Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Duurzame offline marketing voor ondernemers

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van het milieu en verwachten ook van bedrijven waar zij producten of diensten kopen dat deze op een duurzame manier werken. Groene marketing is belangrijk in de campagnes en reclamestrategieën van ondernemingen, groot en klein. Het draait niet alleen meer om de presentatie van een product, gebruikers kijken in toenemende mate naar hergebruik van materialen, ecologisch produceren en de oorsprong. Het kleinste detail kan voor consumenten het verschil maken om de ene organisatie over een ander bedrijf te kiezen.

Duurzame offline marketing wordt dus steeds belangrijker. Papieren marketinguitingen gedrukt op gerecycled papier en relatiegeschenken zoals katoenen tassen, doppers en thermoflessen die gepersonaliseerd worden in de huisstijl van een organisatie helpen aan een groene uitstraling. En door voor duurzame relatiegeschenken te kiezen, zal de naam van de organisatie breed uitgedragen worden in combinatie met een groene gedachte. Online drukkerijen zoals www.drukzo.nl bieden een breed assortiment milieuvriendelijke opties voor bedrijven.

Duurzame offline marketing voor ondernemers

Groei door duurzame marketing

Voor bedrijven die gebruik maken van milieuvriendelijke marketing, is het belangrijk dit ook te communiceren. Op deze manier kan groene marketing bijdragen aan het versterken van het imago van de organisatie. Door duidelijk te maken dat het bedrijf om het milieu denkt, wordt een authentiek beeld gecreëerd. Verder kan het bijdragen aan het laten groeien van een organisatie. De beste reclame is vaak nog steeds mond-tot-mondreclame en beoordelingen en meningen van klanten. Door naar huidige klanten duidelijk een groene uitstraling te communiceren, zullen zij dit ook doorgeven aan familie, vrienden en collega´s, die mogelijk ook tot de doelgroep van de onderneming behoren. Op deze manier kan er een sneeuwbal effect worden gecreëerd voor positieve groei.

Groen ondernemen

De keuze van de juiste marketingmaterialen om een groene uitstraling te communiceren, kan op inspelen op de emoties van potentiële klanten. Een intrinsieke gedachte die hierbij opgeroepen kan worden is dat een bedrijf dat aandacht schenkt aan het milieu ook aandacht schenkt aan haar klanten. Als een bedrijf een boodschap van duurzaamheid wil uitdragen, is het belangrijk dit toe te passen op alle bedrijfsprocessen – van productie, afvalverwerking, verpakking en ook marketing. Duurzaam ondernemen houdt niet op bij alleen kiezen voor gerecycled papier. Groen werken kan een voordeel ten opzichte van de concurrentie bieden. Natuurlijke hulpbronnen zijn schaars. Door te werken met gerecycleerde materialen, heeft een organisatie een voordeel in vergelijking met andere bedrijven die hier niet mee werken. Dit kan helpen om marktleider te worden en een grotere reputatie in de zakenwereld te verkrijgen.

Duurzame offline marketing kan, naast dat het gunstig is voor het milieu, ook bijdragen aan de groei van een onderneming en een positieve positie tegenover concurrenten.

Majeure RIF-subsidie toegekend: Noord-Nederlands mbo leidt 3.400 vakmensen op voor energietransitie

Met de toekenning van een RIF-subsidie van 2 miljoen euro kan Noord-Nederland aan de slag. De honorering van de projectaanvraag is vandaag bekendgemaakt. Door het Energy College-project worden de komende vier jaar 3.400 vakmensen opgeleid die in Noord-Nederland aan de slag kunnen bij de overstap van fossiele naar duurzame energie. Het gaat om een gezamenlijk project van noordelijke mbo’s, bedrijven, provincies en gemeenten. Met dit project spelen zij in op het dichtdraaien van de Groningse gaskraan in 2030 en de toenemende vraag naar duurzame energievoorziening en kan de regio toonaangevend blijven op het gebied van energie.

