Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Duurzaamheid en schenken aan goed doel draagt bij aan positieve event ervaring

Duurzaamheid en schenken aan goed doel draagt bij aan positieve event ervaring

Onlangs presenteerde onderzoeker Sonny Duijn van ABN Amro de resultaten van een onderzoek naar de evenementenbranche. En wat blijkt? Maar liefst 41% van de bezoekers vindt dat het iets toevoegt aan de beleving wanneer aandacht besteedt wordt aan duurzaamheid en er een mogelijkheid is om te doneren aan een goed doel.

Beleving

Beleving is sowieso het toverwoord. Het optimaliseren van die bezoekersbeleving wordt steeds belangrijker, constateert Sonny. In onze vrije tijd bezoeken we steeds meer festivals en stellen we steeds hogere eisen aan wat we in onze vrije tijd meemaken. In het onderzoek wordt zowel gekeken naar de festivalganger als de bezoeker van een zakelijk event. Het rapport geeft leuke voorbeelden en er worden interessante parallellen getrokken. Er is onderzocht wat bezoekers van evenementen interessant vinden, welke vernieuwing gewenst is en welke irritaties afbreuk kunnen doen aan de beleving.

Relevante inhoud

Niet alleen beleving is belangrijk bij festivals én zakelijke evenementen is, maar ook de inhoud. Strategische onderwerpen zoals duurzaamheid, samenwerking en digitalisering maken het voor zakenlieden blijvend relevant om deze evenementen te bezoeken, aldus ABN Amro. Storytelling wordt zeer gewaardeerd en ook interactie (met elkaar en het programma) staat hoog op de verlanglijst van de zakelijke bezoeker. Ook is het een trend om steeds vaker een bijzondere locatie te bieden, zoals industriële panden of juist heel huiselijke omgevingen.

Gezond eten

Slechte akoestiek wordt genoemd als grootste irritatiepunt, op de voet gevolgd door een inhoudelijk onaantrekkelijk, onduidelijk of slecht gecommuniceerd programma. Slecht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer noemt 20% als vervelend en 36% baalt van slechte parkeergelegenheid, waaruit we kunnen afleiden dat er nog steeds meer bezoekers met de auto komen. Goed en gezond eten en drinken blijft belangrijk, ook hier geeft 41% aan dat het iets toevoegt wanneer er aandacht is voor voedselverspilling.

Wil jij dus scoren met je zakelijke event, zorg dan voor een optimale beleving, een goed verhaal en een locatie die daar aan bijdraagt. Die vind je volop bij locatiesmetmeerwaarde.nl. En mooi meegenomen: bij elke boeking gaat er ook nog een bedrag naar het goede doel!

>> lees de samenvatting en download het onderzoek op de website van ABN Amro

Familiebedrijf voorkomt dat plastic drankfusten op de vuilstort belanden

fltr Robert Koppen LWC Sam Evans WDS Natalie Maestri LWC

De meeste plastic fusten in Engeland worden niet gerecycled en belanden vaak op de vuilstort. Om dit probleem op te lossen start de WDS Group samen met OneCircle een circulair programma om zo de grondstoffen uit KeyKegs te recyclen om daarmee nieuwe KeyKegs te kunnen maken.

WDS Group verzamelt de gebruikte KeyKegs en levert ze samengeperst in balen aan plastic recyclingspecialist OneCircle, waar de KeyKegs vervolgens worden verwerkt en weer worden omgezet in grondstoffen voor KeyKegs.

WDS Group, een door een familie gerunde groothandel en distributeur in Bury, Greater Manchester, ziet nieuwe mogelijkheden met de verzameling van KeyKegs. Sam Evans, directeur: "We schatten dat elk jaar meer dan 500.000 KeyKegs alleen al in Manchester terechtkomen en het is geweldig dat we ze nu weer als grondstoffen kunnen gebruiken

Annemieke Hartman van OneCircle: "We verwelkomen de WDS-groep graag in de OneCircle-community, de WDS-groep is één van de leiders op het gebied van duurzaamheid en we verlagen samen de CO₂-footprint door de grondstoffen van KeyKegs opnieuw te gebruiken. Ze zijn daarmee op weg om de CO₂-footprint van hun bieren tot de laagste in de industrie te maken?"

