Autofabrikant presenteert verticale batterijen in elektrische auto's

Fabrikanten zoeken naar oplossingen om de autonomie van hun elektrische auto's te vergroten zonder in te boeten aan binnenruimte en zonder het gewicht van de batterij te verhogen vanwege een grotere energiecapaciteit. Tegenwoordig is de oplossing om de ruimte tussen de assen in te nemen, maar Page-Roberts Automotive zet zich in voor een nieuw concept, verticale batterijen.

Steeds meer fabrikanten zetten in op skateboardachtige platforms voor hun nieuwe elektrische auto's. Perfect modulair en schaalbaar architecturen die zich aanpassen aan elk type model en carrosserie. Er is praktisch geen limiet aan de ontwikkeling door de batterij tussen de assen te plaatsen, waardoor de binnenruimte maximaal wordt benut. Page-Roberts Automotive verticale batterij betekent een transformatie van het interieurconcept.

Verticale batterijen, een oplossing voor autonomieproblemen

Iets waar veel fabrikanten het niet mee eens zijn, en klanten ook niet. De Britten hebben verticale batterijen bedacht die in een schotwand zijn geplaatst die letterlijk de voor- en achterkant van de cabine scheidt, zodat de tweede rij stoelen weg zou zijn van het rijden, waarbij ze gebruik maakten van de batterijwand als back-up. De start-up wijst erop dat het een oplossing is die de autonomie met 30% verhoogt, waardoor de productiekosten van een elektrische auto met 36% worden verlaagd.

Freddy Page-Roberts, CEO van Page-Roberts, legt uit: “De skateboardlay-out is de steunpilaar van de meeste elektrische voertuigen geworden. Maar dit resulteert in grotere voertuigen met hogere aerodynamische verliezen en stroomverbruik (vooral bij snelheden op de snelweg), extra structuur die nodig is om te beschermen tegen schokken en een langere wielbasis om de batterij te compenseren. De toename in grootte en gewicht remt de autonomie drastisch. Door simpelweg de locatie van het batterijpakket te verplaatsen, hebben we een veel efficiëntere oplossing gevonden.“

Hoewel het bedrijf op deze voordelen wijst voor bepaalde modellen, zoals sportwagens, zijn er factoren die de verantwoordelijken niet hebben opgehelderd. Het koelsysteem bevindt zich bijvoorbeeld normaal gesproken onder de batterij. Evenzo is de veiligheidscel die de batterij beschermt niet besproken. Een ingenieuze oplossing die ook dwingt om het interieurontwerp radicaal te veranderen, zodat de verkochte modulariteit achterwege blijft.

Onze partners