Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Nieuw hulpmiddel CO2 reductie voor groenvoorzieners

Footprint in beeld

Husqvarna Carbon Footprint Calculator

Husqvarna lanceert een nieuwe Carbon Footprint Calculator, die groenvoorzieners helpt inzicht te krijgen in de CO2 footprint van hun machinepark en hun tevens helpt emissiedoelstellingen te bereiken. De Carbon Footprint Calculator is beschikbaar in de software voor machineparkbeheer Husqvarna Fleet Services.

Fleet Services

Als onderdeel van haar focus op duurzaamheid en ambitie om duurzame producten en oplossingen te ontwikkelen, introduceert Husqvarna nu de Carbon Footprint Calculator in Husqvarna Fleet Services, de software voor machineparkbeheer. Het is een datagestuurde service voor gemeenten en professionele groenvoorzieners om productiviteit te optimaliseren door middel van inventariscontrole, onderhoudsoverzicht en machinestatistieken.

Uitstoot beperken

De nieuwe tool geeft de fleetmanager een unieke kans om niet alleen de ecologische footprint van de machinepark te berekenen, maar ook om de uitstoot te beperken. De analyse-optie van de tool behandelt het volledige machinepark (elektrisch, benzine en diesel) dat is opgenomen in Husqvarna Fleet Services behalve Husqvarna Automowers die later in 2019 zullen worden opgenomen. Ook machines van andere fabrikanten kunnen met de tool worden gevolgd en geanalyseerd.

Gratis test

Diverse groenvoorzieners in Nederland hebben inmiddels ervaring met het beheren van hun machinepark via Husqvarna Fleet Services. Om meer bedrijven en instellingen kennis te laten maken met de voordelen, biedt Husqvarna nu de mogelijkheid om Fleet Services zes maanden gratis te ervaren. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Husqvarna Professional Dealer of online via www.husqvarna.com/be-nl/gazon-en-tuin/professional/fleet-services.

Nieuw hulpmiddel CO2 reductie voor groenvoorzieners

Over Husqvarna

Husqvarna is een merk van de Husqvarna Group. Al sinds 1689 vervaardigt Husqvarna hoogwaardige producten en introduceert het innovaties die de hele sector veranderen, zoals de trillingvrije en automatische kettingrem op kettingzagen en ’s werelds eerste commerciële robotmaaier. Vandaag biedt Husqvarna een ruim assortiment van hoogwaardige gemotoriseerde producten voor gebruik in parken, bos en tuin, en staat het voor technologisch leiderschap in zijn kernsegmenten: kettingzagen, trimmers, zitmaaiers en robotmaaiers. Husqvarna-producten worden verkocht in meer dan 100 landen, voornamelijk via servicedealers.

Kijk voor meer informatie op www.husqvarna.com

De elektrische step als nieuwste duurzame hype

De elektrische step als nieuwste duurzame hype

Langzaam maar zeker maken we ons op voor de nieuwste rage op het gebied van duurzaam transport: de elektrische step. Al de Nederlandse wetgeving enigszins huiverig voor dit alternatief voor de vouwfiets of huurfiets voor toeristen, lijkt er bijna geen ontkomen meer aan. Duitsland lijkt in ieder geval wél het lef te hebben om toeristen in grote steden te verwelkomen met een duurzame elektrische step met een mooie actieradius en een behoorlijke topsnelheid van bijna 30 km/u. En dat alles met een hypermodern dashboard, gekoppeld aan je mobiele telefoon, zodat je je citytrips in beeld kunt brengen terwijl je lief bent voor het milieu!

Is dit een blik op de milieuvriendelijke stedelijke toekomst?

Onze oosterburen willen de stap maken door o.a. een verbod op kleine elektrische auto’s. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor een veiliger vervoersmiddel, de e-scooter of de electrostep. Soms zie je ze daar al sporadisch op een fiets- of voetgangerspad, maar investeerders kunnen niet wachten op 2020. Dan lijkt de e-scooterstorm pas echt in gang te komen. Net als huurfietsen sommige toeristentrekpleisters in grote steden hebben veroverd zou de elektrische step de persoonlijke mobiliteit in het stadsleven moeten bevorderen.

Het idee lijkt ideaal: elektrische steps, zoals de Xiaomi M365 modellen, zijn klein, milieuvriendelijk en op korte afstanden handiger dan de auto of de fiets. In tegenstelling tot fietsen, is er minder kans op transpiratie bij het gebruik van de electrostep - ideaal voor zakelijke afspraken dus!

