Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Zalon introduceert: de sustainable outfit-box

Zalon, de gratis stylingservice van Zalando, biedt vanaf november 2018 de mogelijkheid om een sustainable outfit-box te bestellen. De inhoud bestaat uit minstens twee duurzame items en een basisoutfit die langer meegaat dan één seizoen.

Zalon introduceert de sustainable outfit-box

Sinds de lancering van Zalon in 2015 zijn er ruim 60.000 duurzame items in Zalon-boxen ingepakt en verspreid over alle landen waarin de stylingservice actief is. Met het introduceren van de sustainable outfit-box zet Zalon een belangrijke stap in het verduurzamen van de mode-industrie. Door sustainable items op deze manier aan te bieden, kunnen consumenten makkelijk een duurzame keuze maken. Ook Zalon-stylisten kunnen eenvoudig duurzame items vinden door bij het samenstellen van outfit-boxen de filter 'duurzaamheid' aan te vinken in de Zalando-shop. Daarnaast creëert Zalon bewustzijn over het belang van duurzaamheid, door het delen van handige tips over 'upcyclen' en andere manieren om je kleding langer mee te laten gaan.

Het verduurzamen van de mode-industrie is alleen mogelijk door samen te werken met designers, kledingmerken en andere spelers in het veld. Zalon verheugt zich op de samenwerking met G-Star waarin duurzaamheid centraal staat. Ook de samenwerking met stylisten is van groot belang. Zalon-stylisten Janneke en Helga leggen uit hoe volgens hen de kloof tussen fast-fashion en duurzame mode te overbruggen is: van persoonlijke keuzes tot sustainable items in je Zalon-box.

Wat houdt 'duurzaamheid' voor jullie in?

Helga: "Duurzaamheid betekent voor mij bewust kiezen. Als ik een product in mijn handen heb, kijk ik altijd naar het label. Niet alleen om te zien waar het van gemaakt is, maar ook om het verhaal áchter het product te leren kennen. Als ik dat overtuigend vind, koop ik het. Onlangs heb ik nog een mooie rugtas gekocht van overgebleven stukken bootzeil."

Janneke: "Voor mij is dat vooral leven op een manier waarbij je het milieu niet onnodig of onherstelbaar uitput. Een belangrijk onderdeel daarvan is 'upcyclen'. Als een spijkerbroek versleten is kun je hem in de prullenbak doen, óf je kunt er de pijpen vanaf knippen en je hebt een korte broek. Een jurk die niet goed zit kun je in plaats van weg te gooien laten verstellen door een kleermaker en hergebruiken."

Lees hier het volledige interview met Zalon-stylisten Helga en Janneke

Over Zalon

Zalon is de stylingservice van Zalando en dé place to be voor individuen die van top tot teen gestyled willen worden zonder er hoofd over of spaarvarken voor te breken. In 2015 ontstaan in Duitsland, zette Zalon in 2016 voet aan Nederlandse grond, vanaf 2017 ook in Vlaanderen en vanaf 2018 in Zweden. Aan de hand van een aantal vragen op www.zalon.nl geeft een klant informatie over uiterlijk, persoonlijke stijl en favoriete merken. De stylist maakt op basis van die criteria gratis een selectie waarmee één of twee outfits te creëren zijn. Als een item niet past of kleurt kan een klant deze gratis retourneren.

Over Zalando

Zalando is Europa's grootste online fashion-platform voor vrouwen, mannen en kinderen. Klanten vinden op één plek een praktische shopervaring met een uitgebreid aanbod aan mode- en lifestyle-artikelen, variërend van schoenen, kleding, accessoires en cosmetica, met gratis verzending en retournering. Het assortiment van ruim 2.000 internationale merken bestaat uit populaire internationale en lokale merken, aangevuld met artikelen van Zalando's private labels. Het lokale aanbod richt zich op de verschillende voorkeuren van de klanten in elk van de 17 Europese markten waar Zalando actief is: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Door het logistieke netwerk met vijf centraal gelegen distributiecentra in Duitsland worden klanten in Europa efficiënt bediend, ondersteund door distributiecentra in Noord-Italië, Frankrijk en Zweden waarmee Zalando inspeelt op de lokale wensen van de klant. Met de integratie van mode, bedrijfsprocessen en online technologie biedt Zalando een overtuigend aanbod aan zowel klanten als partners.