De transitie naar een duurzame energievoorziening vraagt om andere en ook nieuwe kennis en vaardigheden. Het Energy College-project zet daarom in op het ontwikkelen van een onderwijsaanbod dat ruimte geeft om de continue veranderingen in het bedrijfsleven te volgen en actuele (technologische) ontwikkelingen in het onderwijs te kunnen opnemen. Daarnaast zijn er veel nieuwe vakmensen nodig in de techniek om deze transitie te kunnen realiseren. Daarom wordt ingezet op werving van studenten voor technische opleidingen. Verder worden ook nieuwe doelgroepen aangesproken om zich via om- en bijscholing voor te bereiden op het werken in energie-gerelateerde beroepen.

NewEnergyCoalition GroeneZaken

Resultaten

Na vier jaar moet het project geleid hebben tot een blijvende, gelijke instroom van studenten in de techniek-opleidingen in Noord-Nederland ondanks de verwachte demografische krimp. Daarnaast zal het de kennis en vaardigheden verbeteren van 2.400 studenten en 1.000 zittende medewerkers op het gebied van energietransitie en duurzame alternatieven. Ook zullen vanuit het project ruim 300 docenten en praktijkopleiders zich professionaliseren op het gebied van energietransitie en duurzame alternatieven.

Brede samenwerking

Het Energy College-project is een initiatief van Energy College en New Energy Coalition in een samenwerking met 45 regionale bedrijven. Daarnaast ondersteunen Hanzehogeschool Groningen, de provincies Drenthe, Groningen en Friesland en gemeenten Emmen, Groningen, Assen en Leeuwarden het project. Hiervoor werd een subsidiebijdrage aangevraagd bij het Regionaal Investeringsfond (RIF), welke aanvraag vandaag werd gehonoreerd en toegekend.

Energy College

Energy College is een samenwerkingsverband tussen de noordelijke ROC’s en AOCs Drenthe College, Noorderpoort, Alfa-college, ROC Friese Poort, Friesland College, Terra MBO en Nordwin College, overheden en het bedrijfsleven. Het is een Noord-Nederlands initiatief om de snelgroeiende energiebranche in de regio te kunnen voorzien van innovatieve vakkrachten op mbo-niveau. Deze mensen worden opgeleid naar de wensen en behoeften van de markt.

New Energy Coalition

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie met als missie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de energietransitie, op nationaal en internationaal niveau. Dit doet zij door het verbinden van kennis en netwerken. New Energy Coalition vormt een brede en voortdurend groeiende coalitie met kennisinstellingen zoals Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool, met de energiesector, overheden, bedrijfsleven en industrie.

Voor meer informatie kijk op www.newenergycoalition.org

Groen fleece voor schoon water

Miskanti Fleece Jacket: Minder microplastic dankzij nieuwe biologisch afbreekbare fleecestof

VAUDE stelt voor het eerst producten voor van een fleecestof, waarvan de vezels aan de opgeruwde binnenzijde biologisch afbreekbaar zijn. Als pionier op het gebied van duurzaamheid heeft VAUDE de stof in samenwerking met de Italiaanse stofleverancier Pontetorto ontwikkeld en gebruikt het in de collectie Winter 18/19 exclusief als enige fabrikant wereldwijd. Het Miskanti Fleece Jacket, een elastisch fleecejack voor de bergsport en meerdere modellen van de gelimiteerde “Green Shape Core Collection” zijn gefabriceerd met het TENCEL®-fleece. Ruim 40 jaar na de invoering van fleecestoffen in de outdoormarkt biedt VAUDE daarmee voor het eerst een oplossing voor het probleem van microplastic bij het wassen daarvan.

Minder microplastic dankzij nieuwe biologisch afbreekbare fleecestof

De ecologische textiel-innovatie werd door Pontetorto in de herfst van 2017 voor het eerst tijdens de vakbeurs Performance Days in München in het openbaar gepresenteerd en daar direct met de Eco Performance Award van de beurs bekroond. Het gaat om de eerste fleecestof, waarvan de vezelbasis aan de binnenzijde geen gevaarlijk microplastic afscheidt en daardoor flora en fauna tegen dit gevaar beschermt. Het bijzondere is de constructie. Aan de gladde buitenzijde wordt 100% (gerecycled) polyester gebruikt. De opgeruwde binnenkant van de stof bestaat niet (zoals bij traditioneel fleece) uit polyester, maar voor 100% uit de hout-cellulosevezel TENCEL® van de firma Lenzing. Deze vezel is biologisch afbreekbaar - zelfs in zeewater! Mocht de stof dus bij een wasbeurt kleine TENCEL®-deeltjes van de opgeruwde kant verliezen, breken deze zich in elke omgeving in ongeveer 90 dagen zonder residu af en vormen zo geen gevaar voor levende wezens.

