Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Neutrino Energy: oneindige energie, oneindige vrijheid!

Neutrino energie zal de mensheid onafhankelijk van energienetwerk en batterij elektrische apparaten laten gebruiken. Middels continu aanwezige en bruikbare elektrische energie ongeacht tijdstip en locatie. Houd dit reeds opkomende gevoel van vrijheid vast tot het einde van deze tekst.

De Neutrino Energy Group is een Duits-Amerikaanse onderneming met hoofdkantoor in Berlijn. De onderneming heeft een gecertificeerde en gepatenteerde technologie ontwikkeld dat elektrische energie converteert uit niet zichtbare spectra van diverse soorten straling waaronder zonne- en kosmische straling. Deze straling is 24/7 zowel buiten als binnen, in, op en boven de aarde en in het heelal aanwezig waardoor ook het converteren naar stroom altijd en overal kan plaatsvinden. Ergo, technologie dat extreme decentralisatie van generatie van elektrische energie, onafhankelijk van een energienetwerk, mogelijk maakt. In Nederland wordt de Neutrino Energy Group vertegenwoordigd door de Neutrino Energy Benelux opererend vanuit Arnhem.

Neutrino Energy afb 1

Neutrino Energy technology baseert zich op de ontdekking dat neutrino’s, die dagelijks met ontelbare triljoenen de aarde passeren, massa hebben. De Neutrino Energy Group is sinds 2015, het jaar van de uitreiking van de Nobelprijs betreffende bovengenoemde ontdekking, hard aan het werk om bruikbare neutrino-energietechnologie (Neutrinovoltaic) te ontwikkelen. Net als in het geval van het onlangs nieuw ontdekte drielagige grafeen als supergeleidend materiaal, omvat de basis van de neutrino-energietechnologie het gebruik van dunne lagen grafeen en silicium om resonanties te creëren door passerende neutrino's en de kinetische energie hiervan deels om te zetten in elektriciteit. Om dit te doen, worden middels nanotechnologie grafeen en silicium atomen gehecht aan een geschikt substraat, en wanneer passerende neutrino's deze combinatie van silicium en grafeen raken, begint een resonantieproces dat vervolgens wordt omgezet in elektrische energie. Een dunne film met het formaat van een DINA4 laat in laboratorium condities vermogens van 2,8-3,0 Watt zien. Voordeel van deze films is dat deze schaalbaar zijn in zowel oppervlak als het stapelen ervan. Bijkomend voordeel van de ontwikkelingen rondom toepassing van grafeen is de recente uitkomst van onderzoekers aan het Karlsruhe Institute of Technology dat koolstofdioxide kan worden gebruikt als uitgangsmateriaal bij synthetische productie van recyclebare materialen zoals grafeen. Voor de Neutrino Energy Group een dubbelslag in haar duurzame energie doelstellingen.

Atomic vibrations in nanomaterials

De neutrino-energietechnologie kan kleine apparaten zoals smartphones binnen enkele jaren van stroom voorzien. Van daaruit kan elk elektronisch apparaat en elke industriële machine (EV) worden aangedreven door neutrino-energie. Vergelijk het met de technologische ontwikkeling van photovoltaic na de Texas Instruments calculator en de huidige hoeveelheden panelen op daken en weilanden.

Fossiele brandstoffen en de huidige afhankelijkheid ervan veroorzaken schade aan het milieu. Om energie uit fossiele brandstoffen te winnen, moet ruwe olie en steenkool uit de grond worden gehaald en onderworpen aan zeer verspillende en voor het milieu gevaarlijke zuiveringsprocessen. Het lijkt er ook op dat de afhankelijkheid van de mensheid van energie uit fossiele brandstoffen bijdraagt tot voortdurende wereldwijde veranderingen in ons klimaat die onvermijdelijk zullen leiden tot meer natuurrampen en fluctuerende temperaturen.

Neutrino Energy afb 2

Huidige alternatieven voor fossiele brandstoffen zijn bijna net zo ongewenst. Kernenergie wordt, ondanks recente nucleaire reactortechnologie, nog altijd als te gevaarlijk beschouwd. Daarnaast zijn de opbrengsten door de afhankelijkheid van wind bij windenergie en directe zonneschijn bij zonne-energie nog te onvoorspelbaar waardoor vraag en aanbod moeilijk af te stemmen valt. Afgezien van het tekort aan netwerkcapaciteiten en de publieke weerstand met betrekking tot de invloeden op flora en fauna.