Interface: 'Nederlandse bedrijfsleven te afwachtend met duurzaamheid'

MVO-manager van het jaar 2018 roept op tot meer initiatief en brancheoverstijgende co-creatie

Bedrijven moeten een minder afwachtende houding aannemen als het gaat om verduurzaming. Bovendien moeten organisaties veel meer inzetten op het uitwisselen van kennis en best practices. Met die boodschap wil Geanne van Arkel, de recent uitgeroepen MVO-manager van het jaar 2018, het Nederlandse bedrijfsleven wakker schudden. Volgens haar wachten veel bedrijven nog te veel op initiatieven van de overheid. "Overheidsmaatregelen mogen niet de drijvende kracht zijn om duurzamer te willen worden."

Van Arkel, Head of Sustainable Development bij Interface, werd vorige week tot MVO-manager van het jaar benoemd. In die hoedanigheid mocht ze maandag de AEX-beurs openen. Ze greep de gelegenheid aan bedrijven op te roepen en te inspireren om concreet aan de slag te gaan met duurzame maatregelen.

Overheid niet de 'driver'

"Op het gebied van duurzaamheid moeten we niet op elkaar gaan wachten. Natuurlijk kan de overheid wel zaken versnellen, door bijvoorbeeld de belasting op arbeid te verschuiven naar grondstoffen", zegt Van Arkel. "Maar het nog ontbreken van nieuwe wet- en regelgeving mag voor organisaties geen reden zijn voor passiviteit."

Van Arkel gaf de afgelopen jaren zelf het goede voorbeeld. De jury van de verkiezing prees haar inzet op dit gebied. In haar rol als 'duurzaamheidsambassadeur' heeft ze niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook bij andere bedrijven het onderwerp hoog op de agenda gekregen. Door anderen te enthousiasmeren over het onderwerp, maar ook door concreet de samenwerking op te zoeken met organisaties binnen én buiten de eigen sector.

Herstellende bijdrage

Geanne van Arkel van InterfaceHet mes snijdt aan twee kanten. Haar eigen werkgever Interface laat zien dat duurzaamheid hand in hand gaat met een gezond verdienmodel. De producent van tapijttegels zet met zijn missie 'Climate Take Back' in op het leveren van een herstellende bijdrage aan natuur en maatschappij.

Tegelijkertijd bespaart het dankzij op de natuur geïnspireerde processen en gesloten grondstofketens jaarlijks miljoenen euro's. "We willen met onze rendabele duurzaamheidsmaatregelen dan ook andere organisaties inspireren en aansporen hetzelfde te doen. Het ongedaan maken van klimaatverandering kunnen we niet alleen."

Uit de groene bubbel

Volgens Van Arkel is het voor het realiseren van die missie belangrijk buiten de eigen kring te opereren. "In veel ketens en sectoren gebeurt op het gebied van circulaire economie al heel veel. Maar er wordt nog te weinig samengewerkt met andere takken van sport. Duurzaamheidsmanagers zitten bovendien vaak in een 'groene bubbel'. Zij moeten daaruit durven stappen en de taal gaan spreken van mensen die een duurzamere wereld niet per se als topprioriteit hebben."

Daarnaast moeten organisaties volgens haar veel meer inzetten op kennisdeling. "Niemand concurreert op duurzaamheid. Toch houden organisaties hun kaarten op dit gebied nog dicht tegen de borst. Samenwerken betekent dat je deelt wat goed werkt, maar ook open durft te zijn over maatregelen die niet het gewenste effect bereikten. Op die manier komen we samen sneller tot duurzame innovaties en bedrijfsmodellen. Daar heeft uiteindelijk iedereen belang bij."

