Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Draag je steentje bij aan het milieu met een refurbished telefoon

Draag je steentje bij aan het milieu met een refurbished telefoo

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor duurzaam. We eten minder vlees, scheiden ons afval, besparen energie in huis en gaan steeds vaker voor tweedehands. Je hoeft niet meteen je hele leven te verduurzamen, veel kleine veranderingen helpen ook al. Duurzaam leven is zelfs makkelijker dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je wat betreft smartphones ook voor een groene keuze kunt gaan?

Duurzame smartphone

Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met het eten van dierlijke producten, maar voor veel mensen gaat dit voor nu nog te ver. Wil je toch groener leven? Ga bijvoorbeeld voor hergebruikte producten in plaats van nieuwe producten, iets waar smartphones zich perfect voor lenen omdat zij makkelijk kunnen worden opgeknapt voor een tweede leven. Dit noemen we refurbished en betreft tweedehands elektrische apparaten, zoals smartphones, die opnieuw worden verkocht. De verkoper controleert of de smartphone nog goed werkt en repareert of vervangt beschadigde of kapotte onderdelen. Daarna gaat de refurbished smartphone weer in de verkoop, zo goed als nieuw en klaar voor zijn tweede leven!

Voordelen van een refurbished smartphone

Een refurbished smartphone is niet helemaal gloednieuw, maar biedt je wel een hoop voordelen ten opzichte van een nieuwe smartphone. Zo zien veel refurbished smartphones eruit als nieuw, maar zijn ze veel goedkoper dan wanneer je hetzelfde exemplaar nieuw koopt. Daarnaast is een refurbished smartphone ook nog eens een duurzame keuze. Je voorkomt namelijk dat een goed werkend apparaat wordt weggegooid, terwijl de meeste smartphones het nog prima doen. Ontzettend zonde en ook niet erg duurzaam. Maar met de aanschaf van een refurbished smartphone help jij een handje mee! Daarnaast zijn veel topmerken, zoals Apple, veel duurder dan de meeste andere smartphones. Van een refurbished iPhone is de prijs een stuk scherper, bijvoorbeeld van deze refurbished iPhone 7. Je hoeft er alleen nog maar een Sim Only abonnement bij aan te schaffen en je smartphone is klaar voor gebruik!

Kortom: een refurbished smartphone is een duurzaam alternatief voor iemand die niet elke keer weer een nieuwe smartphone aan wil schaffen én ook nog eens goed voor je portemonnee!

De Ceuvel: circulaire stadse oase als decor van jouw bijeenkomst

Event- en vergaderlocatie de Ceuvel in Amsterdam is een uniek duurzaam stedelijk experiment. Eigenlijk is het een circulaire stad in het klein. De locatie is opgebouwd uit oude woonboten, rondom de boten reinigt een unieke mix van bodemreinigende planten de oude vervuilde haven grond.

De Ceuvel

Kringlopen

Terwijl in 10 jaar deze ‘verboden tuin’ wordt gereinigd, kun jij in dit artistieke en duurzame decor een bijeenkomst organiseren. Naast eventlocatie en restaurant is de Ceuvel een speeltuin voor nieuwe duurzame technieken. Er wordt zo veel mogelijk zelf elektriciteit opgewekt en afval verwerkt op innovatieve, nieuwe manieren. Hiermee wil de Ceuvel zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met energie en afval kringlopen. Kunst en voorstellingen dragen hier ook aan bij: de waarde van afval wordt op een creatieve manier verteld.

Metabolic Lab

De Ceuvel vind je in het steeds populairder wordende Amsterdam-Noord, vlak bij de NDSM-werf. Een inspirerende plek met veel mogelijkheden. Midden op het terrein van De Ceuvel ligt het Metabolic Lab, een showcase voor duurzaamheidstechnieken en circulaire economie. Zo is op het dak van Metabolic Lab een kas gebouwd waar gewassen in groeien die gebruikt worden in de keuken van het naastgelegen Café de Ceuvel. In de kas wordt gewerkt met een op maat gemaakt DIY aquaponics systeem en worden de on-site geproduceerde organische reststromen hergebruikt.

