Alexander Impact en Ten Stripes lanceren onderzoeksgedreven impactmarketing

Duurzaam marketingbureau Ten Stripes en impactwetenschappers Alexander Impact slaan de handen ineen. Samen willen zij ondernemers in Noord-Nederland helpen om toekomstbestendig te ondernemen, door middel van onderzoeksgedreven impactmarketing

Met een impactcyclus van vier onderdelen wordt de onderbouwing en executie van onderzoeksgedreven impactmarketing uitgestippeld. Rekening houden met de impact die bedrijven maken op de wereld om ons heen wordt namelijk steeds belangrijker. 75% van de consumenten vindt dat bedrijven een positieve bijdrage moeten leveren aan de maatschappij, het milieu en het welzijn van mensen. Hier kunnen organisaties dus slim op inspelen.

Om te voorkomen dat een bedrijf gaat greenwashen (doen alsof je duurzaam bent, terwijl dat eigenlijk wel mee-, of zelfs tegenvalt), is een goed onderbouwde impactstrategie van belang. Dit is niet alleen weggelegd voor groene bedrijven die bijvoorbeeld zonnepanelen leggen: iedere ondernemer kan met impactmarketing beginnen. De wil om met een onderneming positieve impact te maken of negatieve impact te verminderen is al genoeg.  

Hier komen Alexander Impact en Ten Stripes om de hoek kijken. Alexander Impact is een bedrijf van impactwetenschappers: zij helpen organisaties met het meten en maximaliseren van hun positieve impact op mens en milieu. Vervolgens kan Ten Stripes, als duurzaam marketingbureau, de organisaties helpen met het opzetten van de strategie voor en de uitvoering van het communiceren van deze impact.

Deze combinatie Alexander Impact en Ten Stripes komt niet uit de lucht vallen. Bart Joling, directeur van Ten Stripes, legt uit: “De prettige cliché 1+1 = 3 gaat hier absoluut op. De specialiteit van beide organisaties komt ontzettend goed tot zijn recht: Alexander Impact zorgt voor de onderbouwing, en wij met Ten Stripes hebben de skills om het goed uit te voeren.”

Meer weten over de onderzoeksgedreven impactmarketing van Alexander Impact en Ten Stripes? Download dan hier vooral de brochure!

Onze partners