Neutrino-energie is klaar om te dienen als de meest decentrale, sociaalste en schoonste oplossing voor de moderne energiecrisis. Door de meest recente ontwikkelingen in materiaaltechnologie te combineren met geavanceerde wetenschappelijke ontdekkingen, kan neutrino-energie precies zijn wat de mensheid nodig heeft om gebruik van fossiele brandstoffen permanent tot het verleden te laten behoren.

Een toekomst zonder opladers en stekkers waarbij elektrische apparaten zich continu automatisch voeden met neutrino energie. Ongemerkt, net als het ademen van de mens, naar behoefte. Implementatie van Neutrinovoltaic zal ongekende gevoelens van vrijheid gaan bieden.

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de partnerpagina van Neutrino Energy Benelux op ons platform > Klik hier

Neutrino Energy Logo Blog

epTechnieken voorziet Weeldens woonhuis van all-black zonnepanelen van Panasonic

epTechnieken Weelde

HIT KURO zonnepanelen dringen jaarlijks energieverbruik terug van 12.000 naar 2.000 kWh

Elektrotechnisch installateur epTechnieken uit Turnhout heeft in het Belgische Weelde een woonhuis voorzien van zonnepanelen. Met het oog op efficiëntie, kwaliteit én esthetiek is de keuze gevallen op 325 watt all-black zonnepanelen van Panasonic.

"De klant beschikte al langer over een warmtepompsysteem en heeft een energieverbruik van ruim 12.000 kWh per jaar, wat ongeveer gelijk is verdeeld over het dag- en nachttarief. Wij zijn ingeschakeld om de hoeveelheid energie die jaarlijks van het energienetwerk wordt afgenomen te minimaliseren", legt Maarten Van Tulder, projectleider hernieuwbare technieken bij epTechnieken, uit.

10.000 kWh aan zonne-energie per jaar

De zonnepanelen zijn op het schuine dak van de woning geplaatst. "Het dak heeft een oriëntatie van 210 graden, waardoor de zonnepanelen op 30 graden West met een hellingshoek van 35 graden zijn geplaatst. We verwachten hiermee op jaarbasis bijna 10.000 kWh aan energie te produceren. De hoeveelheid energie die de klant jaarlijks hoeft af te nemen van het energienetwerk is hiermee gereduceerd van 12.000 kWh naar slechts 2.000 kWh. Dat levert een forse besparing op de energierekening op."

De panelen zijn aangesloten op een 8,2 kVA Symo omvormer van Fronius. Van Tulder: “Het vermogen van de omvormer is in België bepalend voor de hoogte van de prosumententaks, een vergoeding die netgebruikers die zelf energie opwekken betalen om te mogen salderen. De klant betaalt - afhankelijk van zijn locatie – per kVA van de omvormer een vergoeding.

325 watt HIT KURO zonnepanelen

De keuze is gevallen op de HIT KURO 325 watt zonnepanelen van Panasonic. "Wij maken veel gebruik van de zonnepanelen van Panasonic en hebben hier veel vertrouwen in. De kwaliteit van de zonnepanelen spreekt ons erg aan. Panasonic heeft een lange geschiedenis in het produceren van zonnepanelen, wat vertrouwen geeft.

"Daarnaast sluit Panasonic goed aan op onze organisatie. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in zonnepanelen, maar leveren als elektrotechnisch bedrijf ook totaaloplossingen waarin onder meer algemene elektriciteitswerken, warmtepompen, ventilatie en verlichting zijn geïntegreerd. Wij kiezen daarom bewust voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. We zijn voor lange termijn verantwoordelijk en willen verder bouwen op de systemen die we vandaag plaatsen", legt Van Tulder uit. "De zonnepanelen van Panasonic sluiten hierop aan. De panelen zijn niet de goedkoopste, maar dat betaalt zich terug in een hoge kwaliteit en efficiëntie."

