Bezuinigen op energie met raamdecoratie

Het wordt steeds kouder en veel mensen krijgen al de neiging om de verwarming steeds hoger te zetten. Superzonde natuurlijk, want het is slecht voor je energierekening én geen feestje voor het milieu. Niet gek ook dat mensen de afgelopen tijd steeds vaker op zoek zijn naar energiebesparende tips. Wij hebben er ook nog één voor jou: raamdecoratie op maat.

Volgens Milieu Centraal kun je met op maat gemaakte raamdecoratie tot wel 270m3 gas besparen. Hoeveel jij kunt besparen hangt natuurlijk af van je type woning en glas. HR++ glas is natuurlijk het allerbeste, maar niet ieder huis leent zich om het glaswerk te vervangen. Denk aan huurwoningen of monumentale panden. Dan is het goed te weten dat raamdecoratie in combinatie met enkelglas veel toevoegt, het heeft zelfs een hogere isolatiewaarde dan dubbelglas.

De beste keuzes

Een plisségordijn is de beste raamdecoratie om je huis beter te isoleren. Ze zijn ook wel bekend als dupligordijn, wat staat voor de dubbele laag stof die het product heeft. Hierdoor ontstaat een ECOcell structuur. De cellen vullen zich met stilstaande lucht, dat zorgt voor die isolerende werking. Verduisterende plisségordijnen versterken die werking nog eens, door de aluminium coating die daar in zit.

Ook gordijnen worden door raamdecoratiespecialist Veneta.com aangeraden. De stof hangt voor je hele raam, waardoor er geen kieren ontstaan. Zo houd je de kou goed buiten. Hoe dikker de stof, hoe groter het effect. Ga je voor plisségordijnen gecombineerd met gordijnen, dan weet je zeker dat je altijd goed zit en optimaal profiteert van alle isolerende voordelen die raamdecoratie te bieden heeft.

Voordeel het hele jaar rond

In de zomer zijn we ons misschien minder bewust van het vele gasverbruik, maar ook dan valt er te besparen. In 2021 werden er wéér meer airco’s verkocht en geplaatst dan het jaar daarvoor. Het zijn enorme energievreters, waardoor er meer stroom moet worden opgewekt. Ook pompen ze de warme lucht naar buiten, waardoor het buiten weer nóg warmer wordt en wellicht meer mensen behoefte hebben aan een airco; een vicieuze cirkel.

Gelukkig kan raamdecoratie ook in de zomer helpen. Goede dikke gordijnen houden overdag de zon buiten, waardoor je huis een stuk minder opwarmt. Ook de plisségordijnen dragen hun steentje bij. De witte achterkant reflecteert veel zonlicht en óók hier zorgt de ECOcell structuur dat de warme lucht wordt geweerd.

Onze partners