aan goede doelen makkelijker maken

Vanaf nu is direct duidelijk hoe veel je mag doneren aan een goed doel, wanneer je een Locatie met Meerwaarde(n) boekt. Afhankelijk van het soort evenement is dat een bedrag van 15, 25, 50 of 100 euro.

Voorheen was de hoogte van het bedrag afhankelijk van het geld dat werd uitgegeven bij de locatie. “Dat maakte de afhandeling erg traag”, vertelt Mirjam Kuggeleijn van Locaties met Meerwaarde(n). “We konden de klant pas informeren over het bedrag dat ze mochten doneren als de rekening was voldaan. Het is natuurlijk veel leuker om direct bij het boeken te weten welk bedrag er vrij komt. Dan kun je dit bijvoorbeeld in je eigen communicatie vermelden, of de bezoekers van je event laten kiezen waar de donatie naar toe gaat.”

Locaties met Meerwaarde(n) hanteert vanaf 12 maart vaste bedragen. Bij boeking hoort de klant al direct de hoogte van het te doneren bedrag. Direct na de bijeenkomst ontvangt deze een donatiecode. Hiermee kan het bedrag geschonken worden aan een van de kleinschalige goede doelen, de klant mag uitkiezen welk.

Locaties met MeerwaardeN gaat schenken aan goede doelen makkelijker maken

Locaties met Meerwaarde(n) is een webportal met vergader- en eventlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het zijn inspirerende en unieke locaties met meer waarden voor natuur, cultuur en mensen. Bijvoorbeeld door sociaal ondernemerschap, uitblinken in duurzaamheid of omdat ze bijdragen aan cultuur of cultuurhistorie.

Locaties met Meerwaarde(n) is een sociale onderneming. Bij elke boeking worden goede doelen gesteund. Met elk event of bijeenkomst wordt de wereld zo een beetje mooier.

De kleinschalige doelen van Locaties met Meerwaarde:

De kleinschalige doelen van Locaties met Meerwaarde