”Als je met ons samenwerkt, maak je automatisch een positieve impact op de maatschappij en het milieu.”

De relevantie en het succes van je bedrijf is tegenwoordig geassocieerd met meer dan alleen winstgevende aspecten. Het is namelijk ook cruciaal om een positieve impact te maken op de wereld; voor zowel op het milieu als sociale vlakken. SNEW is daar een heel mooi voorbeeld van. Sociale innovatie én een positieve impact maken zijn dingen die geïntegreerd zijn bij SNEW.

SNEW: lifecycle services

“Iets wat nog waarde heeft, laten we bij SNEW niet verloren gaan”, verkondigen ze bij SNEW. Er ligt nog zoveel waarde in gebruikte zakelijke IT en Telecom en daar ligt ook hun corebusiness. SNEW zorgt ervoor dat de producten die door bedrijven gebruikt worden opnieuw ingezet kunnen worden. Ze vervangen dus niet alleen, maar ze verlengen de gebruiksduur ook nog van de producten zodat ze ‘as new’ gebruikt kunnen worden.

SNEW is dus niet alleen aan het refurbishen, maar verbetert de producten ook nog waardoor ze langer meegaan. Daardoor ondersteunen zij de levenscyclus van de producten en installeren zij deze weer bij bedrijven.

Kracht van mensen

Naast het circulaire technische proces van het bedrijf, staat sociale innovatie ook hoog op de agenda. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij SNEW de mogelijkheid om zowel een baan te vervullen als kennis op te doen. “Wij willen mensen in hun kracht zetten en een goede toekomst geven”, vertelt Martijn van Engelen, oprichter en eigenaar van SNEW. Helemaal nu in tijden van een groot arbeidstekort willen ze mensen stimuleren om aan het werk te gaan bij hun bedrijf. Een gezonde, fijne leerplek staat te wachten voor alle mensen die bij SNEW komen werken.

Impact maken op mens en milieu

Vanwege de impact die SNEW maakt op zowel mens als milieu, hebben zij diverse awards en certificaten ontvangen. Onlangs ontvingen zij de Gouden Cirkel Award, die door de provincie Noord-Brabant wordt uitgereikt aan bedrijven die opvallen door hun inspanningen op het gebied van de circulaire economie.

Als eerste bedrijf in de Benelux hebben ze een ECG certificaat behaald. De Economy for the Common Good (ECG) geeft certificaten uit aan bedrijven die niet alleen een goede impact maken op het milieu, maar ook andere delen van de samenleving positief beïnvloeden. Hiernaast hebben ze ook een PSO 30+ certificaat behaald, omdat ze zich structureel inzetten voor sociaal ondernemen.

Het is het eerste bedrijf in de Benelux dat door Economy for the Common Good (ECG) is gecertificeerd. Deze certificering is gericht op de impact van bedrijven op sociaal en milieugebied en op hun transparantie.

Daarnaast hebben zij ook het PSO 30+ certificaat ontvangen voor hun acties op het gebied van sociale innovatie binnen hun bedrijf.

Naast de certificaten die ze hebben behaald, doen ze ook zelf actief dingen terug voor de samenleving. In samenwerking met LINDA. Foundation hebben ze een actie opgezet om afgeschreven laptops uit het bedrijfsleven te doneren aan kinderen die thuis zonder laptop zitten. Juist in tijden van lockdowns Vooral in deze tijden van economische crisis. hebben gezinnen die het minder makkelijk hebben dit soort ondersteuning nodig.

Kortom, bij SNEW is impact geïntegreerd in het volledige bedrijf, van het werkproces tot aan de mensen die werken. Maak je gebruik van de diensten van SNEW? Dan maak je automatisch impact op de wereld. “De impact is gratis, het zit in ons bedrijf.” Op het moment dat je besluit met ons samen te werken, maak je een impact... zo simpel is het!

Onze partners