Canoo kiest Panasonic om batterijen te leveren voor zijn eerste lifestyle-voertuig

Canoo een bedrijf dat baanbrekende elektrische voertuigen (EV's) produceert, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt met Panasonic voor de levering van batterijen voor zijn lifestyle-voertuig. De Lifestyle Vehicle, die gepland staat voor productie in het vierde kwartaal van 2022, wordt geproduceerd door VDL Nedcar.

"Ons team is zeer gefocust op continue optimalisatie en het creëren van IP op het gebied van batterijmoduletechnologie, hogere energiedichtheid en op een flexibel thermisch beheerplatform dat bijdraagt aan verbeterde veiligheid en lagere eigendomskosten", aldus Tony Aquila, Investor, Chairman & CEO, Canoo Inc. "We hebben onze batterijsystemen ontworpen om rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen in celtechnologie en vandaag zijn we verheugd om de selectie aan te kondigen van Panasonic, een wereldwijd technologiebedrijf en een leider in de cilindrische lithium-ionbatterijindustrie, als onze partner . Deze beslissing is gebaseerd op uitgebreide tests en op onze kijk op de innovatie van Panasonic die zich agressief richt op de bovengenoemde factoren en het leiderschapsteam. Met miljarden cellen op de weg,

"We kijken ernaar uit om met Canoo samen te werken bij het op de markt brengen van hun multifunctionele platform", zegt Bob Rauh, Vice President, Energy Division of North America, Panasonic Corporation of North America. “Bij Panasonic richten we ons op het vooruit helpen van de wereld en het produceren van batterijen van de hoogste kwaliteit voor elektrische voertuigen. We zijn vereerd dat Canoo voor Panasonic heeft gekozen en we zijn geïnspireerd door hun gedeelde inzet om elektrificatie voor iedereen op de automarkt te brengen. De groei in mobiliteitselektrificatie ondersteunt onze inzet om bij te dragen aan de samenleving door de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen.”


Canoo ontwikkelde gepatenteerde batterijsysteemtechnologieën in zijn multifunctionele platform dat een structureel geïntegreerde batterijmodule met ingebouwde veiligheidsfuncties omvat. Het engineeringteam concentreerde zich op het verlagen van de kosten per eenheid opgeslagen energie, met behoud van hoge prestaties en veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en aanpasbaarheid met toekomstige celtechnologieën. In plaats van onze batterijmodules in een behuizing te plaatsen die vervolgens wordt verzegeld en vastgeschroefd in het chassis, integreert Canoo de batterijmodules rechtstreeks in de platformstructuur. Afstappen van een box-in-a-box-ontwerp biedt verschillende cruciale voordelen, waaronder toonaangevende specifieke energie, kostenoptimalisatie, ruimtebesparingen die een hoger niveau van functionele integratie van componenten in het platform mogelijk maken en aanzienlijke reducties in massa,

Een aantal batterijgerelateerde veiligheidsvoorzieningen zijn geïntegreerd in de platformarchitectuur, waaronder een sterk stalen frame en innovatieve crashfuncties, zoals een gepatenteerde holle kreukelzone die is ontworpen om de batterij te beschermen tijdens zijdelingse aanrijdingen om passagiers en passagiers beter te beschermen. integriteit van de batterij. Het unieke ontwerp van het batterijcompartiment van Canoo maakt het ook mogelijk om gemakkelijk servicereparaties en upgrades aan de batterij op moduleniveau uit te voeren, wat kostenbesparingen voor meerdere eigenaren oplevert.

Onze partners