Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Zoeken op rolstoel toegankelijkheid bij Locaties met Meerwaarde(n)

Rolstoeltoegankelijkheid bij Locaties met MeerwaardeN

We kennen allemaal de verhalen van mensen die aangewezen zijn op een rolstoel. De locatie heeft een ingang met een trappetje waardoor ze niet naar binnen kunnen. Het toilet is onbereikbaar of te klein. Er is geen lift in het gebouw waardoor ze de helft van het programma moeten missen, als het op de bovenverdieping is. Enorm vervelend.

Niet alleen voor degene die in de rolstoel zit, maar ook voor de organiserende partij die tekort is geschoten. Iedereen voelt zich ongemakkelijk. Echte gastvrijheid is immers inclusief.
Daarom vermelden we vanaf nu bij elke Locatie met Meerwaarde(N) of deze rolstoeltoegankelijk is. Je kunt het criterium rolstoeltoegankelijk aanvinken bij ‘uitgebreid zoeken’ op de homepage. In je zoekresultaten worden daarna alleen de rolstoeltoegankelijke locaties getoond.

>> Naar de blog over toegankelijke evenmenten

Wie zijn wij

Locaties met Meerwaarde(n) is een webportal met event- en vergaderlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden meer waarden op het gebied van natuur (duurzaamheid), cultuur en mens (sociaal ondernemerschap).

Het zijn sfeervolle locaties met een bijzonder verhaal", zegt Esther Wouters, mede oprichter. “Het zijn ook de locaties, die je als boeker soms niet zo makkelijk vindt op het internet. Voor een locatie die precies past bij het doel en karakter van jouw event, van 10 tot 1000 mensen, kun je bij ons bijna altijd iets geschiktst vinden."

Samen met onze locaties, partners en onze goede doelen bouwen we aan een platform dat het eenvoudig maakt om met je event de wereld een beetje mooier te maken.

Klik hier voor de website van Locaties met Meerwaarde(n)

Locaties-Met-Meerwaarden-Groene Zaken

Aantal houtgestookte kachels en haarden en de uitstoot daalt sneller dan aangenomen

Aantal houtgestookte kachels en haarden en de uitstoot daalt sneller dan aangenomen

Recente marktstudie houtstook corrigeert CBS-cijfers – NHK wil uitfasering van oude inzethaarden en sanering van openhaarden stimuleren

Steeds meer consumenten gebruiken hun houtgestookte kachels en haarden niet meer. Dit blijkt uit een marktstudie over particuliere houtstook en de implicaties op de landelijke uitstoot van ProBiomass in opdracht van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK). Hiermee worden de eerder gepubliceerde statistieken van het CBS gecorrigeerd. Volgens het CBS stonden er in 2017 1.050.000 toestellen in de Nederlandse woonkamers. Nu blijkt dat hiervan ruim 20% nooit meer wordt gebruikt. Ook het brandstofverbruik per toestel daalt ten opzichte van het laatste CBS WoON-onderzoek in 2012. Het gevolg hiervan is dat de emissies van houtstook dalen maar ook het aandeel hernieuwbare energie dat deze toestellen bijdragen aan de totale hernieuwbare energie in ons land.

Analyses kachelpark

De recente cijfers zijn in de marktstudie van ProBiomass gebruikt voor het bepalen van de uitstoot van het kachelpark en de hoeveelheid hernieuwbare energie van 2010 tot 2030. Er is gerekend met de emissiefactoren zoals TNO die hanteert. De analyses zijn uitgevoerd volgens het bijgestelde aantal kachels en haarden uit het onderzoek samen met het brandstofverbruik per toestel zoals CBS heeft berekend. Verder zijn de actuele verkoopcijfers en prognoses tot 2030 meegenomen in de analyses. Verder analyseerde de onderzoekers de leeftijdsopbouw en de kwaliteitsklasse van de gebruikte toestellen zowel nu als in de toekomst. Met deze gegevens is het effect op de uitstoot en de hoeveelheid hernieuwbare energie vastgesteld.

Aandeel hernieuwbare energie daalt met 25%

Bij warmte uit openhaarden, hout- en pelletkachels wordt de opgewekte hernieuwbare energie uitgedrukt in het verbruik van het gestookte hout en pellets. Omdat het aantal actieve toestellen voor gebruik binnenshuis gedaald is naar 841.000 stuks, daalt ook de hoeveelheid hernieuwbare energie. Volgens CBS was dat 19,7 petajoule. Dat is inmiddels gedaald naar 14,9 petajoule. Een daling van bijna 25%.

Halvering fijnstof-uitstoot

Sinds 2015 is de fijnstof uitstoot van openhaarden en hout- en pelletgestookte toestellen met circa 20% afgenomen (van 2.100 naar 1.650 ton). Bij ongewijzigd beleid zal deze afname doorzetten naar minder dan 1.000 ton. De oorzaak ligt in een sterke terugloop van het gebruik van openhaarden en oude houtkachels en de al jarenlang dalende verkoop van vrijstaande houtkachels. Alleen het aantal pelletkachels stijgt door de subsidie van de afgelopen vier jaren. Deze regeling stopt eind 2019. De moderne toestellen zijn schoner, hebben een hoger rendement en verbruiken daardoor ook veel minder brandstof. Dat alles draagt bij aan de lagere emissies.


