Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Panasonic toont nieuwe innovaties op vakbeurs Intersolar / The Smarter E

Panasonic toont nieuwe innovaties op vakbeurs Intersolar  The Smarter E

Op de vakbeurs Intersolar / The Smarter E, die van 15 tot 17 mei 2019 plaatsvindt in München, presenteert Panasonic een compleet productaanbod voor de energierevolutie in de woningbouw. Hiermee kan een combinatie worden gemaakt tussen de hoogefficiënte heterojunction-modules HIT® en HIT® +, een energiebeheersysteem voor gebouwgebonden installaties, en lucht/water-warmtepompen die duurzaam kunnen verwarmen met behulp van zonne-energie.

Als onderdeel van het ‘Innovatieplatform voor de Nieuwe Energiewereld’, The Smarter E, neemt Panasonic deel aan de Intersolar-beurs. Het bedrijf toont op zijn beursstand (stand A1.110) voor het eerst in Europa het Home Energy Management System (HEMS), waarmee energie wordt bespaard en comfort en veiligheid in woningen worden vergroot. Panasonic zal er ook zijn hoogefficiënte HIT®-modules presenteren, waarvan er drie (HIT® +) een efficiëntie van minimaal 20 procent hebben. Daarnaast is ook de warmtepompdivisie van het bedrijf aanwezig. Door het HEMS en de HIT®-panelen te combineren met een Panasonic lucht/water-warmtepomp kunnen huiseigenaren een hoogwaardig pakket samenstellen voor klimaatvriendelijke warmte- en stroomvoorziening, op basis van de producten van een van 's werelds toonaangevende elektronicagroepen.

Nieuw beheersysteem voor energiebesparing, veiligheid en comfort

Het Home Energy Management System (HEMS) van Panasonic is al geruime tijd in gebruik in Japan. Op Intersolar Europe 2019 wordt de voor Europa aangepaste versie geïntroduceerd. HEMS maakt het mogelijk om middels één app energie te besparen en het comfort en de veiligheid in een gebouw te verbeteren. Daarvoor meet het systeem de energiestromen van het pv-systeem, het energieopslagsysteem, de warmtepomp, en andere installaties.

Vervolgens worden deze stromen geanalyseerd om ervoor te zorgen dat de energie efficiënt wordt gebruikt. Om het comfort te verhogen, regelt een IAQ-sensor (Indoor Air Quality) de temperatuur en meet hij de luchtvochtigheid. Door de mogelijkheid om rook- en bewegingsmelders, een webcamera en een voicebox te integreren, kan met het systeem de veiligheid in huis worden vergroot.

"Ons Home Energy Management System ondersteunt tal van protocollen en is ontworpen als app voor alle apparatuur in huis", aldus Hitoshi Nomura, General Manager Life Solutions Europe. Het Home Energy Management System wordt momenteel getest in installaties in Duitsland. Naar verwachting is het systeem komend voorjaar beschikbaar.

Heterojunction-modules HIT® en ‘HIT® +’ voor meer efficiëntie: nieuwe productclassificatie

De afgelopen maanden heeft Panasonic de prestaties van drie varianten van de hoogefficiënte HIT® moduleserie verhoogd tot 20 procent of meer. Daarnaast heeft het een nieuw productclassificatiesysteem geïntroduceerd.

De modellen van de heterojunction hoog-efficiënte modules met een efficiëntie van minstens 20 procent en met in Japan geproduceerde zonnecellen maken deel uit van de ‘HIT® + productserie. De HIT® + N340-module met een vermogen van 340 watt heeft nu een modulerendement van 20,4 procent. De N335-modules en de volledig zwarte N335K KURO-variant met een vermogen van 335 watt bereiken ieder een efficiëntie van 20,0 procent. De HIT® N330-, N300- en N250-modules zijn gelijk gebleven. Dankzij hun afmetingen bieden ze nog steeds dezelfde grote flexibiliteit tijdens het installatieproces.

