Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Iedereen doet mee bij de Onthaasting

Wij vinden dat duurzaamheid ook gaat over inclusie, bijvoorbeeld als het gaat over meedoen in de maatschappij. Dat begrijpen ze bij Lunchroom de Onthaasting in Amersfoort heel goed. Op een steenworp afstand van Amersfoort CS vind je deze gezellige lunchroom, met een apart te huren vergaderruimte.

Bij Terminus De Onthaasting werken mensen met een verstandelijke beperking. Van het opnemen van de bestelling tot serveren en van koken tot aan schoonmaken, werken in deze lunchroom annex vergaderlocatie is hun dagbesteding. Ze doen dit onder de vleugels van de bevlogen bedrijfsleider die verantwoordelijk is voor de horeca en betrokken begeleiders van de 's Heerenloo, die de medewerkers helpen met alle andere zaken.

De Onthaasting - GZ- mvo -entree

Elke dag opnieuw wordt hier hard gewerkt om het beste uit mensen te halen. De medewerkers hebben allemaal zo hun favorieten taken en eigen specialiteiten. Ze doen er alles aan om hun gasten onbeperkt te laten genieten. De vergaderruimte is geschikt voor 2 tot 18 mensen. In theateropstelling kun je er met 25 personen terecht. Bij mooi weer is het terras buiten de ideale break-out.

De Onthaasting - GZ- mvo - interieur

Vergaderen bij De Onthaasting betekent dat je een rol mag spelen in deze warme en kleurrijke horecagelegenheid die een zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking biedt, terwijl je van heerlijk eten en een tiptop vergaderlocatie kunt genieten. Perfect bereikbaar met OV en in het midden van het land.

Kijk voor meer informatie op www.locatiesmetmeerwaarde.nl/locatie/terminus-de-onthaasting/

Webportal

Locaties met Meerwaarde(n) is een webportal met event- en vergaderlocaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze bieden meer waarden op het gebied van natuur (duurzaamheid), cultuur en mens (sociaal ondernemerschap).

Het zijn sfeervolle locaties met een bijzonder verhaal", zegt Esther Wouters, mede oprichter. “Het zijn ook de locaties, die je als boeker soms niet zo makkelijk vindt op het internet. Als je bij ons een locatie vindt, dan steun je hiermee goede doelen. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier!

Groene Zaken Locaties met Meerwaarden

Tips voor een duurzamer bedrijf!

Tips voor een duurzamer bedrijf TL-LED

Hoe is het als bedrijf mogelijk om duurzamer te werk te gaan? Welke maatregelen kunnen genomen worden om het energieverbruik te verlagen en slim om te gaan met bijvoorbeeld het gebruik van materialen? Duurzame oplossingen worden tegenwoordig vooral genomen omdat we met elkaar milieubewuster omgaan met de wereld om ons heen. Maar daarnaast is een duurzame kijk op het verbruik van het bedrijf ook goed voor de financiën. En ook dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Met elkaar even stil staan bij de dagelijkse dingen

Eigenlijk begint ook hier alles gewoon bij ieder personeelslid zelf. Als alle werknemers (en de werkgever zelf, natuurlijk) stilstaan bij zijn of haar eigen dagelijkse verbruik is er al een grote winst te boeken. Zorg bijvoorbeeld voor mokken. Als ieder personeelslid gewoon zijn eigen mok heeft, scheelt dit heel veel plastic! Maar denk daarnaast ook eens aan al die plastic melkkuipjes. Zet gewoon een flesje koffiemelk in de koelkast. Ook bij bedrijven kan er aan afvalscheiding gedaan worden. Uiteraard zal er dan ook wel werkbare mogelijkheden aangeboden moeten worden. Zorg dus voor genoeg afvalbakken voor de diverse soorten afval, zoals GFT, papier en plastic. Laat het personeel ook minder snel alles uitprinten. Veel documenten hoeven helemaal niet uitgeprint te worden. Stimuleer het fietsgebruik en bij mensen voor wie de fiets geen optie is: stimuleer dan het gebruik van het openbaar vervoer of dat de personeelsleden met elkaar meerijden. Eventueel zou ook thuiswerken een optie kunnen zijn. Worden machines niet gebruikt? Schakel deze dan ook uit.

Maar als bedrijf kan er nog veel meer

Naast het veranderen van deze kleine gewoontes, is er veel winst te behalen met slimmer omgaan met de producten die aangeschaft worden. Ga bijvoorbeeld voor LED verlichting. Neem een TL-LED in plaats van de gewone TL-verlichting. Een LED TL-buis past meestal direct in het bestaande armatuur. Alleen zal er een kleine aanpassing nodig zijn, welke eenvoudig uit te voeren is. Natuurlijk kan er ook gewoon gekozen worden voor een nieuwe LED TL-armatuur. Tweedehands kantoormeubelen voldoen vaak nog prima. En het oude kantoormeubilair kan misschien nog wel prima dienstdoen bij mensen thuis. Breng deze dan ook gewoon naar de kringloopwinkel!

De Ceuvel: circulaire stadse oase als decor van jouw bijeenkomst

Event- en vergaderlocatie de Ceuvel in Amsterdam is een uniek duurzaam stedelijk experiment. Eigenlijk is het een circulaire stad in het klein. De locatie is opgebouwd uit oude woonboten, rondom de boten reinigt een unieke mix van bodemreinigende planten de oude vervuilde haven grond.

De Ceuvel

Kringlopen

Terwijl in 10 jaar deze ‘verboden tuin’ wordt gereinigd, kun jij in dit artistieke en duurzame decor een bijeenkomst organiseren. Naast eventlocatie en restaurant is de Ceuvel een speeltuin voor nieuwe duurzame technieken. Er wordt zo veel mogelijk zelf elektriciteit opgewekt en afval verwerkt op innovatieve, nieuwe manieren. Hiermee wil de Ceuvel zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met energie en afval kringlopen. Kunst en voorstellingen dragen hier ook aan bij: de waarde van afval wordt op een creatieve manier verteld.

Metabolic Lab

De Ceuvel vind je in het steeds populairder wordende Amsterdam-Noord, vlak bij de NDSM-werf. Een inspirerende plek met veel mogelijkheden. Midden op het terrein van De Ceuvel ligt het Metabolic Lab, een showcase voor duurzaamheidstechnieken en circulaire economie. Zo is op het dak van Metabolic Lab een kas gebouwd waar gewassen in groeien die gebruikt worden in de keuken van het naastgelegen Café de Ceuvel. In de kas wordt gewerkt met een op maat gemaakt DIY aquaponics systeem en worden de on-site geproduceerde organische reststromen hergebruikt.

Metabolic Lab

Rondleiding, workshop en lezing

Je kunt voor je bijeenkomst rondleidingen, lezingen en workshops boeken over verschillende duurzame en circulaire onderwerpen. Of je nu een architect, ingenieur, student of scholier bent, of gewoon iemand met algemene interesse: er loopt altijd iemand rond op de Ceuvel die hun verhaal kan vertellen op een manier die voor jou interessant is.

Het eten van Café de Ceuvel

Na afloop kun je lunchen of dineren in het gezellige Café de Ceuvel, of je event door hen laten cateren. Café de Ceuvel is een duurzaam restaurant en is daarom op zoek naar wat écht goed eten en drinken is. Dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat. Ze werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat op tafel gezet wordt ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt.

 >> vraag vrijblijvend informatie aan

Het eten van cafe de Ceuvel