Metabolic Lab

Rondleiding, workshop en lezing

Je kunt voor je bijeenkomst rondleidingen, lezingen en workshops boeken over verschillende duurzame en circulaire onderwerpen. Of je nu een architect, ingenieur, student of scholier bent, of gewoon iemand met algemene interesse: er loopt altijd iemand rond op de Ceuvel die hun verhaal kan vertellen op een manier die voor jou interessant is.

Het eten van Café de Ceuvel

Na afloop kun je lunchen of dineren in het gezellige Café de Ceuvel, of je event door hen laten cateren. Café de Ceuvel is een duurzaam restaurant en is daarom op zoek naar wat écht goed eten en drinken is. Dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat. Ze werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat op tafel gezet wordt ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt.

 >> vraag vrijblijvend informatie aan

Het eten van cafe de Ceuvel

 

Nederlander heeft liever een kunstkerstboom

Nederlander heeft liever een kunstkerstboom

We zijn alweer bijna bij de kerstdagen van 2019 aangekomen. Vaak worden deze dagen gekenmerkt door familie, eten en natuurlijk niet te vergeten: de kerstboom. Volgens onderzoek naar hoe Nederlanders kerst vieren, verkiezen we massaal een kunstkerstboom boven een traditionele naaldboom. Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor, maar een belangrijke reden hiervoor heeft te maken met duurzaamheid.

Een duurzame kerst

Waarbij iedereen natuurlijk steeds duurzamer probeert te leven, kan de kerst niet achterblijven. Het is wel zo dat het maken van een kunst kerstboom belastend kan zijn voor het milieu, maar wanneer je hier vervolgens lang mee doet, hef je het weer op. Je komt dan op een gelijkstand terecht. Wanneer je elk jaar een echte kerstboom neemt is het dan in dit op zicht minder goed voor het milieu. Een echte kerstboom gaat natuurlijk maar een jaar mee waarbij een kunst kerstboom wel tot 10 jaar mee kan gaan. Vorig jaar was dit nog een heel ander verhaal. Vorig jaar waren er namelijk gemiddeld meer echte kerstbomen besteld in tegenstelling tot kunstkerstbomen.

Hoeveel procent kiest een kunstboom?

In Nederland heeft ongeveer 90 procent van de bevolking een kerstboom staan. Het kan dan zowel om een echte als een kunstkerstboom gaan. In 2019 is het voor het eerst dus zo dat meer Nederlanders voor een kunstboom kiezen. Het is namelijk 45 procent van de bevolking die een kunst versie van de kerstboom heeft. Hier tegen over staat 39 procent van de bevolking die kiest voor een echte kerstboom. Dat is dus 6 procent meer aan mensen wat kiest voor een kunstboom.

Waarom kiezen mensen vaker voor een kunstkerstboom?

Zoals we al aangaven zijn er natuurlijk verschillende redenen waarom mensen dit jaar liever voor een kunstboom kiezen. Allereerst heeft het dus te maken met duurzaamheid. De bevolking geeft liever een keer iets meer uit om er vervolgens een aantal jaren aan plezier aan te hebben. Een echte kerstboom gaat niet langer mee dan dit en daarom moet deze dus ook elk jaar opnieuw gekocht worden. Ook dit is voor het milieu minder goed dan wanneer je kiest voor een kunstboom en hier ook langer dan een jaar mee doet. Daar komt nog eens bij dat een echte boom kan zorgen voor een hoop rotzooi. De naalden van een echte boom vallen natuurlijk gewoon uit en daarom moet er vaak gestofzuigd worden zodat deze naalden niet blijven liggen. Als laatste reden komen ook vaak huisdieren naar voren. Bepaalde elementen aan een naaldboom zijn giftig voor verschillende huisdieren. Ook kunnen honden soms de boom zien als plek om te urineren en eten zij de naalden op. De naalden kunnen vast blijven zitten in de keel van de hond waardoor de hond problemen op kan lopen met zijn gezondheid. Er zijn dus een hoop redenen waarom mensen liever kiezen voor een kunstboom.

Tot slot

In een tijd waarin een hoop mensen druk zijn met duurzaamheid is het dus niet heel gek dat ook een kunstboom wint van een echte boom. Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor, maar de belangrijkste is dat een kunstboom beter voor het milieu is dan een echte boom.