Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Honderdduizendste thuisaccu in Duitsland van SOLARWATT

De honderdduizendste geïnstalleerde thuisaccu in Duitsland is de MyReserve van SOLARWATT. Thomas Bareiß, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, en Carsten Körnig, directeur van de Duitse belangenorganisatie Bundesverband Solarwirtschaft , namen het opslagsysteem dinsdag in Eichwalde bij Berlijn feestelijk in gebruik.

De thuisaccu vormt een aanvulling op het bestaande PV-systeem van de eengezinswoning. Dit betekent dat de bewoners, een gezin van drie personen, zelf nog meer zonne-energie kunnen gaan gebruiken.

Honderdduizendste thuisaccu in Duitsland van SOLARWATT 1

Eigen elektriciteit opwekken

Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT: "Het aantal van honderdduizend geeft aan hoe geweldig mensen op groene stroom reageren. Ze wachten niet tot de fossiele brandstoffen voor de elektriciteitscentrales uitgeput zijn, maar gaan gewoon hun eigen elektriciteit opwekken. Schoon en milieuvriendelijk."

Groeisector

"Het economisch potentieel van de accutechnologie voor Duitsland moet nu wel duidelijk zijn. Duitse accufabrikanten zijn wereldwijd technologieleiders, met innovatieve producten zoals onze MyReserve”, vervolgt Erik. “Hetzelfde heeft SOLARWATT gerealiseert met de productie van nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen.

"We zien bij onze klanten een duidelijke toename in belangstelling voor thuisaccu's, die dienen om hun PV-systeem compleet te maken", aldus de Leeuw. "Want waarom zou je de zonne-energie van je eigen systeem niet zelf gebruiken? Het is niet alleen milieuvriendelijker dan elektriciteit uit het stopcontact, het wordt ook steeds meer kosteneffectief. Zo gaan we samen stap voor stap vooruit op weg naar de energietransitie."

Honderdduizendste thuisaccu in Duitsland van SOLARWATT 2

Over SOLARWATT

SOLARWATT GmbH werd opgericht in 1993 en is wereldwijd actief als toonaangevende Duitse fabrikant van complete fotovoltaïsche systemen. Het bedrijf is Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en is één van 's werelds grootste leveranciers van systemen voor elektriciteitsopslag. Al 25 jaar staat SOLARWATT voor topkwaliteit, vervaardigd in Duitsland. Internationale namen als BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het in Dresden gevestigde bedrijf, dat over de hele wereld zo'n 350 medewerkers in dienst heeft. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor bijna honderd procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

SOLARWATT Logo 2018

Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen

Fudura heeft een belang (40%) genomen in Sustainable Buildings BV, een innovatief bedrijf gespecialiseerd in energiemanagementsystemen. Door deze investering biedt ze haar klanten via het slimme energiemeetsysteem actueel inzicht in de energie die onnodig verloren gaat. Het besparingspotentieel is direct inzichtelijk, en door zelflerende software is het makkelijk om handmatig of geautomatiseerd het maximale rendement te behalen.

Energie besparen is één van de grootste uitdagingen van onze klanten, en de tijd voor actie is nu”, stelt Fudura-directeur René Pruijssers. “Wij geloven in een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat. Onze energie-infrastructuur is het betrouwbare fundament, door de toevoeging van deze intelligente software kunnen onze klanten sturing geven aan deze energiereductie.

Met de betrouwbare data van Fudura en de intelligente software van Sustainable Buildings gaan organisaties werken aan concrete besparingsplannen om de noodzakelijke stappen in het Energieakkoord tijdig te bereiken. “Zo’n zestig procent van het energieverbruik bij kantoren komt immers voor rekening van verlichting en verwarming. Daar is voor ondernemers de grootste winst te behalen.” De software geeft de energieverantwoordelijke de mogelijkheid om apparaten in de energiebesparende modus zetten, 24/7 en vanaf elke willekeurige locatie. Daarbij is het mogelijk, door middel van een automatische piloot, het maximale rendement te halen uit het energieverbruik.