Esthetisch aantrekkelijk

Bij dit specifieke project bleken de HIT KURO 325 watt all-black zonnepanelen ook esthetisch de meest aantrekkelijke optie te zijn. "Toevallig sluiten de afmetingen van de HIT KURO zonnepanelen zeer goed aan op de afmetingen van het dak, de schoorsteen en met name het dakraam. Het dakraam heeft nagenoeg dezelfde afmetingen als de zonnepanelen, waardoor de panelen perfect rondom het dakraam geplaatst konden worden", zegt Van Tulder. "Dat is zeer uitzonderlijk; je maakt zelden mee dat zonnepanelen zo goed op een dak passen."

De panelen zijn geplaatst op een AElex inlegsysteem van AliusSolar. Het systeem bestaat uit een kruisframe van aluminium profielen die aan het constructieve deel van het dak worden bevestigd. "De panelen worden zowel aan de boven- als onderzijde ingelegd in deze aluminium inlegprofielen. Deze werkwijze zorgt voor een vrijwel naadloze aansluiting zonder zichtbare klemmen of tussenruimtes."

"Het inlegsysteem is hiermee esthetisch erg aantrekkelijk en doet in mijn ogen niet onder voor een inbouwsysteem, waarbij de zonnepanelen tussen de dakpannen worden geplaatst. Dit terwijl het inlegsysteem financieel een stuk voordeliger is dan een inbouwsysteem en je de ventilatie onder de zonnepanelen behoudt, alsook de brandwerende werking van de dakpannen, terwijl deze bij een inbouwsysteem verloren gaat.

Extra houten frames

"Ieder project brengt uitdagingen met zich mee. Zo is deze specifieke woning voorzien van Unidek dakplaten, wat betekent dat er relatief weinig hout aanwezig is om de dakhaken voor de zonnepanelen aan vast te schroeven. Om de panelen toch stevig te kunnen verankeren hebben we daarom extra houten planken tussen de panlatten geschroefd, die aan de dakconstructie zijn bevestigd. Het inlegsysteem is vervolgens op deze frames gemonteerd. Ook plaatsten we enkele dakhaken meer aan de zijkanten voor de windstabiliteit, omdat het systeem vrij dicht bij de dakranden ligt."

De zonnepanelen zijn sinds 27 februari operationeel. Het systeem wordt gemonitord via Fronius.

Locatie: Weelde, België
Inverter: 8,2 kVA Symo omvormer van Fronius 

PV Modules: 33 x Panasonic HIT KURO N325KJ01 all-black zonnepanelen
System output: 10,73 kWp

Configuratie: 30 graden West met een hellingshoek van 35 graden
Installatiejaar: 2019
Installateur: epTechnieken

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global

Over Panasonic Industry Europe

Panasonic Industry Europe GmbH is onderdeel van de wereldwijde Panasonic Group en levert automotive en industriële producten en diensten in Europe. Als partner van de industriële sector onderzoekt, ontwikkelt, produceert en levert Panasonic technologieën die helpen om het motto “A Better Life, A Better World” waar te maken. Het portfolio van het bedrijf omvat zowel essentiële elektronische componenten, apparatuur en modules als ook complete oplossingen en productieapparatuur voor productielijnen in een breed scala van industrieën. Meer over Panasonic Industry Europe: http://industry.panasonic.eu

Linea Trovata voorziet AZ Sint-Lucas Brugge van efficiënte HIT KURO zonnepanelen

Linea Trovata bij AZ Sint-Lucas Brugge

Het ziekenhuis AZ Sint-Lucas Brugge wekt sinds enkele maanden een deel van haar energieverbruik zelf op met behulp van zonnepanelen. Met het oog op de beperkte hoeveelheid beschikbare dakoppervlak is gekozen voor de efficiënte HIT KURO zonnepanelen van Panasonic, waarmee in totaal 112,13 kWp aan vermogen wordt opgewekt. De panelen zijn geïnstalleerd door Linea Trovata.

Het AZ Sint-Lucas heeft door onder meer zijn omvang en het gebruik van veel medische apparatuur een hoog energieverbruik. Het ziekenhuis is daarom aangesloten op het hoogspanningsnet in België. "AZ Sint-Lucas is één van de weinige partijen in België die over een dergelijke directe aansluiting beschikt", legt Audenaert uit.