Panasonic maakt nog altijd gebruik van heterojunction-technologie die kristallijne en dunne filmtechnologie met elkaar combineert. In de HIT®-zonnecellen wordt een flinterdunne monokristallijne siliciumwafel gecoat met een ultradunne amorfe laag silicium. Hierdoor worden de voordelen van beide fotovoltaïsche technologieën gecombineerd. Kristallijne cellen kunnen meer direct zonlicht in elektriciteit omzetten dan dunne-filmcellen. Dunne-filmcellen werken echter beter in situaties met weinig licht, en ze wekken meer elektriciteit op bij diffuus licht. Dankzij de originele heterojunction-technologie bereiken Panasonic HIT®- en HIT® + -modules een hogere efficiëntie dan conventionele monokristallijne pv-modules. Bij een hogere temperatuur verliezen HIT®-zonnecellen door hun betere temperatuurcoëfficiënt ook minder vermogen dan kristallijne cellen.

Zonne-energie in combinatie met de lucht/water-warmtepompen van Panasonic

Om een woning energetisch nog verder zelfvoorzienend te maken, is de combinatie van een fotovoltaïsch systeem met een warmtepomp een ideale oplossing. Panasonic heeft verschillende lucht/water-warmtepompen voor commerciële en particuliere toepassingen in het portfolio. Met modellen van 3 tot 16 kW bestrijken Aquarea lucht/water-warmtepompen het grootste vermogensbereik in de markt. Bovendien is voor iedere verwarmingsbehoefte een passend systeem te vinden. Deze hoogefficiënte warmtepompen voor verwarming, koeling en tapwater zijn geschikt voor installatie in zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

Amorton amorfe silicium-zonnecellen

Onafhankelijke energievoorziening door pv begint met oplossingen op kleine schaal. Panasonic introduceert dit jaar op Intersolar voor het eerst zijn Amorton amorfe siliciumcellen. Zonnecellen bieden een eenvoudige manier om verschillende toepassingen van duurzame energie te voorzien, zoals horloges, autonome sensoren, schermen en rekenmachines. Dankzij de lage procestemperaturen kunnen materialen zoals glas, kunststof en roestvrij staal in de Amorton-zonnecellen worden verwerkt. Dit maakt het mogelijk om flexibele, dunne en duurzame zonnecellen in complexe vormen te produceren, en daarmee te voldoen aan klantspecifieke eisen.

‘Panasonic life solution business in Europe’ lezing op ees Forum

Op donderdag 16 mei 2019 geeft Andreas Thoma, hoofd Business Development Germany bij Panasonic Solar, van 14.15 tot 14.30 uur een presentatie over ‘Panasonic Life Solution Business in Europa’, op het ees Forum in hal C2, stand C2.550.

Tijdens het ees Forum, dat tevens plaatsvindt van 15 tot 17 mei 2019, geven experts lezingen over actuele ontwikkelingen op het gebied van hernieuwbare energie, energieopslag en elektromobiliteit. Panasonic Electric Works AG neemt deel aan de Intersolar-beurs van 15 tot 17 mei 2019, en is er te vinden op stand A1.110.

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf vierde in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: www.panasonic.com/global

Vind de beste energieleverancier voor je zonnepanelen

Vind de beste energieleverancier voor je zonnepanelen

Stel, de zon maakt overuren terwijl jij van alles leest veel over switchen van energieleverancier. Overstappen naar een andere energieleverancier zou een flinke besparing kunnen opleveren, vooral als je al een langere tijd bij dezelfde aanbieder zit. Maar hoe gaat dat als je ook zonnepanelen hebt? Zorgt dat niet alleen maar voor problemen? Lees snel verder om goed geïnformeerd jouw beste overstapmoment te bepalen en ook met zonnepanelen flink te kunnen besparen met behulp van een gratis energievergelijker.

Belangrijk om je verbruik nauwkeurig in te schatten

Als je wilt overstappen naar de goedkoopste energieleverancier - rekening houdend met je zonnepanelen - dan dien je je verbruik nauwkeurig in te schatten. Stel vast hoeveel gas en stroom je doorgaans per jaar verbruikt en hoeveel stroom je jaarlijks opwekt met je zonnepanelen. Trek vervolgens de opgewekte zonne-energie af van je gemiddelde verbruik, zodat je je netto energieverbruik overhoudt. Als je meer opwekt dan je verbruikt kom je op een negatief getal uit.

Gratis en onafhankelijk energie vergelijken

Energie vergelijken en overstappen doe je eenvoudig met behulp van een onafhankelijke energievergelijker. Vul op het online platform je regulaire gas- en stroomverbruik in dat overblijft na saldering. Vul je netto verbruik in als je meer stroom verbruikt dan je opwekt. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Kies in de vergelijker dan ‘1 kWh’ bij stroom.