De stof combineert alle voordelen van hoge functionaliteit met de gedachte het milieu te beschermen, want TENCEL® geldt als natuurlijke functionele vezel en heeft zeer goede temperatuur regulerende en vocht transporterende eigenschappen. Het is absoluut huidvriendelijk en ook mensen met een allergie kunnen het probleemloos dragen. En de zachte binnenkant jeukt niet en voelt prettig aan op de huid.

VAUDE neemt in het kader van het onderzoeksproject TextileMission als projectpartner deel aan andere studies.
CEO Antje von Dewitz over de achtergrond van de ontwikkeling: “De plasticvervuiling in het milieu is een urgent, globaal probleem – met zichtbare en catastrofale uitwerkingen op de wereldzeeën. Wij willen samen met onze partners uit de textielindustrie onze bijdrage voor de oplossing van het probleem leveren en zijn blij dat we nu voor het eerst biologisch afbreekbaar fleecemateriaal kunnen gebruiken. De komende jaren zullen we verder intensief onderzoek doen, om microplastic in het milieu te vermijden.

Meer informatie over het initiatief van VAUDE tegen microplastic

http://csr-report.vaude.com/gri-en/news/Initiative-against-micro-plastic.php
http://csr-report.vaude.com/gri-en/environmental/microplastics.php

Groen fleece voor schoon water

Het TENCEL®-fleece wordt bij de start exclusief alleen in de VAUDE collectie Winter 18/19 gebruikt. (Tussen haakjes de advies verkoopprijs)

Miskanti Fleece Jacket: (130,- EUR) Elastisch fleecejack voor de bergsport, dat in slanke strepenlook modieus en ecologisch overtuigt.
Green Core We Cape: (300,- EUR) Klein verpakte aftersports-cape met fleece en een isolatie van heerlijk zacht en warm plantendons (kapok). Handig te gebruiken als omkeerbare cape met twee draagvarianten.
Green Core Fleece Jacket: (200,- EUR) Zeer elastisch ‘feel good’-fleecejack met houtvezels tegen microplastic in de zee.
Green Core Fleece Pants: (130,- EUR) Isolerende multisportbroek met een interessante materiaalmix van TENCEL®-fleece, wol en een licht waterafstotende, biogebaseerde polyamide stof (EcoPaxx) op de dijbenen. Aangenaam om te dragen, eronder en erover, binnen of buiten.

Bij alle textiel staat het VAUDE Green Shape-label voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame materialen. Het Miskanti Fleece Jacket en de modellen van de Green Shape Core Collection zijn als heren- en damesmodellen vanaf herfst 2018 bij geselecteerde dealers verkrijgbaar.
VAUDE toont met de gelimiteerde “Green Shape Core Collection” de toekomst van duurzaam innovatieve sportkleding en gebruikt hiervoor een hele reeks exclusieve eco-materialen - zoals het nieuwe TENCEL®-fleece, biogebaseerde polyamide of isolatie van duurzame kapok-vezels.

Gedetailleerde informatie daarover via https://www.vaude.com/nl-BE/Bedrijf/Projecten-Campagnes/Green-Shape-Core-Collection/

Microplastic in de oceanen

Microplastic deeltjes van verschillende bronnen brengen het milieu in gevaar, komen in rivieren, meren en zeeën terecht en verzamelen zich in zeebewoners, die vervolgens geconsumeerd worden. Zo komt het gevaarlijke microplastic ook in het menselijk lichaam terecht. Om deze belasting te reduceren, moet plastic afval vermeden worden. En daarmee worden niet alleen tassen en flessen bedoeld, maar ook kleding van synthetische vezels is een afvalbron. Want bij het wassen laten de microplastic deeltjes van de opgeruwde kant van deze kledingstukken (bijvoorbeeld fleecetruien) los. Deze deeltjes met een doorsnede van minder dan 5 mm worden door huidige zuiveringsinstallaties slechts deels gefilterd en komen dus in het milieu terecht.

Kijk voor meer informatie op www.vaude.com