Brushkeeper met Ecobrush maakt wegwerpkwasten overbodig

Helpt de wereld mooier en schoner te maken! Duurzaamheid is een must!

Wist u dat er jaarlijks miljoenen verfkwasten onnodig worden weggegooid die nog jaren hadden meegekund als men er zorgvuldig mee was omgegaan? Dat gaat niet alleen om de zogenaamde wegwerpkwasten maar ook om dure kwasten die uitgedroogd in een potje staan.
De meeste verfkwasten worden in China met varkenshaar geproduceerd die vervolgens per schip naar Europa worden vervoerd, door consumenten worden opgehaald in de winkel of per Koerier thuis afgeleverd waarna ze na één keer gebruik worden weggegooid als klein chemisch afval. Hierdoor wordt onnodig veel stikstof en CO2 uitgestoten, fossiele brandstof gebruikt en hout en plastic verbruikt. Met toenemende schaarste aan grondstoffen en het opwarmen van de aarde met de desastreuze gevolgen van dien, is dit zeer onwenselijk. Een veel beter en duurzamer alternatief is Brushkeeper met Ecobrush.

Brushkeeper met Ecobrush is heel erg handig en duurzaam

Brushkeeper is een bidon met rubberen dop waarin eenvoudig een standaard ronde kwast kan worden opgeborgen. Ook is Ecobrush ontwikkeld, een professionele verfkwast met synthetische haren geschikt voor acryl en alkyd, met een RVS bus zodat er geen roestvorming optreedt en een FSC gekeurde ongelakte steel, vervaardigd in Nederland. Dat maakt Brushkeeper tezamen met Ecobrush, de meest duurzame verfkwast!

Je gaat schilderen met de Ecobrush en zodra je even wilt pauzeren stop je eenvoudig, zonder eerst schoon te hoeven maken, de Ecobrush in de Brushkeeper. Zodra je weer verder wilt schilderen haal je hem er eenvoudig weer uit. Zo blijft hij tot wel 5 dagen soepel en beschadigen de haren niet. Wil je langer dan 5 dagen pauzeren dan vul je de Brushkeeper met water of terpentine, afhankelijk van de gebruikte verfsoort, dan blijft de verfkwast maanden of jaren in perfecte conditie. Na enkele dagen in de vloeistof wordt hij ook vanzelf helemaal schoon! Je heb dus geen geknoei meer met folie etc. en je hoeft de kwast niet af te spoelen onder de kraan.

Zowel BrushKeeper als Eco-Brush zijn vervaardigd uit de beste materialen en zeer milieuvriendelijk. BrushKeeper is gemaakt van recyclebaar PET en Eco-Brush heeft synthetisch haar, een inox bus en FSC gekeurde ongelakte steel die heel zacht aanvoelt en een goede balans heeft. Alles wordt in Nederland geproduceerd zodat de CO2 footprint minimaal is.

BrushKeeper met Eco-Brush is:

HANDIG eenvoudig opbergen, geen geknoei, altijd een soepele goede kwast in huis, in je zak bij het beklimmen van een ladder en de kwast wordt vanzelf schoon!;

GOEDKOOP gaat jarenlang mee en bespaart folie, boterhamzakjes, tijd;

DUURZAAM geen weggooikwasten meer, recyclebaar en bespaart water, terpentine, Stikstof en CO2 uitstoot.

Met BrushKeeper en EcoBrush heb je altijd een gebruiksklare professionele verfkwast in huis, geschikt voor acryl en alkyd en helpt u mee de wereld mooier en schoner te maken! Zie voor meer informatie op www.brushkeeper.nl

Bekijk de instructievideo of de video op YouTube


Voor de professionele schilder is een Brushkeeper PRO ontwikkeld die geschikt is voor iedere standaard verfkwast. Deze wordt verkocht via Van Dam’s Kwastenfabriek in Culemborg.

Onze partners