Kies je energiecontract

Vul ook je voorkeuren in en krijg direct een overzicht gepresenteerd met daarin alle energieleveranciers die voor jouw huishouden en wensen het goedkoopst zijn. Vergelijk de terugleververgoeding van deze leveranciers en vergeet niet te letten op de vaste kosten, want deze bepalen voor een groot deel je energierekening.

Wat is het beste moment om over te stappen?

Wil je switchen van energieleverancier terwijl je zonnepanelen hebt, dan is het moment waarop je dit doet erg belangrijk. Stap pas over als je zeker weet dat je minder hebt opgewekt dan je hebt verbruikt, gemeten vanaf de laatste jaarnota. Met andere woorden, stap niet in of na de zomer over, want er wordt een tussentijdse eindnota opgemaakt waardoor je je ‘teveel’ opgewekte stroom niet kunt verrekenen met de stroom die je bijvoorbeeld in de winter bij je leverancier afneemt.

Van salderingsregeling naar terugleversubsidieregeling

Wanneer je zonnepanelen hebt, gebruik je stroom van het openbare net. Maar natuurlijk lever je zelf ook stroom. De verbruikte stroom wordt verrekend met de door jou geleverde stroom. Dat is wat men salderen noemt. De salderingsregeling loopt echter ten einde en wordt vervangen voor een terugleversubsidieregeling. Deze regeling betekent dat energiebedrijven de eigenaren van zonnepanelen zelf dienen te betalen voor de stroom die particulieren met bijvoorbeeld zonnepanelen leveren. Hoeveel dat is mogen de leveranciers zelf bepalen.

Duurzaamheid en schenken aan goed doel draagt bij aan positieve event ervaring

Duurzaamheid en schenken aan goed doel draagt bij aan positieve event ervaring

Onlangs presenteerde onderzoeker Sonny Duijn van ABN Amro de resultaten van een onderzoek naar de evenementenbranche. En wat blijkt? Maar liefst 41% van de bezoekers vindt dat het iets toevoegt aan de beleving wanneer aandacht besteedt wordt aan duurzaamheid en er een mogelijkheid is om te doneren aan een goed doel.

Beleving

Beleving is sowieso het toverwoord. Het optimaliseren van die bezoekersbeleving wordt steeds belangrijker, constateert Sonny. In onze vrije tijd bezoeken we steeds meer festivals en stellen we steeds hogere eisen aan wat we in onze vrije tijd meemaken. In het onderzoek wordt zowel gekeken naar de festivalganger als de bezoeker van een zakelijk event. Het rapport geeft leuke voorbeelden en er worden interessante parallellen getrokken. Er is onderzocht wat bezoekers van evenementen interessant vinden, welke vernieuwing gewenst is en welke irritaties afbreuk kunnen doen aan de beleving.

Relevante inhoud

Niet alleen beleving is belangrijk bij festivals én zakelijke evenementen is, maar ook de inhoud. Strategische onderwerpen zoals duurzaamheid, samenwerking en digitalisering maken het voor zakenlieden blijvend relevant om deze evenementen te bezoeken, aldus ABN Amro. Storytelling wordt zeer gewaardeerd en ook interactie (met elkaar en het programma) staat hoog op de verlanglijst van de zakelijke bezoeker. Ook is het een trend om steeds vaker een bijzondere locatie te bieden, zoals industriële panden of juist heel huiselijke omgevingen.

Gezond eten

Slechte akoestiek wordt genoemd als grootste irritatiepunt, op de voet gevolgd door een inhoudelijk onaantrekkelijk, onduidelijk of slecht gecommuniceerd programma. Slecht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer noemt 20% als vervelend en 36% baalt van slechte parkeergelegenheid, waaruit we kunnen afleiden dat er nog steeds meer bezoekers met de auto komen. Goed en gezond eten en drinken blijft belangrijk, ook hier geeft 41% aan dat het iets toevoegt wanneer er aandacht is voor voedselverspilling.

Wil jij dus scoren met je zakelijke event, zorg dan voor een optimale beleving, een goed verhaal en een locatie die daar aan bijdraagt. Die vind je volop bij locatiesmetmeerwaarde.nl. En mooi meegenomen: bij elke boeking gaat er ook nog een bedrag naar het goede doel!

>> lees de samenvatting en download het onderzoek op de website van ABN Amro