Breng uw duurzame initiatief op unieke wijze onder de aandacht

Nodig 4x4electric uit tijdens hun tour door Nederland

Van 20 september tot en met 16 oktober 2022 reist 4x4electric door Nederland. 4x4electric is een stichting in voorbereiding voor een duurzame expeditie van Nederland naar Zuid-Afrika en terug. Deze reis van 40.000km maken zij met een reguliere elektrische auto die ze onderweg opladen met flexibele lichtgewicht zonnepanelen die ze meenemen. Onderweg bezoeken zij andere duurzame initiatieven om van te leren en deze kennis te delen. Hun doel? Andere inspireren en helpen in de volgende stap om het leven te verduurzamen, zowel zakelijk als privé. Dit doen zij middels blogs, vlogs, artikelen en via hun social media kanalen.

Nodig 4x4electric uit om uw duurzame innovatie te presenteren

4x4electric reist voor vertrek op 4 november eerst door Nederland om hun innovatieve laadtechniek te testen en finetunen. Daarnaast gaan zij onderweg op bezoek bij duurzame initiatieven om deze een podium te bieden. Er zijn immers vele succesverhalen, maar vaak zijn deze slechts in beperkte kringen bekend. Dit terwijl iedereen op zoek is naar concrete voorbeelden wat men kan doen om te verduurzamen. Daarom komen zij graag langs om ook uw duurzame initiatief een podium te geven. Hoe komt het dat het gelukt is? Waar zaten de uitdagingen? En wat houdt het initiatief exact in? Hier maakt 4x4electric voor u mooie content van in de vorm van (drone)beelden en een artikel.

Draag bij aan duurzame innovatie

In ruil voor deze publiciteit kan 4x4electric als stichting een financiële bijdrage goed gebruiken om de innovatie die nodig is voor hun expeditie te financieren. Maarten van Pel en Renske Cox organiseren de gehele expeditie met z’n tweeën, uiteraard wel met de hulp van zakelijke partners. Zelf nemen zij een sabbatical. Met uw financiële bijdrage draagt u zo direct een steentje bij aan duurzame innovatie. En deze innovatie presenteert het koppel maar al te graag aan u en uw relaties of collega’s tijdens het bezoek. Ook uitgebreidere samenwerkingen zijn mogelijk. Zo is er nog ruimte op de auto voor uw logo, zelfs in kleur.

Een auto opladen zoals nooit eerder vertoond

Wat houdt deze innovatieve laadtechniek dan precies in? 4x4electric werkt met een DC-laadsysteem. De stroom die de zonnepanelen opwekken gaat via een DC-laad unit, zonder tussenkomst van een accu, direct de auto in. Het voordeel is dat er weinig energie verloren gaan bij het omzetten van DC naar AC naar DC. Deze techniek biedt voor de toekomst hogen efficiëntie en is interessant wanneer tijdelijk op afgelegen plekken stroom gewenst is. Naast expedities biedt dit kansen voor mobiele bouwplaatsen en wie weet waar nog meer.

De tour door Nederland begint al aardig vorm te krijgen.
Heeft u interesse? Neem dan snel contact op!

De planning tot nu toe:

 • 20 september – Start van de Dutch Tour bij hoofdsponsor Geelen Counterflow
 • 21 september – Bezoek aan ZigZagSolar Sittard
 • 22 september - SunGlacier Schiedam
 • 23 t/m 25 september – EV Experience op Zandvoort
  Een evenement waar men op het circuit diverse elektrische auto’s kan uitproberen. 4x4electric presenteert hier haar expeditie, auto en de laadtechniek, en… zij overnachten met hun auto en daktent op de start-grid! Iets wat nog nooit eerder is gedaan.
 • 26 september - LiberTerra Geestmerambacht in KoedijkEen duurzame woongemeenschap waar 4x4electric een lezing zal verzorgen voor bezoekers samen met de initiator van de woongemeenschap.
 • Een bezoek aan het Waddeneiland Texel
 • 29 september - VanDenBrug in Heereveen
  Hier is de auto aangeschaft voor de expeditie. 4x4electric gaat hier terug om een presentatie te geven aan mensen die overwegen een elektrische auto te kopen of simpelweg nieuwsgierig zijn naar de expeditie.
 • 30 september – Landgoed de Camping in ‘t Zand
 • 5 oktober - Congres NKC Beter op Kampeerreis in Utrecht
  Voor een interview over de expeditie tijdens het duurzaamheidscongres.
 • 8 en 9 oktober – Kampeer en Caravan Jaarbeurs  in Utrecht
  Voor een presentatie om 11.45 uur in het theater op de beurs.

Je kunt de avonturen van Maarten en Renske volgen via Instagram, LinkedIn, Youtube en hun website.
Heeft u een vraag of ziet u kansen voor samenwerking?

Maarten van Pel, maarten@4x4electric.com, 06 220 83 750
Renske Cox, renske@4x4electric.com, 06 575 87 920

Onze partners