Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Duurzame kerstpakketten zijn populair

Steeds meer duurzame kerstpakketten verkocht

Het is een jarenlange traditie dat bedrijven en instellingen hun waardering laten spreken door medewerkers, relaties en klanten aan het einde van het jaar een kerstpakket aan te bieden. Op basis van de laatste trends worden er kerstpakketten samengesteld die het liefst uniek of verrassend zijn. Duurzame kerstpakketten worden hierin steeds populairder.

Met een origineel kerstpakket kun je als bedrijf of instelling richting je medewerkers, relaties en klanten niet alleen een blijk van waardering geven, maar ook een boodschap overbrengen. Als jouw bedrijf of instelling duurzaamheid belangrijk vindt, dan kun je dit uitstralen met het cadeau dat je weggeeft. Met het geven van een duurzaam kerstpakket draag je ook de duurzame missie van jouw bedrijf of instelling uit.

Duurzaamheid is een ruim begrip. Zo zie je allerlei titels en thema’s langskomen binnen het aanbod van kerstpakketten. Er zijn biologische kerstpakketten, fair trade kerstpakketten, groene kerstpakketten en kerstpakketten met streekproducten. In veel duurzame kerstpakketten vind je biologische en fair trade voedingsmiddelen. Zoals koffie, thee en chocolade, maar ook wijnen en bieren. Daarnaast zie je steeds meer producten die zijn gemaakt van groente of fruit die in de reguliere supermarkten niet worden aangeboden vanwege een ongewenst uiterlijk. Ze zijn te klein, te groot of passen niet in het standaard plaatje dat de consument heeft van het desbetreffende product. In plaats dat deze artikelen worden weggegooid, worden ze verwerkt in bijvoorbeeld een lekkere jam of wijn, wat natuurlijk heerlijk smaakt. Naast etenswaar vind je in duurzame kerstpakketten ook gebruiksartikelen. Dit kan gaan om fair trade serviezen, sieraden, een mooie rieten mand, drinkbekers of bijvoorbeeld een circulair kunstwerkje.

Ook goede doelen zijn inmiddels niet meer weg te denken in het aanbod van kerstpakketten. Door het eindejaarsgeschenk te combineren met een gift aan een goed doel, geef je als bedrijf ook een positief signaal af. Om het persoonlijker te maken kan de ontvanger vaak zelf kiezen uit een ruim aanbod van goede doelen.

Belangrijk bij wat je weggeeft is dat het verhaal achter het product klopt. Bijvoorbeeld dat iedereen in de productieketen een eerlijk loon heeft verdiend, dat de arbeidsomstandigheden in orde zijn. Maar ook onnodige verpakkingen zijn in geval van duurzaamheid uit den boze. Kortom, dat het kerstpakket is geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

Interface behaalt duurzaamheidsdoelen voor 2020

Fabrikant deelt lessons learned van Mission Zero

Climate Take Back 4 pillars

De duurzame bedrijfsstrategie van Interface, Mission Zero, heeft geleid tot vele succesvolle innovaties in zowel producten als processen en tot nieuwe samenwerkingen. De tapijttegelfabrikant heeft de duurzaamheidsdoelen voor 2020 nu al ruimschoots behaald. Interface presenteert de lessons learned nu in een rapport getiteld ‘Lessen voor de toekomst’. Hiermee wil het bedrijf zijn ervaringen delen met andere organisaties om de transitie naar een duurzame, circulaire economie te versnellen.

Om Mission Zero te laten slagen, heeft Interface in de afgelopen 25 jaar radicale innovaties in de bedrijfsvoering gerealiseerd in samenwerking met ketenpartners en andere sectoren. Hierdoor is de positieve impact van het bedrijf veel groter dan voorzien.

