Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

NK Panelen Plaatsen 2019

NK Panelen Plaatsen

Door de toenemende vraag naar elektrificatie en betrouwbare zonnepanelen-installaties, hebben beursorganisator Good, elektrotechnische groothandel Rexel en leverancier in innovatieve PV-dakmontagesystemen Esdec het initiatief genomen om het allereerste NK Panelen Plaatsen te organiseren. De wedstrijd vindt plaats tijdens de duurzame vakbeurs Solar Solutions op 19, 20 en 21 maart. 12 geselecteerde teams zullen tegen elkaar strijden om als snelste 6 zonnepanelen volgens de eisen te installeren op een schuin dak. Het team dat de beste prestatie neerzet, wordt uitgeroepen tot “Beste montageteam 2019”!

De wedstrijd

Twee teams monteren tegelijkertijd – op ieder zijn eigen schuine dak – 6 zonnepanelen inclusief optimizers. Het snelste team wint! De teams worden beoordeeld op het juist plaatsen/monteren van haken, rails, kabels, zonnepanelen en optimizers. Ook het vastzetten volgens voorschriften, het doorverbinden van connectoren en het veilig (valbeveiliging) en netjes werken wordt meegenomen in de beoordeling. Voor alles wat niet goed/fout is gemonteerd, deelt de jury strafseconden uit. BDA en InstallQ nemen de jurering voor hun rekening.

Beste montageteam 2019

Alle montageteams krijgen exposure in de media (o.a. via social media en Solar Magazine). Het team dat de beste prestatie neerzet, krijgt tevens de prestigieuze award “Beste montageteam 2019”. Een mooie opsteker voor het betreffende montageteam! Ook gaat dit het montageteam helpen om in 2019 een betrouwbaar signaal bij opdrachtgevers af te geven.

Kijk voor meer informatie op www.nkpanelenplaatsen.nl

Gezonde leefomgeving door innovatieve ventilatie met nanozilverdeeltjes

Een gezonde en frisse leefomgeving zonder bacteriën en schimmels door het gebruik van nanozilverdeeltjes. Qlimato brengt deze techniek om ziekenhuizen bacterievrij te houden naar de huiskamer. Innovatieve en flexibele ventilatiematerialen en geluidsdempers zorgen voor een gezonde omgeving dankzij een speciale antibacteriële coating.

AluGuard-Plus

Bacteriën en schimmels krijgen dankzij de innovatieve coating geen kans om aan te hechten en te groeien in de flexibele ventilatieslangen die de lucht vervoeren van ventilatiesystemen naar het uitstroompunt in de woning of het kantoor. De antibacteriële werking in de aluminium laminaatslangen is gebaseerd op de zuiverende werking van nanozilverdeeltjes die ingekapseld zijn in een polymere laag. Het gebruik van nanozilver is veilig, gezond en volledig ecologisch. Het is niet giftig, heeft geen geur en geen schadelijke effecten op het milieu. Nanozilver wordt vanwege de bacteriedodende werking ook steeds meer in ziekenhuizen gebruikt in coatings op wanden, lichtknoppen en deurklinken.

Sterk, compleet en flexibel

De ventilatieslangen van Qlimato zijn sterk én flexibel. Dit zorgt voor meer installatiegemak, tijd- en kostenbesparing. De flexibele ventilatieslangen zijn ruim 50 procent lichter dan stalen ventilatiekanalen waardoor het transport wordt vereenvoudigd en minder belastend is voor het milieu. Flexibel betekent ook betrouwbaar; zo bestaat de AluGuard ventilatieslang uit meerdere lagen aluminium en polyester. Met een totale dikte van 74 micron, versterkt met een hardstalen spiraaldraad kan er gemakkelijk een overspanning van 3 meter worden behaald tussen twee ophangpunten.

