Circulair kunstgras: van grondstof tot proces

In veel gemeentes wordt kunstgras gebruikt voor de kleine speeltuintjes in woonwijken en bij scholen, maar ook voor (kleine) sportvelden waar de kinderen uit de buurt lekker voetballen. Met (regulier) kunstgras wordt op deze manier de ondergrond van het veldje een stuk zachter dan met normale tegels. Dit bevordert de veiligheid, maar ook het speelplezier van de kinderen die gebruik maken van deze speeltuintjes. Helaas is regulier kunstgras niet de meest duurzame keuze voor dit soort projecten. Daarom is er door LimeGreen® een nieuw product op de markt gebracht.

Nieuw op de markt: LimeGreen® ONE-DNA™ kunstgras

De wereld heeft behoefte aan circulaire producten en dat is precies waar LimeGreen® de oplossing biedt. LimeGreen® maakt duurzaam en 100% recyclebaar kunstgras. Hoe ze dat doen? Door één zuivere materiaalsoort te gebruiken maken zij ONE-DNA™ kunstgras, dat volledig circulair is, waaronder het hele productleven van begin tot eind. Het hele productieproces wordt verduurzaamd, vanaf de grondstof tot wanneer het product opnieuw verwerkt moet worden in nieuw kunstgras. Dit maakt het product circulair.

Voordelen van ONE-DNA™ kunstgras

Er zijn veel extra voordelen van ONE-DNA™ kunstgras van LimeGreen® ten opzichte van regulier kunstgras. Hier zetten we die op een rijtje:

  • Maar één materiaalsoort waardoor minder grondstoffen nodig zijn
  • CO2 voetafdruk aanzienlijk lager tijdens productieproces; 
  • Upcycling mogelijk, product kan weer hoogwaardig worden ingezet;
  • 100% veilig volgens EN 71-3 (speelgoed norm)
  • NEN-EN 1177:2018 gecertificeerd (valdemping)

Voor wie is dit interessant?

Het circulaire kunstgras van LimeGreen® is bedoeld voor plekken zoals schoolpleinen en speeltuinen in de wijk. Het is dus ontzettend interessant voor gemeentes en scholen. Ken jij een plek die verduurzaamd kan worden? Stuur deze blog dan vooral door naar mensen voor wie het duurzame kunstgras een perfect product is om in te zetten.

Werk jij voor een gemeente en wil jij circulair kunstgras implementeren in jouw gemeente? Neem dan contact op met LimeGreen® voor de verschillende mogelijkheden.

Onze partners