In Engeland bouwt OneCircle een landelijke inzamel community op. Leden van de community verzamelen en persen de KeyKegs in balen. OneCircle verzamelt haalt de balen KeyKegs op en transporteert ongeveer 8.000 KeyKegs per vrachtwagenlading naar de verwerkingsfabriek.

Een KeyKeg bestaat voor 81% uit PP en PET, twee soorten kunststoffen die kunnen worden hergebruikt als een circulaire grondstof. De rest van de materialen kan worden gebruikt in andere hoogwaardige toepassingen. Elke KeyKeg bestaat al voor 30% uit gerecycleerd materiaal. Dit aandeel zal de komende jaren verder stijgen.

LWC, WDS en OneCircle:

Lightweight Containers is de producent van KeyKeg en UniKeg: 's werelds toonaangevende one-way-fusten voor dranken. Sinds de oprichting in 2006 in Den Helder is Lightweight Containers uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider. Het bedrijf bedient zijn klanten vanuit warehouses en verkoopkantoren over de hele wereld en heeft productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en opent in 2019 een productielijn in Spanje.

WDS Group is een drankendistributeur en familiebedrijf van 20 personen en meer dan 2500 producten voor verschillende bedrijven in het noordwesten van Engeland. Ze zijn opgericht in 2009.

OneCircle is een initiatief van Lightweight Containers, gestart in 2018. Het bedrijf biedt oplossingen voor het recyclen van KeyKegs en UniKegs wereldwijd, met het doel ze volledig circulair te maken (wat betekent dat alle materialen in een gebruikte KeyKeg worden gebruikt om nieuwe KeyKegs of andere hoogwaardige toepassingen te maken. Ze gebruiken nieuwe, unieke inzamelingsmethoden, netwerken en technologieën. One Circle is in de opbouwfase en is vastbesloten om verantwoordelijkheid te nemen voor de end-of-life fase van de fusten en daarbij samen te werken met alle relevante bedrijven om zo een circulaire economie te creëren.

Kijk voor meer informatie op www.onecircle.world 

Nieuw hulpmiddel CO2 reductie voor groenvoorzieners

Footprint in beeld

Husqvarna Carbon Footprint Calculator

Husqvarna lanceert een nieuwe Carbon Footprint Calculator, die groenvoorzieners helpt inzicht te krijgen in de CO2 footprint van hun machinepark en hun tevens helpt emissiedoelstellingen te bereiken. De Carbon Footprint Calculator is beschikbaar in de software voor machineparkbeheer Husqvarna Fleet Services.

Fleet Services

Als onderdeel van haar focus op duurzaamheid en ambitie om duurzame producten en oplossingen te ontwikkelen, introduceert Husqvarna nu de Carbon Footprint Calculator in Husqvarna Fleet Services, de software voor machineparkbeheer. Het is een datagestuurde service voor gemeenten en professionele groenvoorzieners om productiviteit te optimaliseren door middel van inventariscontrole, onderhoudsoverzicht en machinestatistieken.

Uitstoot beperken

De nieuwe tool geeft de fleetmanager een unieke kans om niet alleen de ecologische footprint van de machinepark te berekenen, maar ook om de uitstoot te beperken. De analyse-optie van de tool behandelt het volledige machinepark (elektrisch, benzine en diesel) dat is opgenomen in Husqvarna Fleet Services behalve Husqvarna Automowers die later in 2019 zullen worden opgenomen. Ook machines van andere fabrikanten kunnen met de tool worden gevolgd en geanalyseerd.

Gratis test

Diverse groenvoorzieners in Nederland hebben inmiddels ervaring met het beheren van hun machinepark via Husqvarna Fleet Services. Om meer bedrijven en instellingen kennis te laten maken met de voordelen, biedt Husqvarna nu de mogelijkheid om Fleet Services zes maanden gratis te ervaren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Husqvarna Professional Dealer of online via www.husqvarna.com/be-nl/gazon-en-tuin/professional/fleet-services.

Nieuw hulpmiddel CO2 reductie voor groenvoorzieners

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het innovaties die de hele sector veranderen, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en ’s werelds eerste commerciële robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment van hoogwaardige gemotoriseerde producten voor gebruik in parken, bos en tuin, en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.

Kijk voor meer informatie op www.husqvarna.com