Kinder- en Jeugdpsychiatrische Afdelingen

Dit hoge energieverbruik brengt niet alleen een forse kostenpost met zich mee, maar heeft ook impact op het milieu. Het AZ Sint-Lucas heeft er daarom voor gekozen op het dak van haar nieuwe gebouw Kinder- en Jeugdpsychiatrische Afdelingen (KAS) zonnepanelen te plaatsen om een deel van haar energieverbruik zelf op te wekken. Deze nieuwbouwlocatie werd op 1 juni 2018 opgeleverd en in januari 2019 voorzien van zonnepanelen.

Zowel vanuit financieel oogpunt als met het oog op het milieu wil AZ Sint-Lucas zoveel mogelijk energie zelf opwekken. De beschikbare hoeveelheid dakoppervlakte op KAS is echter beperkt. Daarom hebben we gekozen voor de efficiënte HIT KURO zonnepanelen van Panasonic, die per m² één van de hoogste opbrengsten opleveren. Het gaat om de HIT KURO 325WP zonnepanelen", zegt Audenaert.

Efficiënt bij hoge buitentemperaturen

De efficiëntie van zonnepanelen wordt onder meer beïnvloed door de buitentemperatuur, aangezien een hogere temperatuur tot een hoger energieverlies leidt. Juist op warme dagen waarop veel energie kan worden opgewekt, leveren traditionele zonnepanelen hierdoor een lagere efficiëntie op. "Een belangrijk voordeel van de HIT KURO 325WP panelen is de zeer goede temperatuurscoëfficiënt van -0,258 %/°C. Ook bij hoge buitentemperaturen leveren de panelen hierdoor een hoge efficiëntie, wat de opbrengst maximaliseert."

"De zonnepanelen leveren een goede verhouding tussen prijs en vermogen, en maken het dankzij hun hoge efficiëntie mogelijk op een beperkt dakoppervlakte veel energie op te wekken", legt Aerdenaert uit. "De efficiëntie van de HIT KURO panelen zien wij ook terug in cijfers over installaties van klanten die wij via ons monitoringssysteem verzamelen. De hogere efficiëntie vertaalt zich in de praktijk in een hogere opbrengst." Linea Trovata heeft bij AZ Sint-Lucas in vijf dagen tijd in totaal 345 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee een 112,13 kWh aan duurzame energie wordt opgewekt.

Actief betrokken

Linea Trovata is al 15 jaar partner van Panasonic. "Prettig aan Panasonic is de actieve rol die zij spelen in de aanloop naar een project als deze. Zo is iemand van Panasonic met ons meegegaan naar de klant om uitleg te geven over de hogere efficiëntie van de panelen, wat de hogere aanschafprijs van de HIT KURO panelen ten opzichte van traditionele zonnepanelen rechtvaardigt."

Aerdenaert is content met het project. "We hebben op een mooi nieuwbouwpand een prachtige installatie kunnen opleveren. AZ Sint-Lucas maximaliseert met deze panelen de opbrengst van haar installatie, realiseert hiermee een kostenbesparing en ontziet tegelijkertijd het milieu. We zijn dan ook erg fier op het project.

Locatie: Brugge, België
Naam van het gebouw: Kinder- en Jeugdpsychiatrische Afdelingen, AZ Sint-Lucas Brugge
Inverter: 2 X SMA STP Core 1 50 kVA

PV Modules: 345 x Panasonic HIT KURO 325WP

System output: 112,13 kWp

Verwachte opbrengst: 100 MWh/jaar
Configuratie: Zuid-oost
Installatiejaar: 2019

Installateur: Linea Trovata Suntec NV

Efficiente HIT KURO zonnepanelen

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf viert in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 582 werkmaatschappijen en 87 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 62,5 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2019. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global

Over Panasonic Industry Europe

Panasonic Industry Europe GmbH is onderdeel van de wereldwijde Panasonic Group en levert automotive en industriële producten en diensten in Europe. Als partner van de industriële sector onderzoekt, ontwikkelt, produceert en levert Panasonic technologieën die helpen om het motto “A Better Life, A Better World” waar te maken. Het portfolio van het bedrijf omvat zowel essentiële elektronische componenten, apparatuur en modules als ook complete oplossingen en productieapparatuur voor productielijnen in een breed scala van industrieën. Meer over Panasonic Industry Europe: http://industry.panasonic.eu