Over Interface

Interface is wereldwijd de grootste fabrikant van tapijttegels. Hun modulaire producten staan voor kwaliteit, design en innovatie. Daarnaast hecht de fabrikant veel waarde aan duurzaamheid. Interface wil tegen 2020 dan ook volledig duurzaam zijn en noemt dit streven Mission Zero. In 2016 besloot Interface nog een stap verder te gaan met een nieuwe, radicale klimaatmissie: Climate Take Back. Interface wil voorop lopen in het keren van het proces van klimaatverandering en wil met haar manier van produceren een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Interface behoort tot de top 3 meest duurzame bedrijven ter wereld.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Scherpenzeel, Nederland. Voor meer informatie kunt u terecht op www.interface.com en blog.interface.com

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

De Duitse Raad voor Design (Rat für Formgebung) heeft SOLARWATT bekroond met de Duitse Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat ter vervanging dient van normale dakpannen, ontving de prijs in de categorie 'Excellent Product Design'. "Als premium fabrikant willen we onze klanten design van superieur niveau aanbieden bovenop de producten die technisch gezien inmiddels uit de kinderziektes zijn. Meer en meer huizenbezitters willen iets speciaals en hechten steeds meer waarde aan esthetiek," aldus Erik de Leeuw, Directeur van SOLARWATT Nederland.

SOLARWATT wint Design Award 2019 met zonnepaneel als dakbedekking

Het in het dak geïntegreerde EasyIn-zonnepaneel overtuigde de jury niet alleen met het ontwerp, maar ook dankzij het speciale kostenbesparende voordeel voor consumenten. Voor iedereen die een huis gaat bouwen of die een dakrenovatie overweegt, vormt EasyIn een kostenbesparend alternatief voor zonnepanelen die op het dak worden geïnstalleerd. De zonnepanelen worden rechtstreeks op de dakbalken geplaatst en vervangen zo gewone dakpannen. Daardoor hoeft de huizenbezitter minder dakpannen aan te schaffen. "Onze in het dak geïntegreerde zonnepanelen zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook enorm duurzaam. U kunt erop vertrouwen dat ze tientallen jaren schone zonne-energie genereren, dus ze zijn goed voor uw portemonnee én het milieu. Wat wil een mens nog meer?" vervolgt De Leeuw.

Deze dakplaten ter grootte van een standaard zonnepaneel, worden al sinds 2011 geproduceerd en sinds 2017 worden ze in de zeer robuuste glas-glas-variant gemaakt. Als stroomopwekkende dakbedekking vormen deze panelen een prachtige aanvulling op het productaanbod van zowel elektriciens als dakbedekkers die graag willen voorzien in bijzondere wensen van hun klanten.

Design Award 2019 WhiteTwee prijzen op rij voor SOLARWATT

Dit is de tweede keer dit jaar dat een product van de zonne-energiesysteemleverancier uit Dresden in de prijzen van de Duitse Raad voor Design valt: in juni werd de SOLARWATT MyReserve-accu bekroond met de Duitse Innovation Award 2018.

De Duitse Design Award wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt en is een van de designwedstrijden met het hoogste aanzien ter wereld. Ieder jaar beoordeelt een jury van zwaar kaliber de producten die worden ingediend door bedrijven uit de product- en communicatiedesignwereld, die allemaal op hun eigen manier pionier zijn in het internationale designlandschap. De prijsuitreiking van de Duitse Design Awards 2019 zal plaatsvinden op 8 februari 2019 tijdens de vakbeurs Ambiente in Frankfurt.

Over SOLARWATT

Het wereldwijd opererende SOLARWATT GmbH is opgericht in 1993 en is inmiddels uitgegroeid tot de toonaangevende Duitse fabrikant van complete zonne-energiesystemen. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van glas-glas-zonnepanelen en is een van de grootste leverancier van energieopslagsystemen. Al 25 jaar lang staat SOLARWATT garant voor premium kwaliteit, Made in Germany. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor bijna honderd procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Internationale namen als BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het bedrijf uit Dresden, dat circa 350 medewerkers wereldwijd telt.

Ga voor meer informatie naar Solarwatt.nl