100% jeukvrij isolatiemateriaal

Voor de thermisch- en akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen wordt gebruik gemaakt van 100 procent jeukvrije isolatiewol. Ecose technologie maakt de wol zachter, irriteert niet aan de huid en geeft weinig geur en stof af. Het natuurlijke bindmiddel wordt op een duurzame manier geproduceerd met plantaardige grondstoffen. Door de hoogste brandveiligheidsklasse is de isolatie praktisch onbrandbaar. Daarbij worden hoge dempingswaarden en goede geluidsabsorptie behaald.
Het assortiment bestaat uit:

  • ongeïsoleerde aluminium laminaatslangen
  • geïsoleerde aluminium laminaatslangen
  • kunststof ventilatieslangen
  • flexibele geluidsdempers
  • bevestigingsmaterialen

Over Qlimato

Wij zijn nieuw in Nederland. Wij bieden een variëteit aan innovatieve en onderscheidende flexibele ventilatieslangen en flexibele geluiddempers die niet mogen ontbreken in een modern ventilatiesysteem. Bij Qlimato staat een veilig en gezond binnenklimaat voorop. Met slimme en innovatieve materialen zorgt Qlimato voor een gezonde en frisse leefomgeving. Wij vinden het bovendien belangrijk dat de installateur sneller, efficiënter en gemakkelijker kan werken en daar zorgen wij voor door voortdurend onze producten te innoveren en zorg te besteden aan een handige verpakking. Wij leveren uitsluitend via elektrotechnische en technische groothandel. Samen met deze partners zorgen wij voor een betrouwbaar advies en verrassende oplossingen op het juiste moment.

Kijk voor meer informatie op www.qlimato.nl

Qlimato logo

Boekingsplatform Natuurhuisje compenseert helft CO2 uitstoot

Travel is goed voor maar liefst 8% van de mondiale uitstoot van broeikasgassen. De initiatieven die deze uitstoot tegen proberen te gaan zijn echter op één hand te tellen. Natuurhuisje neemt zelf initiatief en wil uitgroeien tot de groene Airbnb. De scale-up, momenteel actief in Nederland, België en Duitsland, plant voor iedere nacht op het platform één boom. Vandaag laat het platform weten dat er 250.000 bomen geplant zijn. Een indrukwekkend aantal, waarmee ze op weg zijn naar een ultiem doel om voor 2021 één miljoen bomen te planten.

Het platform vervult hiermee een voorbeeldrol voor andere travel bedrijven om hen ook aan te moedigen met groene initiatieven te komen die zorgen voor een betere wereld. ‘Als we zo doorgaan met zijn allen, helpen we de aarde om zeep. We beseffen dat het nog een druppel op een gloeiende plaat is, maar met het gedachtegoed willen we andere bedrijven aansteken.’ Aldus oprichter Tim van Oerle. Geld verdienen en iets terug doen voor de wereld kunnen volgens hem prima samen gaan.

Stekje van een mangrove boom

Gemiddelde uitstoot reis

Met behulp van de tool van Milieucentraal werd de uitstoot per verblijf in een natuurhuisje voor verschillende bestemmingen uitgerekend. De totale uitstoot van het platform over 2018 bedroeg ruim 10 miljoen kilogram aan CO2. Gemiddeld genomen stoot een gebruiker rond de 315 kg CO2 per verblijf in een natuurhuisje uit. Dat dit relatief laag ligt valt te verklaren door de populariteit van natuurhuisjes dichtbij huis.

Een gemiddelde boom kan in één jaar ongeveer 20 kg CO2 uitstoot opnemen. Met het planten van 250.000 bomen wordt jaarlijks zo’n 5 miljoen kg aan CO2 uitstoot opgenomen. Hiermee compenseert het platform ruimschoots 15.000 verblijven in een natuurhuisje. Dit is ruim de helft van het aantal verblijven over 2018.

Biodiversiteit en meer impact

De bomen worden geplant in een mangrove reservaat op Madagascar. ´Op dit moment maken we hier de grootste impact op het gebied van CO2 reductie. We kunnen hier flinke aantallen planten, waardoor het effect op het mondiale probleem groter is.’ legt Tim van Oerle uit. ‘Daarnaast behouden we natuur en dragen we bij aan het behoud van biodiversiteit. De mangrovebomen die er geplant worden zorgen voor de terugkeer van veel verschillende soorten krabben, vissen en vogels.’

Kijk voor meer informatie op www.natuurhuisje.nl

logo natuurhuisje