Amerikaanse startups geven het goede voorbeeld

Elektrische steps maken in sommige wereldsteden al deel uit van het straatbeeld. Het begon in San Francisco, waarna andere Amerikaanse steden zoals Washington werden veroverd door Amerikaanse startups zoals Bird en Lime. Beide bedrijven hebben ondertussen een expansie doorgemaakt naar Europa en bieden ook hun diensten aan in bijvoorbeeld Parijs en Londen. De huurservice kan worden betaald door middel van een app, waarbij bij ontgrendeling van de step een timer gestart wordt voor de verrekening van exacte gebruiksduur.

Geheel vlekkeloos verliep het introductieproces van de elektrische step helaas niet. Veel gebruikers van de nieuwe gadget lieten de step simpelweg op willekeurige plekken staan, zodat ingangen en uitritten werden geblokkeerd, et cetera. Op deze manier werd er irritatie gekweekt, wat op zijn beurt tot agressie en vandalisme kwam. Zo moesten enkele elektrische steps aan hun einde komen in de San Francisco Bay… Zo zie je dat het altijd belangrijk blijft om simpelweg rekening te houden met elkaar. De flexibiliteit in ontgrendeling van de electrostep brengt het gevaar met zich mee dat mensen ze zomaar laten rondslingeren.

Een bijzonder businessmodel

Op het eerste gezicht kun je als aanbieder van de huurstep niet snel rijk worden. Als je de inkoopkosten van de elektrische step verrekend kom je uit op een totale omzet van €25 per step per dag. Wat het voor bedrijven als Bird extra commerciële interesse toevoegt aan het bedrijfsmodel zijn de apps. Apps voor het delen van de elektrische step worden regelmatig op korte afstanden gebruikt, wat voor ondernemers erg lucratief kan zijn. De afhankelijkheid voor ontgrendeling van de step zorgt ervoor dat je altijd in verbinding moet zijn met je smartphone en daarmee niet zonder de app-ontwikkelaars kunt. Tevens kan dit model ook van toepassing zijn voor beleggers, omdat later andere aanbieders ook kunnen financieren via de app. Veel van het potentiële succes zal ook gewoon afhangen van ons, mensen, de gebruikers. In hoeverre zijn wij in staat om geen misbruik te maken van de mogelijkheden die de leenstep ons biedt?

De elektrische step is overigens ook te koop voor particulieren. Heb jij interesse in de aanschaf van een electrostep voor jezelf? Dan heb je aan de bovenstaande informatie natuurlijk niet veel. Kijk vooral rond op informatiesites en video’s omtrent de Xiaomi of andere aanbieders en ontdek of het jouw nieuwe gadget wordt.

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT levert zijn eerste megawatt project op met MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawatt opslagsysteem gerealiseerd met het MyReserve systeem. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve batterijen gekoppeld. Daarmee is een groot opslagstation van ongeveer 1,5 MWh gerealiseerd. Het project is een prototype van een groot lithium-ionbatterijsysteem met lage operationele en onderhoudskosten. Het is nog een prototype maar zit dicht tegen een realiseerbaar product aan.

"Onze bijdrage aan het gigantische energieopslagproject van het KIT laat zien dat onze opslagsystemen klaar zijn om naar de megawattklasse te gaan," zegt Dr. Olaf Wollersheim, Managing Director van SOLARWATT INNOVATION. "Omdat onze twee modulaire opslag-elementen kunnen worden geschaald, zijn ze de ideale oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen."

SOLARWATT MyReserve

De SOLARWATT MyReserve opslagsystemen zijn geschikt voor elke situatie. Als relatief klein en modulair systeem thuis of om op industriële schaal om hernieuwbare energie op te slaan. "Ons modulaire batterij-concept past bij uitstek bij onze toekomstgerichte productstrategie," zegt Erik Frentz, die is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de MyReserve-opslagsystemen in de Benelux.

SOLARWATT MyReserve opslagsysteem bij KIT

Het Energy Lab 2.0 op KIT onderzoekt de interactie van componenten van toekomstige energiesystemen. Nieuwe benaderingen om energienetwerken te stabiliseren worden getest onder realistische omstandigheden. Een netwerk koppelt elektrische, thermische en chemische energiestromen, evenals nieuwe informatie- en communicatietechnologieën. Het doel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan mondiale uitdagingen op het gebied van energie, mobiliteit en informatie.

Over SOLARWATT

SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Dresden, Duitsland. Daarnaast is Solarwatt gevestigd in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 450 medewerkers in dienst en werkt samen met internationale organisaties als BMW, Bosch en E.ON.

SOLARWATT richt zich met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen op de particuliere en zakelijke markt. Via investeringsbedrijven is het bedrijf voor 99% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Kijk voor meer informatie op www.solarwatt.nl