Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Woon-werk verkeer in 2016

De meeste werknemers reizen naar hun werk. U kunt hierbij denken aan woon-werkverkeer (naar kantoor), zakelijke reizen (naar klanten) of reizen voor een opleiding die een werknemer voor zijn werk volgt. Hoe stimuleert een werkgever met welk vervoersmiddel zijn werknemer gaat reizen, met de auto, openbaar vervoer of wellicht zelfs op de fiets? Kiezen we voor de meest economische manier of gaan we voor de laagste footprint?

woonwerk  verkeer 2016 4

Werken anno 2016

De helft van alle verplaatsingen vindt per auto plaats en dit vervoermiddel is goed voor 75 procent van alle afgelegde kilometers. Naar verwachting vlakt het autogebruik verder af de komende jaren, o.a. door duurzame mobiliteit. Volgens ons is duurzame mobiliteit dè trend voor 2016! Het bezit van een vervoersmiddel is niet meer bepalend, het gaat om een duurzame, comfortabele en efficiënte manier waarop je een bestemming bereikt. Door op deze manier met mobiliteit bezig te zijn en na te denken over deze materie, kan iemand zelfs bepalen zich niet te verplaatsen en het werk vanuit huis te doen, werken anno 2016!

woonwerk  verkeer 2016 2

Wees creatief.....

Zowel voor (lease) auto's, carpoolen, (lease) fietsen en openbaar vervoer zijn geweldige oplossingen beschikbaar, elektrisch of op groen gas, een e-bike of een gewone fiets, wees vooral creatief! Dit maakt mobiliteit weer mooi en vooral duurzaam!

woonwerk  verkeer 2016 3

woonwerk  verkeer 2016 2

Tijd voor verandering

Wederom is er een jaar voorbij. Een jaar waarin veel gebeurt is, ook op het gebied van duurzaam ondernemen. We hebben een hoop congressen, meetings en bijeenkomsten gehad waarin we over dit belangrijke onderwerp van gedachten hebben gewisseld.

GroeneZaken Blog Impact1

Impact

Nu is het tijd om deze kennisdeling om te zetten in DOEN! Actief met elkaar kijken hoe groen we eigenlijk zijn en hoe we ons op dit vlak kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld op energie gebruik en verbruik, mobiliteit, drukwerk, bankieren, kleding en voeding. Het is tijd geworden om te gaan DOEN!

Hoe duurzaam zijn onze toeleveranciers nu echt? Kunnen we wellicht lokaal meer zaken doen? Kunnen we zelfs richting onze klanten toe kritisch(er) zijn? Geven we onze werknemers de gelegenheid om ook thuis ons milieubeleid voort te zetten?

GroeneZaken Blog Impact4

2016 wordt een heel mooi jaar!

Samen met onze partners en leden gaan wij ons inzetten om duurzaam inkopen ook leuk en voordelig te maken! We kunnen alvast verklappen dat wij een aantal hele mooie deals voor u in petto hebben, waarin u direct, makkelijk en voordelig kunt overstappen. Ook zullen we weer een aantal events stimuleren die de intentie hebben om duurzaam ondernemen te bevorderen.
Als u openstaat voor duurzame verandering zal 2016 een heel mooi jaar worden, voor u en voor onze samenleving!

Wij van GroeneZaken wensen u een zakelijk en privé een heel goed en succesvol 2016 toe!

GroeneZaken Blog Impact3

Zakelijke duurzame kleding M/V

Veel bedrijven zijn momenteel bezig hun bedrijf te "vergroenen", op het gebied van energieverbruik, mobiliteit, afvalverwerking, banking en vele andere manieren. (Bedrijfs)kleding wordt hierin (nog) niet vaak meegenomen en dat zou wat ons betreft wel moeten. Veel kleding wat wij dragen komt nog uit fabrieken waar de arbeidsomstandigheden zeer slecht zijn, ook het materiaal is vaak niet duurzaam. Het is een prijskwestie!

DutchSpiritfoto10

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

Juist ondernemers en directeuren moeten een voorbeeldfunctie geven om ook dit facet binnen de bedrijfsvoering te verduurzamen. Als voorvechter van de duurzame gedachte loopt u in een perfect passend maatpak, met in de voering de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. U kiest uit de nieuwste ecowollen stoffen en de nieuwste steennootknopen en stelt uw pak desgewenst geheel naar eigen wens samen. Uiteraard verloopt elke fase in de productieketen duurzaam en eerlijk - van boerderij, spinnerij, weverij tot fabriek.

RechtenvoordeMens

Duurzame droom waar maken?

DutchSpirit maakt deze duurzame droom waar! Draagt u ook graag een maatpak van topkwaliteit, eerlijk geproduceerd, met ecologische materialen? Met oog voor natuur en milieu, mens en dier en gebaseerd op het principe van de circulaire economie? DutchSpirit staat met zijn concept aan de vooravond van groei en ontwikkeling. De missie: het delen van de duurzaamheidsgedachte en daar daadwerkelijk uitvoering aan geven. Door het Nederlandse bedrijfsleven duurzaam te kleden. Met u als ambassadeur.

MaatpakDutchSpirit

Deelt u onze duurzame droom? Draagt u ook graag een maatpak van topkwaliteit, eerlijk geproduceerd, met ecologische materialen? Met oog voor natuur en milieu, mens en dier en gebaseerd op het principe van de circulaire economie? DutchSpirit staat met zijn concept aan de vooravond van groei en ontwikkeling. De missie: het delen van de duurzaamheidsgedachte en daar daadwerkelijk uitvoering aan geven. Door het Nederlandse bedrijfsleven duurzaam te kleden. Met u ook aan als ambassadeur.