Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Stap op uw eigen bedrijfs E-Bike van Tulpfietsen!

Tulpfietsen is innovatief, duurzaam en ondernemend. Tulpfietsen is een Nederlandse fietsfabrikant en een online fietsenwinkel waar u zelf uw bedrijfsfiets online kunt samenstellen en deze 100% rijklaar krijgt bezorgd.

Tulpfietsen GZU 2019 1

Aan bedrijven leveren we E-bikes, stadsfietsen en elektrische steps van Segway in de huisstijl van het bedrijf, voorzien van bedrijfslogo en in de kleur van uw bedrijf. Dit is mogelijk voor 1 tot 1.000+ fietsen.

Fietsen is gezond voor u en uw werknemers en daarmee een verstandige keuze als het gaat om het inzetten als mobiliteitsvorm. Ook werkt u met een gepersonaliseerde E-bike op een positieve manier aan de awareness van uw merk. Uw merk komt onder de aandacht en dit op een groene manier!

Onze bedrijfsklanten zijn o.a. Unilever, Rabobank, CSU, Regiobank, BAM, de VriendenLoterij en Bosch Car Service. Tulpfietsen is daarmee de marktleider op het gebied van gepersonaliseerde bedrijfsfietsen.

Tulpfietsen GZU 2019 2

De Tulpfietsen worden in onze eigen fabriek in Maastricht gemaakt met A-kwaliteit onderdelen. We leveren fietsen 100% rijklaar af, verzorgen onderhoud op interval basis met een landelijk dekkend netwerk van servicespecialisten. Tulp biedt u als onderneming de mogelijkheid gebruik te maken van IOT oplossingen zoals sloten die op afstand te besturen zijn en trackingsystemen waarmee u uw fietsen kunt volgen.

Groene Zakendeal Tulpfietsen

Vraag nu een offerte aan, meld daarbij dat het gaat om een Groene Zaken Deal, en ontvang 10% korting.
Vele bedrijven gingen u inmiddels voor en maken met onze fietsen op een duurzame, gezonde en sympathieke wijze reclame voor hun bedrijf of merk. De fietsen worden o.a. ingezet ter ondersteuning van marketingacties, als bedrijfsfiets voor medewerkers, als leenfiets voor klanten van garagebedrijven, als pendelfiets tussen kantoor en station of als relatiegeschenk.

Tulpfietsen GZU 2019 3

Ook iets voor u? Kijk op www.tulpfietsen.nl, bel ons op 020 530 4744 neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U krijgt dezelfde dag nog een passende offerte.

Logo Tulpfiestsen 2019

5 tips om als bedrijf snel in actie te komen voor het klimaat

5 tips om als bedrijf snel in actie te komen  voor het klimaat

Op 27 september staakten miljoenen mensen wereldwijd voor een beter klimaat. Dit signaal is belangrijk. Maar het is nog crucialer om als bedrijf maatregelen te treffen die het CO2-verbruik verlagen. In de praktijk blijkt dit vaak nog lastig te zijn. Daarom geeft Geanne van Arkel, Head of Sustainable Development bij Interface en MVO-manager van het jaar 2018, 5 tips om wel echt stappen te kunnen zetten.

1. Frisse blik
Van Arkel roept bedrijven op om hun eigen diensten en producten met een frisse blik te bekijken. "Wat kan in het productieproces anders, beter en duurzamer? Kunnen de materialen of grondstoffen vervangen worden door gerecycled materiaal of biobased grondstoffen?"

"Kijk niet alleen naar het zichtbare energieverbruik van de productie en gebruiksfase van een product. Maar ook naar het product zelf, waar veel verborgen impact in kan zitten. Heel veel energie (CO2) zit opgeslagen in grondstoffen. Deze zogeheten embodied carbon is belangrijk bij het nemen van gefundeerde beslissingen in het verkleinen van de CO2-voetafdruk."

Het zoeken naar alternatieven hoeft niet duur te zijn. Van Arkel: "Bij Interface hebben we onder meer een tapijttegel ontwikkeld die 50 procent minder garen gebruikt en daardoor zo'n 35 procent minder CO2-uitstoot. Dat bleek niet alleen goed voor het klimaat, het leverde ook een gezond rendement op."

Daarnaast is het mogelijk om subsidie te krijgen met de Regeling DEI+ Circulaire economie. De overheid heeft een budget van 44 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het recyclen en hergebruiken van afval, reparatie en het gebruik van biobased grondstoffen, waarbij sprake is van CO2-reductie.

2. Leer van de natuur
De natuur werkt met gezonde en lokale materialen. Het is dan ook niet voor niets dat biomimicry steeds populairder wordt. We kunnen de lessen van de natuur immers vertalen naar producten en businessmodellen.

Van Arkel geeft als voorbeeld het bedrijf H2U. Deze groep jonge ontwerpers was op zoek naar een manier om het gebrek aan schoon water in derdewereldlanden aan te pakken. Dat wilden ze doen door schoon water uit mist op te vangen. Om dit te realiseren, bekeken ze onder meer de manier waarop eenden met hun voeten onder water peddelen. De opwaartse draaikolk die hierdoor ontstaat, helpt de eenden om voedsel en water naar één plek te krijgen. Deze beweging heeft H2U nagebootst met behulp van een ventilator die de mist naar binnen trekt en concentreert.