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen

De investering in Sustainable Buildings biedt Fudura de kans om haar dienstenpakket aan haar klanten verder uit te breiden. “Wij zijn overtuigd dat we elkaar aanvullen en tal van klantvoordelen opleveren aan bedrijven of organisaties die deel willen uitmaken van de energietransitie”, zegt Faris Nizamic, CEO van Sustainable Buildings.

Door de combinatie van kwalitatieve meetdata en -infrastructuur met het softwareplatform en de geavanceerde bewaking en intelligent besturing krijgt data meerwaarde. Zo worden bedrijven en organisaties slim ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen”, sluit Tuan Anh Nguyen, COO van Sustainable Buildings af.

Fudura investeert in Sustainable Buildings zodat klanten slimmer energie besparen
Fotobijschrift: De overeenkomst is ondertekend door Tuan Anh Nguyen, Faris Nizamic, René Pruijssers en Esther Hehne.

Over Fudura

Fudura verzorgt, als marktleider, voor ruim 25.000 klanten oplossingen op het gebied van energiemeetdiensten en -infrastructuur zoals transformatoren, schakelaars en laadpalen. Fudura gelooft in een wereld waarin we efficiënt en eerlijk met energie omgaan.

Over Sustainable Buildings

Sustainable Buildings is een prijswinnend bedrijf gespecialiseerd op het gebied van energiemanagementsystemen, bestaande uit jonge ondernemers en specialisten in softwareontwikkeling. Zij zijn gepassioneerd door energiebesparing en baanbrekend onderzoek naar de automatisering van gebouwen. Sustainable Buildings biedt een energiemanagementsysteem met als doel dat ieder gebouw slim en energie-efficiënt wordt en over een gezond werkklimaat beschikt.

Banketbakker Daelmans maakt van haar dak een duurzame energiecentrale

Met de plaatsing van 1.666 zonnepanelen transformeert het internationaal opererende Daelmans haar dak naar een duurzame energiecentrale. De bakker van koek en banket heeft ervoor gekozen haar locatie in Oss te voorzien van hoge rendementspanelen die opgeteld elk jaar voor 450.000 kWh aan groene stroom zullen zorgen. Voor de totstandkoming van het project heeft Daelmans ervoor gekozen een samenwerking aan te gaan met KiesZon uit Rosmalen, dat de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het project op haar neemt.

Begin september is KiesZon gestart met de werkzaamheden aan het indrukwekkende project dat zal bijdragen aan de duurzame doelstellingen die Daelmans heeft. Respectvol omgaan met de aarde en met de mens speelt een centrale rol bij de van oorsprong Vlijmense organisatie. Het neemt daarom ook deel aan meerdere duurzaamheidsprogramma’s. Zo is Daelmans lid van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil), verwerken ze UTZ gecertificeerde cacao en produceren ze ook biologische Stroopwafels.

KiesZon, dat bekend is met de foodsector, is erg enthousiast over de samenwerking met marktleider Daelmans. Frank Heijckmann, algemeen directeur van KiesZon, ziet dat de inpassing van duurzame energie steeds vaker als vanzelfsprekend wordt gezien. ‘Doordat marktleiders als Daelmans laten zien dat je met een dak makkelijk een groot gedeelte van je eigen energieverbruik kunt opvangen, wordt het concept zelf energie opwekken steeds populairder en logischer om voor te kiezen.’ Het zonnestroomproject in Oss wordt nog dit jaar opgeleverd en aangesloten.

Daelmans maakt van dak duurzame energiecentrale

KiesZon, levert grootschalige zonnestroom-projecten aan bedrijven, onroerend goed fondsen, overheden (landelijk en gemeenten), woningcorporaties en scholen. Voor meer informatie kijk op www.kieszon.nl.

KiesZon Logo 2018