4x4electric maakt hoofdsponsor bekend evenals de nieuwe look van de auto

Duurzame expeditie 4x4electric mede mogelijk gemaakt door Geelen Counterflow

De expeditie

Maarten van Pel en Renske Cox, een koppel uit Helvoirt (Noord-Brabant), gaan van Nederland naar Zuid-Afrika en terug rijden, een reis van meer dan 40.000km. Dat doen ze met een reguliere elektrische auto die ze onderweg opladen met flexibele lichtgewicht zonnepanelen. Ze slapen in een daktent en koken op een inductie kookplaat. Onderweg bezoeken ze onderscheidende initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid. Het doel? Anderen inspireren in hoe leuk én haalbaar het kan zijn om je leven te verduurzamen. In november vertrekken ze voor een reis die naar verwachting een jaar zal duren.

Van rood naar geel

De auto voor de expeditie was rood, maar is sinds gisteren geel; in de huisstijl van de hoofdsponsor Geelen Counterflow. Familiebedrijf Geelen Counterflow (150 medewerkers) bouwde enkele jaren geleden een volledig houten energie-plus kantoor dat volgens het BREEAM certificatie-systeem nog steeds het meest duurzame kantoor ter wereld is. De recente verdubbeling van dat kantoor wordt eind dit jaar opgeleverd. Alle productiehallen worden elektrisch verwarmd en gekoeld met warmtepompen die hun stroom halen uit bijna 4.000 zonnepanelen op de daken van de 8 productiehallen. Dit voorjaar heeft Geelen Counterflow de eerste volledig elektrische drogers voor voedingsmiddelen opgestart in Noorwegen en Zuid Korea. Het bedrijf ziet elektrificatie met warmtepompen als meest geschikte technologie om energie te besparen en te verduurzamen in de voedingsmiddelenindustrie. Het vergt echter enige moed van voedingsmiddelenfabrikanten om deze stap te wagen en om het tijdperk van fossiele brandstoffen achter zich te laten, net als dat het van Renske en Maarten moed vergt om met een elektrische auto op en neer naar Zuid Afrika te rijden. Dare to go electric!

Officiële onthulling

Om 14:30 uur werd de auto officieel onthuld door Sander Geelen, de directeur van Geelen Counterflow, samen met Maarten en Renske zelf. Een feestelijk moment.

Ontmoeting voor vertrek

Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken met deze avonturiers? Van 20 september tot en met 16 oktober 2022 reist het koppel door Nederland, met als startpunt Geelen Counterflow.

 • 20 september – Start van de Dutch Tour bij hoofdsponsor Geelen Counterflow
 • 21 september – Bezoek aan ZigZagSolar Sittard
 • 22 september - SunGlacier Schiedam
 • 23 t/m 25 september – EV Experience op Zandvoort
  Een evenement waar men op het circuit diverse elektrische auto’s kan uitproberen. 4x4electric presenteert hier haar expeditie, auto en de laadtechniek, en… zij overnachten met hun auto en daktent op de start-grid! Iets wat nog nooit eerder is gedaan.
 • 26 september - LiberTerra Geestmerambacht in Koedijk
  Een duurzame woongemeenschap waar 4x4electric een lezing zal verzorgen voor bezoekers samen met de initiator van de woongemeenschap.
 • Een bezoek aan het Waddeneiland Texel
 • 29 september - VanDenBrug in Heereveen
  Hier is de auto aangeschaft voor de expeditie. 4x4electric gaat hier terug om een presentatie te geven aan mensen die overwegen een elektrische auto te kopen of simpelweg nieuwsgierig zijn naar de expeditie.
 • 30 september – Landgoed de Camping in ‘t Zand
 • 5 oktober - Congres NKC Beter op Kampeerreis in Utrecht
  Voor een interview over de expeditie tijdens het duurzaamheidscongres.
 • 8 en 9 oktober – Kampeer en Caravan Jaarbeurs  in Utrecht
  Voor een presentatie om 11.45 uur in het theater op de beurs.
 • 15 oktober – midden op het plein voor de Bijenkorf in Eindhoven.

Kortom; meer dan voldoende gelegenheden om live kennis te maken met 4x4electric. Daarnaast is het voor Maarten en Renske een kans om hun materialen en laadtechniek te testen. Onderweg bezoeken zij ook enkele duurzame initiatieven om van te leren en deze kennis te delen.

Zoals te zien is er nog ruimte voor projecten en bestemmingen. Weet je een leuke overnachtingsplek, een interessant event of inspirerend duurzaam project? Stuur dan vooral een bericht.

Volg het avontuur

Je kunt de avonturen van Maarten en Renske volgen via Instagram, LinkedIn, Youtube en hun website. Heeft u een vraag of ziet u kansen voor samenwerking?

Maarten van Pel, maarten@4x4electric.com, 06 220 83 750
Renske Cox, renske@4x4electric.com, 06 575 87 920

Onze partners