Cloud Garden en WallFlore gaan samen verder

Cloud Garden in Zwolle en WallFlore in Tilburg gaan per 12 oktober samen verder. Dat hebben Toon de Wit van WallFlore en Herman Oving van Cloud Garden bekendgemaakt. Beide groenbedrijven leveren hoogwaardige, circulaire groene wanden en andere groene oplossingen. In internationaal verband hebben de bedrijven eerder samengewerkt. WallFlore wordt als merknaam toegevoegd en de leveringen worden door Cloud Garden voortgezet. Medewerkers van WallFlore behouden hun functie. Cloud Garden in Zwolle dient als hoofdkantoor.

Prestigieus

Onder leiding van oprichter Toon de Wit heeft WallFlore zich ontwikkeld tot een innovatief en creatief voorbeeldbedrijf in de branche. Het bedrijf is expert in het leveren van grootschalige groene wanden en gevels. WallFlore voltooide recentelijk prestigieuze buiten-projecten in Amsterdam (Paleis van Justitie) en Leidschenhage in Leidschendam (Mall of the Netherlands). Wallflore en Cloud Garden hebben veel raakvlakken als het aankomt op visie: betrouwbaar, innovatief, groen en duurzaam. De twee bedrijven laten hun producten voor 100% in Nederland produceren, volgens een circulair en modulair ontwerp. Daarmee wordt gezorgd voor een minimale footprint.

Aanvullen

De diensten van WallFlore en Cloud Garden vullen elkaar naadloos aan. De natuurtechnologie van Cloud Garden is gericht op compacte interieuroplossingen. Daarmee wil de organisatie een gezond binnenklimaat realiseren voor iedereen. De door het bedrijf ontwikkelde klimaatsensor biedt nauwkeurige analyses van het binnenklimaat, als basis voor een duurzaam gebouw en een effectief onderhoud van de planten. WallFlore is (internationaal) toonaangevend in de markt voor groene gevels in de openbare ruimte en in de kantooromgeving.

Samen Sterk

Het resultaat is een bedrijf met een sterke combinatie van specialismen. Daarmee is Cloud Garden in staat om in iedere klantvraag te voorzien. Herman Oving: “Cloud Garden wil steden gaan vergroenen met behulp van de expertise van WallFlore. Hiermee gaan wij hittestress tegen, maken wij het klimaat van steden gezonder en verfraaien we het stadsbeeld.”  Door de overname is Cloud Garden een nog aantrekkelijker adviseur/partner voor (interieur)architecten, landschapsarchitecten, projectontwikkelaars en inrichters, overheden en woningbouwverenigingen en organisaties uit de bouw- en utiliteitsbranche.

Onze partners