BlueKitchen, de circulaire keuken

De circulaire, gifvrije keuken realiseert drastische verkleining ecologische footprint van corporaties en beleggers 

BlueKitchen heeft een missie: een keukenwereld zonder afval creëren

BlueKitchen is een nieuw concept met circulaire, modulaire keukens die gifvrij zijn geproduceerd. Dankzij een ijzersterk Smartframe van rvs, geproduceerd door VDL, en recyclebare DSM-Niaga panelen combineert BlueKitchen het beste van twee werelden. De basis van de keuken (Smartframe) is onverwoestbaar, terwijl het exterieur (panelen) met slechts enkele handelingen vervangbaar is. Ook uitbreiding (of inkrimping) van het modulaire concept is zeer eenvoudig. Hierdoor gaat een keuken generaties lang mee, past hij zich aan de wensen van gebruikers en aan de trends aan.

Focus op (seriematige) nieuwbouw en renovatie

Piet Geerts, bedenker en aandeelhouder van BlueKitchen: “Al deze eigenschappen maken BlueKitchen uitermate geschikt voor woningbouwcorporaties en beleggers. Allereerst vanwege de klimaatdoelstellingen, die bepalen dat de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair moet zijn. Maar ook nu al is het zaak om de ecologische footprint te minimaliseren. BlueKitchen draagt daar 100% aan bij. Vervolgens zijn de keukens onderhoudsvrij, wat van groot belang is voor de zakelijke afnemers. Dankzij de constructie en de click & connect panelen, is het plaatsen van een keuken eenvoudig, waardoor hij zeer geschikt is voor seriematige nieuwbouw of renovatie. Daarnaast is ook het vervangen van elementen in een handomdraai gedaan. Dat is handig wanneer een huurder de keuken heeft beschadigd, maar ook wanneer er een nieuwe huurder komt en de panelen toe zijn aan vervanging. Het RVS Smartframe blijft staan, dat gaat vele keukenlevens mee. Binnen enkele uren voorzien we de keuken van een volledige facelift.”

Gegarandeerd gifvrij

BlueKitchen onderscheidt zich van andere circulaire (keuken)concepten door te streven naar een volledig gifvrije keuken. Die wordt ook geleverd in haar modellenlijn BlueKitchen. Maar de ontwikkelingen gaan snel en tegelijkertijd zijn vernieuwingen kostbaar en in veel gevallen nu niet haalbaar voor iedere portemonnee. Daarom is er voor ieder budget een circulaire oplossing, van 5 sterren tot 3 sterren circulair. Van volledig gifvrij, tot een Bronze Cradle to Cradle oplossing. Van betaalbaar tot heel betaalbaar.

Eigen montage- en onderhoudsdienst

BlueKitchen biedt corporaties en beleggers niet alleen het frame en het exterieur van de keuken, maar levert een totaalproduct af. “We werken samen met AEG dat alle keukenapparatuur levert. Daarnaast zijn ook de afwerking van de achterwand, het keukenblad en het aansluiten bij het concept inbegrepen. De montage doen we namelijk ook volledig zelf, met eigen en ervaren montageteams. Als de keuken echt het einde van de levenscyclus heeft bereikt, neemt BlueKitchen ze terug. Daarmee ontzorgen we niet alleen de corporaties, maar geven we ook de zekerheid dat daadwerkelijk gebeurt wat er bij aanvang is beloofd. Daarmee is onze missie compleet: een keukenwereld zonder afval creëren. De montage van een BlueKitchen is eenvoudig waardoor een organisatie, indien gewenst, dit zelf ter hand kan nemen. Medewerkers  van de organisatie ontvangen hiervoor een gratis instructietraining van BlueKitchen.”

Onze partners