3. Zoek nieuwe businessmodellen
De overheid wil dat de economie in 2050 100 procent circulair is en lanceerde onlangs 'Waardeer het. Repareer het'. Van Arkel vindt de campagne goed getimed. Waar tweedehands producten vroeger bepaald niet hip waren, is dat tegenwoordig wel het geval. Ook bij bedrijven. Bekijk daarom of er producten binnen de organisatie zijn die in een tweede cyclus, als tweedehands of als refurbished verkocht kunnen worden.

Andersom geldt natuurlijk ook: als bedrijf hoef je niet alles nieuw aan te schaffen. "Bekijk eens de mogelijkheden van een circulaire kantoorinrichting. Denk hierbij niet alleen aan meubilair, maar ook aan bijvoorbeeld ervaren tapijttegels."

4. Zoek de samenwerking op
"Werk samen met anderen; andere disciplines én andere sectoren", is een aspect dat Van Arkel tijdens al haar presentaties benadrukt. "Door met elkaar over nieuwe mogelijkheden te praten, ontstaan vaak verrassende nieuwe inzichten, producten en businessmodellen." Daarnaast is het activeren van ambassadeurskracht in een organisatie cruciaal. Charlotte Extercatte van Ambassadorwise heeft deze aanpak bij Interface 10 jaar geleden opgezet. Door medewerkers in een netwerk bij elkaar te brengen wordt de impact die zij hebben vergroot.

5. Denk niet in drempels, denk in kansen
"Veranderen is moeilijk en gaat niet vanzelf. Maar we zullen moeten veranderen om de klimaatdoelen te bereiken die we in Parijs hebben afgesproken. Wees dus niet bang voor verandering, ook niet op het gebied van duurzaamheid. Het levert namelijk niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook veel kansen voor nieuwe business. Het meest lastige aan duurzamer worden, is misschien wel het aannemen van een andere mindset. Zodra deze eerste stap is genomen, kan veranderen bij wijze van spreken al vanaf morgen", besluit Van Arkel.

Over Interface

Interface is een wereldwijd opererende onderneming die is gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora rubber vloeren. Wij helpen onze klanten bij het creëren van hoogwaardige interieurs die het welzijn, de productiviteit, creativiteit en de duurzaamheid van de planeet ondersteunen. Onze missie Climate Take Back nodigt u uit om ook deel te nemen aan een manier van werken die de planeet herstelt en een klimaat creëert dat geschikt is voor het leven.

Kijk voor meer informatie op www.interface.com en blog.interface.com en bekijk ons nora merk op nora.com.

Kennisniveau elektrotechnische sector moet omhoog

Kennisniveau elektrotechnische sector moet omhoog

Nederland stapt steeds sneller over op ledverlichting en ook de vraag naar nieuwe technologieën als smart lighting en human centric lighting groeit enorm. Een grote uitdaging bij het voldoen aan deze vraag is het kennisniveau van installateurs. Dat blijkt uit de vierde editie van het Nationaal LED + Elektro Trendrapport, dat woensdag 2 oktober werd gepresenteerd tijdens de LED + Elektro Business Day in Driebergen.

We publiceren het Trendrapport sinds 2014 en in die tijd hebben we de markt volwassen zien worden,” vertelt Rolf Heynen, directeur van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. “Bedrijven hebben steeds positievere ervaringen met led en vooral problemen met kleurweergave zijn goeddeels opgelost. Tegelijkertijd zorgen zaken als dimmen, flicker of netvervuiling nog regelmatig voor problemen. Vaak zijn deze te ondervangen door betere communicatie tussen installateurs en fabrikanten. Maar dit vereist wel dat installateurs goed geïnformeerd zijn over alle mogelijkheden.

Het Nationaal LED + Elektro Trendrapport is gebaseerd op een onderzoek onder fabrikanten, installatiebedrijven, groothandels en andere bedrijven uit de verlichtingssector. Het merendeel van deze respondenten verwacht dat er de komende jaren meer vraag zal zijn naar smart lighting (lampen met eigen sensoren die zichzelf in of uit kunnen schakelen) en human centric lighting (lampen die inspelen op de behoeften van een specifieke gebruiker). Ook hierbij is het kennisniveau van installateurs een mogelijke remmende factor.
“Deze nieuwe technologieën kunnen zorgen voor lagere energiekosten en een hogere productiviteit,” aldus Rolf Heynen. “De snelheid waarmee ze nu opkomen betekent echter wel dat de kennis van elektriciens snel veroudert. Wij sporen de elektrotechnische sector dan ook aan om de komende vijf jaar stevig te investeren in het kennisniveau van personeel en opleidingen van vooral installateurs.

Ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Techniek Nederland en opleidingsinstituut OTIB, twee partners van het Nationaal LED + Elektro Trendrapport, reageren op deze uitdaging door dit najaar een nieuwe cursus en erkenningsregeling Binnenverlichting te lanceren. Een voorproefje hiervan zal op 13 + 14 november worden gepresenteerd op LED + Elektro, de grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek. Hier kunnen installateurs hun kennisniveau ook verhogen door deel te nemen aan meer dan 60 gratis seminars.

Het onderzoek voor het Nationaal LED + Elektro Trendrapport 2020 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Dutch New Energy Research in opdracht van vakbeurs LED + Elektro. Het trendrapport kwam mede tot stand met steun van Techniek Nederland, OTIB en Stichting LightRec, en is vanaf nu gratis te downloaden op www.led-elektro.nl/trendrapport

Lezers van deze publicatie kunnen zich gratis registreren voor LED + Elektro door de invitatiecode ‘2019GROENEZAKEN’ in te vullen op www.led-elektro.nl