5 dingen die we kunnen doen voor een duurzaam leven

Internationale Dag van de Natuurbescherming 2020: We gebruiken vaak de woorden 'natuurbehoud' en 'duurzaamheid', maar in hoeverre volgen we deze op in ons dagelijks leven? Veel van de crises waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd, zijn te wijten aan het gebrek aan behoud of het verkwistende gebruik van natuurlijke hulpbronnen. In een poging het behoud te bevorderen, het bewustzijn te vergroten en duurzaamheid aan te moedigen, wordt elk jaar op 28 juli de Werelddag voor natuurbehoud gevierd.

De dag van de Natuurbescherming is internationaal gemarkeerd om het bewustzijn te verspreiden over de beste praktijken om de natuurlijke hulpbronnen te beschermen, aangezien onze aarde niet over een onbeperkte hoeveelheid dingen beschikt die we nodig hebben, zoals water, bomen, grond enz.

Het wordt hoog tijd dat we erkennen dat een gezonde omgeving nodig is voor gezonde mensen en een productieve samenleving, niet alleen tijdens ons leven, maar ook voor de toekomstige generaties.

Internationale Dag van de Natuurbescherming: vijf stappen die we kunnen nemen

  • Laten we gemeenschapsparticipatie aanmoedigen bij het beschermen, behouden en duurzaam beheren van dingen die we dagelijks gebruiken.
  • Ontmoedig verspilling van voedsel, water en items van regelmatig gebruik.
  • Schakel lichten, ventilatoren en airconditioners uit wanneer we de kamer verlaten.
  • Sluit de kraan goed na het poetsen of handen wassen. Elke druppel telt en veel mensen realiseren zich dat pas, op het hoogtepunt van de zomer wanneer we met waterschaarste te maken hebben.
  • Het oogsten van regenwater tijdens het moessonseizoen en het composteren van de dagelijkse groenteschillen kan een grote bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een zelfvoorzienend en duurzaam leven. Degenen onder ons die een groene plek hebben, kunnen proberen kruiden en groenten voor dagelijks gebruik te kweken.

We wensen je een gelukkige Dag van de Natuurbescherming!

Onze partners