Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Doorontwikkeling HIT® pv-modules van Panasonic

Nieuwe generatie behaalt efficiëntie van 20 procent

Panasonic introduceert een nieuwe generatie van zijn HIT-modules. Alle varianten van deze hoogwaardige modules behouden de bekende kenmerken en voordelen, maar bieden daarnaast een hogere efficiëntie. Eindgebruikers kunnen daardoor met hetzelfde oppervlak aan modules meer vermogen opwekken, en dus een hogere opbrengst realiseren.

Vier modellen

De HIT-modules van Panasonic biedt eigenaren maximale installatieflexibiliteit en de mogelijkheid om een zeer hoog vermogen te genereren, zelfs op een klein oppervlakte of bij een complexe dakopbouw. De nieuwe HIT-lijn is vanaf juni 2019 beschikbaar en telt vier verschillende modules, elk met specifieke kenmerken:

 1. HIT® N250
  De nieuw, smalle N250-module is speciaal ontworpen voor gebruik op daken met een complexe indeling die in eerste instantie niet de optimale omstandigheden lijken te bieden voor het opwekken van zonne-energie. Deze module met 72 cellen heeft een afmeting van 798 x 1.580 mm, levert een maximaal opgewekt vermogen van 250 watt en heeft een modulerendement van 19,8 procent. De module biedt veel flexibiliteit bij plaatsing, ook in situaties die eigenlijk ongeschikt lijken.

 2. HIT® N300
  De 88 cellen tellende N300-module heeft een maximale opbrengst van 300 watt en een modulerendement van 19,5 procent. Deze module meet 1.053 x 1.463 mm, waarmee hij op verschillende soorten daken kan worden geïnstalleerd. Zo kunnen op een dak van zes meter lang bijvoorbeeld vier N300-modules worden geplaatst.

 3. HIT® N335
  De krachtigste module van Panasonic is nu de HIT N335 die 96 cellen telt, een maximaal opgewekt vermogen van 335 watt levert en een modulerendement van 20 procent heeft.

 4. HIT® Kuro
  De volledig zwarte HIT Kuro-module heeft nu een maximale opbrengst van 330 watt en een modulerendement van 19,7 procent.

Hoger rendement

Het rendement van zowel de HIT N335 als de HIT Kuro is hoger dan het gemiddelde rendement van kristallijne modules. Panasonic heeft dit onderscheid gerealiseerd met behulp van heterojunctie-technologie waarbij de monokristallijne wafer is gecoat met een ultradunne amorfe silicoonlaag. Daarnaast hebben de N335- en Kuro-modules een 40 millimeter dik frame dat sneeuw- en windbelasting tot 5.400 Pa kan weerstaan. De modules kunnen zowel horizontaal als verticaal worden bevestigd, wat voor meer flexibiliteit bij het installeren zorgt.

We werken voortdurend aan het verbeteren en doorontwikkelen van onze hoogefficiënte HIT-modules”, stelt Shigeki Komatsu, General Manager Solar Europe bij Panasonic. “Daarmee maken we de opwekking van zonne-energie nog aantrekkelijker, zowel voor private als commerciële investeerders.” In het kader van dat laatste hanteert Panasonic een modulair systeem: modulevarianten van alle verschillende afmetingen kunnen met elkaar worden gecombineerd, zodat bij ieder dak optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare oppervlakte.

Kwaliteitsinspanning

Panasonic is toegewijd om de best mogelijke kwaliteit te leveren en realiseert dit door naast verplichte producttests ook tal van vrijwillige tests uit te voeren. Het resultaat hiervan is dat de hoogefficiënte modules van Panasonic nog steeds een temperatuurcoëfficiënt hebben van slechts -0.258 %/°C. Een ander voorbeeld van de kwaliteitsinspanningen is de waterafvoer die Panasonic heeft ingebouwd in de hoeken van de moduleframes. Deze zorgt ervoor dat (regen)water wordt afgevoerd over het moduleglas, waardoor vuil wordt verwijderd zodat rendement wordt behouden.

Garanties

Doordat Panasonic kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, kan de fabrikant product- en prestatiegaranties voor een periode van 25 jaar afgeven. Hiermee wordt de eigenaar gedurende lange tijd maximale zekerheid geboden. Zo verzekert de fabrikant dat de HIT-modules aan het eind van de garantieperiode nog altijd 86,4 procent van hun oorspronkelijke maximale opbrengst leveren. Garantieclaims worden echter zelden ingediend. In januari 2018 ging het om 0,004 procent van de ongeveer 4 miljoen modules die tot die tijd in Europa waren verkocht.

