Biobased inkopen: Staan uw biobased producten in de database?

Al meer dan 50 leveranciers hebben zich aangesloten bij Biobased Inkopen. De Nationale inkoopdatabase Biobased Producten is een initiatief van de overheid. Met als doel inkopers van overheden en organisaties een onafhankelijk overzicht te bieden van beschikbare biobased producten. Via een leveranciersportaal hebben de leveranciers toegang om uw producten te beheren. Het bedrijfsaccount op biobasedinkopen.nl en het plaatsen van producten blijft gratis.

Waarom een nationale inkoopdatabase?

Overheden zijn de grootste inkoopafnemers in Nederland. Het Rijk heeft bepaald dat het aankoopbeleid van landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden fors moet verduurzamen. Uit onderzoek onder inkopers van overheden blijkt dat zij de inzet van biobased producten als een belangrijke mogelijkheid zien om deze duurzaamheidsdoelen te realiseren.

Echter zij geven aan dat de realisatie bemoeilijkt wordt door het ontbreken van een goed overzicht van beschikbare producten en leveranciers. Om deze behoefte in te vullen hebben de provincies Zeeland, Overijssel, Noord Brabant en Noord-Holland het initiatief genomen om een Nationale inkoopdatabase Biobased Producten op te zetten.

De Stichting Circular Biobased Delta is namens de provincies verantwoordelijk voor de projectuitvoering. Het Centre of Expertise Biobased Economy is de verantwoordelijke kennispartner en Performis BV is als mediapartner verantwoordelijk voor de bouw, inrichting en de continuïteit van de database.

Wat zeggen inkopers over de inkoopdatabase Biobased Producten

Onze strategie in aanbestedingen is zoeken naar circulaire oplossingen. Alleen waar vind je de juiste biobased materialen? Dit is de kracht van deze database met vaste duurzaamheidscriteria. Wat ook vertrouwen geeft, is de onafhankelijke raad van deskundigen die producten steekproefsgewijs toetst. Collega’s, leveranciers, aannemers en inkopers hebben baat bij biobasedinkopen.nl.” Martin Scherpenisse, Senior Beleidsspecialist Inkoop & Aanbesteding bij de Provincie Zeeland.

Aanmelden

Het toevoegen van uw biobased producten is eenvoudig:

  1.   Registreer uw bedrijfsaccount 
  2.   Maak een wachtwoord aan via de activatiemail
  3.   Log in en voeg uw bedrijfsgegevens en producten toe

Lees hier meer over deze biobased database en de onafhankelijke redactieraad.

Onze partners