Amsterdams bedrijf verkoopt de duurste fles water ter wereld

Op Wereld Water Dag, 22 maart, lanceert de sociale onderneming KRNWTR+ de duurste fles water ter wereld - BLUE GOLD. Met deze actie vragen zij aandacht voor een wereldprobleem. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation en de Plastic Soup Surfer, die zich inzetten voor een plasticvrije oceaan. Een fles BLUE GOLD, kost 700 euro en is vanaf 22 maart te koop via www.bluegoldfles.nl.

Fles vermindert de plasticsoep

Dankzij briljante marketing trucs, lukt het bronwater fabrikanten nog steeds om single-use waterverpakkingen op grote schaal te transporteren. Dit zorgt voor onnodig verpakkingsafval en CO2 uitstoot. Zelfs water uit Hong Kong wordt verkocht in de Nederlandse schappen.

“Er is flessenwater te koop voor honderden euro’s per liter” zegt Tom Niekamp, oprichter van KRNWTR+. “Als mensen bereid zijn om zoveel geld te betalen voor een flesje water, dan zien wij liever dat het bedrag wordt ingezet om ons water te beschermen tegen plasticvervuiling.” Daarom BLUE GOLD, de duurste fles water ter wereld, die de plasticsoep niet verergert maar juist vermindert. De fles lijkt op een plastic wegwerpfles maar is volledig gemaakt van glas.

Top 10 duurste flessen water ter wereld*

  1. BLUE GOLD uit Nederland - €700 per liter
  2. Fillico Jewelry Water uit Japan - €517 per liter
  3. NEVAS uit Duitsland - €160 per liter
  4. Svalbardi uit Svalbard, Noorwegen - €140 per liter
  5. Bling h2o uit de Verenigde Staten - €87 per liter
  6. Uisge Source uit Schotland - €50 per liter
  7. Lofoten uit Noorwegen - €47 per liter
  8. ROI uit Slovenië - €40 per liter
  9. MINUS 181 uit Duitsland - €40 per liter
  10. BLVD uit Tasmanië, Australië - €34 per liter

*De lijst is opgesteld met flessenwater dat regelmatig wordt geproduceerd en daadwerkelijk verkrijgbaar is.

Onze partners