Nieuwe reeks HIT-modules Panasonic

De nieuwe HIT-modules zijn te zien op de stands van Grid Parity Concepts (GPC) en BayWa tijdens de InterSolution op 23 en 24 januari 2019 in Gent, België. GPC is te vinden op standnummer 8431en BayWa op 8407.

Over Panasonic

De Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse elektronicatechnologieën en -oplossingen voor klanten in de consumentenelektronica, huisvesting, autosector en business-to-business. Het bedrijf vierde in 2018 haar honderd jarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler. Het heeft nu 591 werkmaatschappijen en 88 gelieerde bedrijven over de hele wereld, met een geconsolideerde netto-omzet van 61,4 miljard euro in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2018. Alle afdelingen streven het creëren van nieuwe waarde via innovatie na. Zo realiseert het bedrijf door middel van zijn technologieën een beter leven en een betere wereld voor zijn klanten. Voor meer informatie over Panasonic: http://www.panasonic.com/global.

Neste verkozen tot derde meest duurzame bedrijf ter wereld op de Global 100 lijst

Neste is als derde geplaatst op de Corporate Knights Global 100 list van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Dit is de tweede keer dat Neste in de top 3 staat. Het is tevens de dertiende achtereenvolgende keer dat Neste in deze lijst vertegenwoordigd is, dat is langer dan ieder ander energiebedrijf ter wereld.

Neste verkozen tot derde meest duurzame bedrijf ter wereld op de Global 100 lijst

We zijn erg verheugd met onze plaats tussen de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld en zijn zeer dankbaar en vereerd dat we voor de tweede achtereenvolgende keer in de top 3 zijn geplaatst. Een toppositie als deze kan nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd, aangezien alle best presterende bedrijven ter wereld hun prestaties jaar na jaar willen verbeteren. Onze plaats op de ranglijst toont aan dat Neste wat betreft duurzaamheid op de juiste weg is en dat onze medewerkers zeer gepassioneerd zijn om een steentje bij te dragen aan het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen”, zegt Peter Vanacker, President & CEO van Neste.

Volgens Corporate Knights “blijft Neste de nummer één van alle energiebedrijven in de wereld vanwege haar toonaangevende ontplooiing aan schone inkomsten, top kwintiel aan grondstof productiviteit voor energie, koolstof, water, NOx en fijnstof in combinatie met een uitstekende innovatiecapaciteit en genderdiversiteit in de directie.”

Naast het beste energiebedrijf op de lijst, is Neste tegenwoordig met name bekend om haar continue transformatie van een traditioneel olieraffinaderij naar een wereldleider in duurzame producten. Neste helpt klanten op het gebied van transport en steden, luchtvaart en polymeren en chemicaliën om hun bedrijf duurzamer te maken en zal het voortouw blijven nemen op het gebied van hernieuwbare producten.
Naast dat we onze eigen onderneming blijven transformeren, zijn we blij om de middelen te kunnen bieden aan andere op duurzaamheid gerichte bedrijven die hun afhankelijkheid van ruwe olie en klimaat emissies willen verminderen”, legt Vanacker uit.

Over Global 100

Global 100 bedrijven, aangekondigd in Davos tijdens het World Economic Forum, vertegenwoordigen de top 1.3% in de wereld op het gebied van duurzaamheidsprestaties. Om de rangorde te bepalen, werden 7.536 bedrijven geanalyseerd tegenover vergelijkbare branchegenoten aan de hand van maximaal 21 kwantitatieve prestatie-indicatoren om het impact profiel van elke sector weer te geven (zie hier de methodologie van 2018).

Neste in het kort

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met ons brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen onze klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Wij zijn 's werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceren ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. We zijn tevens een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. We willen een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2017 bedroeg de omzet van Neste 13,2 miljard euro. In 2019 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Lees meer op: neste.nl

Zo worden fabrikanten toekomstbestendig

Technologieën in ontwikkeling, menselijke ervaring en klimaatverandering zijn de drie belangrijkste focusgebieden voor fabrikanten dit jaar

Veel businessmodellen zijn afhankelijk van wereldwijd geïntegreerde toeleveringsketens, het veranderende geopolitiek-economisch landschap en veranderingen in de vraag van de consument. Dit betekent dat fabrikanten flexibeler moeten zijn dan ooit tevoren. Daarom is de ontwikkeling van nieuwe productie-ecosystemen, die met de juiste technieken, mensen en cultuur tot leven kunnen worden gebracht, steeds belangrijker geworden. Een essentieel onderdeel hiervan is menselijke expertise om te kunnen ontwerpen, ontwikkelen en daarbij verandertrajecten te implementeren.

