3 keer inspiratie voor duurzame relatiegeschenken

Het einde van het jaar is de tijd waarop veel bedrijven kerstpakketten of andere kerstgeschenken uitdelen aan hun medewerkers, maar het is vaak ook het moment van het jaar waarop waardering naar klanten toe wordt uitgesproken in de vorm van een relatiegeschenk. Hoewel een relatiegeschenk net zo goed een stukje marketing is, blijft het een mooi gebaar. Tenminste, als je een goed relatiegeschenk geeft. In deze tijd moet dat eigenlijk wel een duurzaam relatiegeschenk zijn. We geven inspiratie voor duurzame relatiegeschenken die je zou kunnen geven.

Koffie-to-go beker

Om op een duurzame manier naar het werk te gaan, kunnen sommige mensen de fiets pakken, maar velen van ons wonen daarvoor te ver van ons werk. Het openbaar vervoer is dan het duurzame alternatief voor de auto en een manier om de files te vermijden. Het voordeel van bijvoorbeeld de trein pakken, is dat je gewoon lekker rustig kunt zitten. Dat is voor velen een uitstekend moment om even wakker te worden met een bakje koffie. Het is echter niet duurzaam om daarvoor telkens weer wegwerpbekers te gebruiken. Een herbruikbare koffie-to-go beker komt hierbij van pas, zeker ook omdat steeds meer afgiftepunten van koffie op stations het gebruik van eigen bekers stimuleren. Laat dus je eigen koffiebekers bedrukken als duurzaam relatiegeschenk!

RPET sporttas

Bewegen is gezond. Steeds meer mensen gaan naar de sportschool, en in het kader van goede voornemens gaan velen dat in januari oppakken. Sportende mensen hebben een goede sporttas nodig, en daar kun jij ze in voorzien door middel van een goed gekozen relatiegeschenk. Kies je voor een sporttas gemaakt van RPET, gerecycled plastic dus, dan geef je ze een duurzaam artikel dat zeer goed van pas gaat komen. Als het niet voor de ontvanger zelf van pas komt, dan wel voor diens partner of kinderen. Een sympathiek en mooi cadeau om te geven als relatiegeschenk met duurzaamheid in het achterhoofd!

Douchetimer

Veel mensen hebben geen idee hoelang ze onder de douche staan, en als ze dat zelf wel hebben, geldt dat in aanzienlijk mindere mate voor hun kinderen. Dit terwijl water soms schaars is en gas een fossiele brandstof met een momenteel stevige prijs is. Alle reden dus om korter onder de douche te staan. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met een douchetimer! Deze is geschikt om in de douche gebruikt te worden en herinnert je eraan wanneer je er bijvoorbeeld al vijf minuten onder staat. Het is niet leuk om hem uit te moeten zetten, maar wel de duurzaamste en meest economische keuze. Geef daarom een douchetimer als duurzaam relatiegeschenk!

Natuurlijk zijn er nog verschillende andere voorbeelden te maken. In plaats van een koffiebeker, kan het ook een herbruikbare drinkfles of thermosfles zijn. In plaats van een sporttas kan het natuurlijk ook een duurzame, herbruikbare boodschappentas zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat je klant er ook echt wat mee kan en dat het geen prul is dat alweer snel in de prullenbak verdwijnt. Dan bereik je niet het doel wat je voor ogen had, namelijk het tonen van waardering naar je klanten toe en het warmhouden van de relatie. Dan is het niets meer of minder dan verspilling van geld, en dat is natuurlijk zonde.

Onze partners