Al meer dan 1 miljoen Tesla Cybertruck reserveringen

Tesla heeft volgens de laatste telling al meer dan 1 miljoen Cybertruck-reserveringen van de elektrische Cybertruck. Toen Tesla de Cybertruck in november 2019 onthulde, begon de autofabrikant reserveringen te maken met een borg van 100 dollar. Het was het laagste borgbedrag in vergelijking met andere voorverkopen van Tesla voertuigen en dat hielp bij het behalen van deze indrukwekkendere cijfers. CEO Elon Musk kondigde aan dat Tesla binnen een week na de onthulling van het voertuig meer dan 250.000 reserveringen voor de Cybertruck heeft ontvangen. 

Over het algemeen krijgt Tesla veel reserveringen vroeg na een onthulling, en dan loopt het af, maar dat was niet het geval met de Cybertruck. Zelfs tijdens de corona pandemie melden bronnen dat sommige Tesla-winkels honderden Cybertruck-reserveringen per week kregen.

Tesla Cybertruck begint bij 39.900 dollar en loopt op tot 69.900 dollar voor de tri-motorversie. Tesla probeert de Cybertruck tegen het einde van het jaar in productie te brengen en Musk verklaarde dat de autofabrikant zou proberen de twee duurdere versies als eerste op de markt te brengen. Die twee elektrische vrachtwagens hebben een actieradius tussen 300 en 800 mijl en zijn uitgerust met aandrijflijnen met twee en drie motoren.

Musk waarschuwde echter ook dat vertragingen mogelijk zijn, aangezien Tesla nog steeds bezig is met de bouw van Gigafactory Texas, waar de Cybertruck zal worden geproduceerd, en het bedrijf voor uitdagingen zou komen te staan aangezien de elektrische pick-up is ontworpen met een exoskelet. 

Uiteindelijk zal er waarschijnlijk een aangepast versie van de Cybertruck naar Europa komen. Gezien de populariteit van Tesla in Nederland kunnen we verwachten dat de pick-up dus ook in ons land beschikbaar zal komen. De vraag is alleen wanneer dit gaat gebeuren en of hij er wel hetzelfde uit gaat zien.

Onze partners