Zo worden fabrikanten toekomstbestendig

Prasad Satyavolu, CDO Manufacturing & Logistics bij Cognizant, zet de drie belangrijkste focusgebieden voor fabrikanten op een rijtje.

1. De uitdaging van opschaling

Om een ecosysteem op te zetten dat meegaat met de tijd, is en blijft het opschalen van het productieproces een belangrijk onderdeel dat verschillende technologische aspecten omvat. Volgens onderzoek van PwC is 72 procent van de fabrikanten de digitale transformatie enorm aan het versnellen en verwacht in 2020 ‘digitaal advanced’ te zijn vergeleken met 33 procent in 2018. Deze organisaties investeren zo’n 907 miljard dollar per jaar, zo’n vijf procent van de omzet, in meer connectiviteit en slimmere fabrieken.

Hierop volgt een grootschalige toepassing van opkomende technologieën, zoals 3D-printen, blockchain en drones. Drones worden bijvoorbeeld niet meer alleen ingezet voor distributie maar ook voor het automatiseren van interne processen, zoals het binnen enkele minuten verplaatsen van materialen in een fabriek. Dit vergroot de productiviteit.

Helaas zijn er veel organisaties die nog steeds geen voordeel halen uit innovatie, voornamelijk doordat er geen businessmodel is dat naadloze implementatie mogelijk maakt op meerdere locaties. Bedrijven zouden er goed aan doen om hun huidige investering in geautomatiseerde processen te heroverwegen om te zien of ze zo efficiënt mogelijk werken wanneer het gaat om het verbeteren van productiviteit.

2. Focus op menselijke ervaring

Het tweede focusgebied voor fabrikanten is het verbeteren van menselijke ervaring. Dat betreft niet alleen klanten, maar ook medewerkers en partners. Organisaties moeten daarom zwaar investeren in het ontwikkelen en trainen van mensen in 2019. In alle sectoren dringt het steeds meer door hoe belangrijk het is om een strategie en cultuur te ontwikkelen die digitale transformatie ondersteunt en expertise- en carrièreontwikkeling omvat.

We verwachten veel grootschalige maatregelen met een focus op Industrial Internet of Things (IIoT)-programma’s en een toename in de toepassing van AI en machine learning. Zo kunnen intelligente processen worden gecreëerd en producten en diensten worden verbeterd. Voor creatief design worden systemen binnen een gesloten circuit de norm, waarbij AI en analytics effectief worden samengevoegd met bijvoorbeeld voice en video.

3. Investeer in een duurzame toekomst

Last but not least moet iedere organisatie bewuster omgaan met klimaatverandering. Bedrijven worstelen met de noodzaak om uitstoot te verminderen door lagere energieconsumptie. Zo heeft de Europese Commissie de ambitieuze doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen regionaal met 40 procent terug te dringen in 2030.

Veel fabrikanten gaan IIoT-systemen waarschijnlijk breder inzetten om energieconsumptie te meten en optimaliseren binnen de systemen in de regio. Klimaatverandering en investeringen in energie-efficiëntie krijgen de komende jaren de hoogste prioriteit. Volgens wereldwijd onderzoek van Bain & Company, stijgt het aantal organisaties dat echt transformeert op het gebied van duurzaamheid in de komende drie jaar van negen naar 26 procent. Het verhogen van de bewustwording van vraagstukken rondom klimaatverandering leidt tot een toename in de productie van producten en diensten die duurzaam zijn, zoals investeringen in elektronische voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor een betere concurrentiepositie moeten fabrikanten in nieuwe technologieën investeren om productiviteit te verhogen, de menselijke ervaring te verbeteren en een positieve bijdrage te leveren aan klimaatverandering”, zegt Satyavolu. “Daarom zien we dat fabrikanten investeren in nieuwe businessmodellen die het mogelijk maken om te innoveren, transformeren en snel op verandering in kunnen springen. Alleen wanneer aan de hoge verwachtingen van consumenten wordt voldaan in een economie waarin de focus ligt op ervaringen, kunnen fabrikanten groei realiseren en relevant blijven in 2019 en daarna.”