Voortgang van het Mission Zero-beleid

Vanaf de start van de Mission Zero-strategie in 1994 formuleerde Interface ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen om als bedrijf een herstellende bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij, waarbij de randvoorwaarde is dat negatieve impact wordt geëlimineerd. De tapijttegelfabrikant focust zich hierbij op drie cruciale gebieden: de fabrieken, producten en leveranciers. Een overzicht van de vooruitgang die is geboekt:

  • 69% vermindering van de CO2-voetafdruk van tapijttegels
  • 96% vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen
  • 89% van de gebruikte energie in de fabrieken wereldwijd is hernieuwbaar, waarvan de elektriciteit zelfs 100% hernieuwbaar is
  • 99% van de energie die in Amerikaanse en Europese productielocaties wordt verbruikt, is hernieuwbaar
  • 46% vermindering van het wereldwijde energieverbruik per productie-eenheid
  • 89% vermindering van het wereldwijde waterverbruik per productie-eenheid
  • 92% minder afvalstorting van de fabrikant

In januari 2019 heeft Interface een belangrijke mijlpaal behaald: elk gekocht product – van luxe vinyltegels en rubbervloeren tot tapijttegels – is volledig CO2-neutraal. De CO2-impact van het productieproces en de productieketen is niet alleen aanzienlijk verminderd, maar ook wordt de uitstoot die nog niet kan worden voorkomen, ook van de grondstoffen en het onderhoud, gecompenseerd door CO2-reductieprojecten binnen het Carbon Neutral Floors-programma. Binnen dit programma wordt de uitstoot gecompenseerd via projecten op het gebied van hernieuwbare energie, het overstappen op alternatieve brandstoffen en herbebossing, om zo CO2 wel in de natuur, maar uit de atmosfeer te houden.

Mission Zero belichaamt de visie van Interface-oprichter Ray Anderson,” zegt Jay Gould, CEO van Interface. “Ray creëerde een beweging die de weg naar duurzaam ondernemen en bewuste consumptie vrijmaakte. Zijn nalatenschap leeft voort in het werk dat Interface en anderen dagelijks doen om een klimaatpositieve toekomst te realiseren.

Het creëren van een domino-effect

In het kader van de duurzaamheidsmissie heeft Interface meer gedaan dan alleen het terugdringen van de eigen ecologische voetafdruk. De fabrikant inspireerde ook andere organisaties met het ambitieuze Mission Zero-beleid. Aan de hand van de SHINE-handafdrukmethodologie probeert de tapijttegelfabrikant de positieve effecten te meten.

Uit dit onderzoek bleek dat twee projecten in het bijzonder een belangrijke rol hebben gespeeld in het behalen van de Mission Zero-doelstellingen. Het eerste project is een samenwerkingsverband met een nylonleverancier op het gebied van garenontwikkeling met gerecycled materiaal. Het tweede project is de ontwikkeling van een gasstortplaats. Alleen al deze twee projecten leverden een reductie van 1 miljoen ton koolstofdioxide-equivalent (CO2e) op in de jaren dat ze actief waren.

"We hebben ons bedrijf getransformeerd om de wereld te veranderen”, aldus Erin Meezan, Chief Sustainability Officer bij Interface. “Daardoor hebben we doelen bereikt die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Mission Zero heeft ons belangrijke lessen voor de toekomst geleerd. Een grote uitdaging is met behulp van wetenschap, ambitie en creativiteit overwonnen. Verder heeft Mission Zero ons klaargestoomd voor onze volgende ambitieuze missie: Climate Take Back.

Met Climate Take Back legt Interface de lat nog hoger. Doel van deze missie is het terugdraaien van klimaatverandering. "We zijn vastbesloten om meer klimaatpositieve effecten op duurzaamheidsgebied te realiseren met ons productportfolio en zelfs CO2-negatieve producten te ontwikkelen, waarvan de nu al verkrijgbare rug CircuitBac Green een voorloper is”, besluit Gould.

Kijk voor meer informatie op www.interface.com

Zonnepanelen met een hoog rendement: duurzaam en mooi!

 Zonnepanelen met een hoog rendement duurzaam en mooi

Voor niets gaat de zon op. En dat is mooi, want dat bezorgt jou gratis elektriciteit. Natuurlijk moet je eerst investeren in panelen, maar de rest gaat vanzelf. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Gratis energie

Geld op de bank staat aardig stil. Investeren in zonnepanelen levert je meer op, want de kosten wegen niet op tegen de baten. Met zonnepanelen verlaag je namelijk jouw energierekening. Bovendien gaan de panelen van nu ruim 25 jaar mee en vergen ze weinig onderhoud. Dat komt doordat ze geen bewegende onderdelen bevatten. Is jouw pand ook goed geïsoleerd? Dan levert zonne-energie wellicht zelfs winst op. Bekijk de beste zonnepaneel offerte.

Kijk voor meer informatie op https://www.verbouwkosten.com/zonnepanelen/