Staatsecretaris komt branche tegemoet

De branchevereniging NHK komt met maatregelen om schoon en duurzaam stoken verder te bevorderen. In het Groen Stoken-convenant zijn met detaillisten en fabrikanten begin dit jaar afspraken vastgelegd voor het verduurzamen van houtstook en een kwaliteitsslag naar schoon en duurzaam stookgedrag. Vier uitgangspunten staan hierin centraal: uitsluitend nog toestellen verkopen en installeren die voldoen aan de strengere Ecodesign norm, een kwalitatieve installatie, het gebruik van de juiste brandstof en het voorlichten van de stokers over een optimaal gebruik van hun toestel.

Staatsecretaris Stientje van Veldhoven (I&W) heeft inmiddels het voldoen aan Ecodesign per 1 januari 2020 verplicht gesteld. Daarnaast wil de branche versneld oude toestellen uitfaseren, omdat volgens het rapport van ProBiomass blijkt dat dit de meest effectieve maatregel is om de emissies nog sneller terug te dringen. De branche streeft naar 50% emissiereductie in 2030 ten opzichte van de RVO cijfers van 2017. Dit is in lijn met het schone luchtakkoord van de overheid. Voorlichting speelt een belangrijke rol in de gehele aanpak, want onjuist stookgedrag veroorzaakt overlast en onnodige emissies. Voorzitter Benno de Groot: “Als branche maken wij ons sterk voor de meest optimale toestellen, een vakkundige installatie en voorlichting aan onze gebruikers. Daar ontwikkelen wij samen met andere stakeholders plannen voor. Alleen op deze manier kunnen we verandering bewerkstelligen en een verduurzamingsslag maken.

Kijk voor meer informatie op www.stichting-nhk.nl 

Creëer een duurzame kantoorinrichting

Kies voor een duurzame inrichting van jouw kantoorruimte!

Kies voor een duurzame inrichting van jouw kantoorruimte

Tegenwoordig is het voor veel bedrijven aantrekkelijk om duurzaam te ondernemen. Dit kan onder anderen gedaan worden met behulp van kantoorplanten, LED lampen, bamboe en gerecycled papier. Producten als LED lampen, bamboe en planten kunnen perfect worden opgenomen in de inrichting van jouw kantoorruimte. Wil jij van jouw kantoorruimte een milieuvriendelijke ruimte maken? Lees in dit blog van SKEPP alles wat je erover wilt weten!

Vervang je oude lamp voor LED lampen

Kijk eens rond in jouw kantoorruimte en tel het aantal lampen. Als je deze lampen voor LED-lampen zou vervangen bespaar je niet alleen veel geld, maar ook energie. LED lampen gaan namelijk 30 keer langer mee dan gloeilampen, 25 keer langer dan halogeenlampen en 10 keer langer dan fluorescentielampen, terwijl ze slechts 5 keer duurder zijn dan de andere lampen. Daarnaast geef je je kantoorruimte direct een luxe en moderne uitstraling. Deze uitstraling kun je natuurlijk ook creëren door middel van duurzaam meubilair. Je hoeft maar enkele aanpassingen en je hebt een prachtige en duurzame kantoorinrichting.

Meubilair van bamboe?

Als je denkt aan bamboe, denk je waarschijnlijk aan de planten in de achtertuin. Maar wist je dat er ook meubels gemaakt worden van bamboe? Het is dé duurzame vervanger voor hout! Bamboe vermindert de CO2 en is daarnaast de snelst groeiende plant ter wereld. Mocht je toch een kantoorinrichting willen met ander materiaal, dan kun je ook kijken of het meubilair is voorzien van een Milieukeur. Dit keurmerk geeft namelijk aan dat een meubel minder belastend is voor het milieu. Ook op deze manier kun je gewoon je steentje bijdragen aan het milieu.

Geef je kantoorruimte een groene boost met kantoorplanten

Niet alleen zorgt de kleur van een kantoorplant ervoor dat je kantoorinrichting groener wordt, ook heeft het effect op je prestaties. Het maakt werknemers productiever, gezonder en het zorgt voor een vermindering van het stressniveau. Planten verdampen water en stofdeeltjes of andere schadelijke stoffen in de lucht worden gefilterd. Hoe groter je kantoorplant, hoe beter. Het geeft namelijk een prettiger gevoel doordat er sfeer gecreëerd wordt in jouw kantoorruimte. Een voorbeeld van planten in jouw kantoorruimte is te vinden in onderstaande afbeelding voor kantoorruimte huren Den Haag.

Je eigen kantoor duurzaam inrichten

Ook de keuzes die je maakt met betrekking tot kleurtinten en meubilair kunnen een duurzaam gevoel geven. Wil jij graag een kantoorruimte met veel licht of wil je liever een warm gevoel creëren? Kies voor wat rustige tinten en veel licht als je wilt gaan voor een open sfeer. Een huiselijk en warm gevoel wordt juist gevormd door donker meubilair te plaatsen in jouw kantoorruimte. Ook kun je hierbij denken aan een natuurlijke tint op de muur. In zowel een lichte ruimte als een huiselijke en warme ruimte zal een groene kantoorplant zorgen voor een levendig gevoel.

Schenk eerlijke koffie, want dat is toch veel lekkerder?

Zelfs je koffie kun je aanpassen om je kantoor duurzamer te maken. Koffie is te vinden in bijna elk kantoor en een mooi koffiezetapparaat hoort tegenwoordig gewoon bij de kantoorinrichting. Daarom is koffie een goede mogelijkheid om je kantoorruimte duurzamer te maken. Terwijl je je volgende bak eerlijke koffie drinkt, kun je vast verder gaan nadenken over de mogelijkheden om jouw kantoorruimte in te richten op een duurzame manier!