Creëer een duurzame kantoorinrichting

Kies voor een duurzame inrichting van jouw kantoorruimte!

Kies voor een duurzame inrichting van jouw kantoorruimte

Tegenwoordig is het voor veel bedrijven aantrekkelijk om duurzaam te ondernemen. Dit kan onder anderen gedaan worden met behulp van kantoorplanten, LED lampen, bamboe en gerecycled papier. Producten als LED lampen, bamboe en planten kunnen perfect worden opgenomen in de inrichting van jouw kantoorruimte. Wil jij van jouw kantoorruimte een milieuvriendelijke ruimte maken? Lees in dit blog van SKEPP alles wat je erover wilt weten!

Vervang je oude lamp voor LED lampen

Kijk eens rond in jouw kantoorruimte en tel het aantal lampen. Als je deze lampen voor LED-lampen zou vervangen bespaar je niet alleen veel geld, maar ook energie. LED lampen gaan namelijk 30 keer langer mee dan gloeilampen, 25 keer langer dan halogeenlampen en 10 keer langer dan fluorescentielampen, terwijl ze slechts 5 keer duurder zijn dan de andere lampen. Daarnaast geef je je kantoorruimte direct een luxe en moderne uitstraling. Deze uitstraling kun je natuurlijk ook creëren door middel van duurzaam meubilair. Je hoeft maar enkele aanpassingen en je hebt een prachtige en duurzame kantoorinrichting.

Meubilair van bamboe?

Als je denkt aan bamboe, denk je waarschijnlijk aan de planten in de achtertuin. Maar wist je dat er ook meubels gemaakt worden van bamboe? Het is dé duurzame vervanger voor hout! Bamboe vermindert de CO2 en is daarnaast de snelst groeiende plant ter wereld. Mocht je toch een kantoorinrichting willen met ander materiaal, dan kun je ook kijken of het meubilair is voorzien van een Milieukeur. Dit keurmerk geeft namelijk aan dat een meubel minder belastend is voor het milieu. Ook op deze manier kun je gewoon je steentje bijdragen aan het milieu.

Geef je kantoorruimte een groene boost met kantoorplanten

Niet alleen zorgt de kleur van een kantoorplant ervoor dat je kantoorinrichting groener wordt, ook heeft het effect op je prestaties. Het maakt werknemers productiever, gezonder en het zorgt voor een vermindering van het stressniveau. Planten verdampen water en stofdeeltjes of andere schadelijke stoffen in de lucht worden gefilterd. Hoe groter je kantoorplant, hoe beter. Het geeft namelijk een prettiger gevoel doordat er sfeer gecreëerd wordt in jouw kantoorruimte. Een voorbeeld van planten in jouw kantoorruimte is te vinden in onderstaande afbeelding voor kantoorruimte huren Den Haag.

Je eigen kantoor duurzaam inrichten

Ook de keuzes die je maakt met betrekking tot kleurtinten en meubilair kunnen een duurzaam gevoel geven. Wil jij graag een kantoorruimte met veel licht of wil je liever een warm gevoel creëren? Kies voor wat rustige tinten en veel licht als je wilt gaan voor een open sfeer. Een huiselijk en warm gevoel wordt juist gevormd door donker meubilair te plaatsen in jouw kantoorruimte. Ook kun je hierbij denken aan een natuurlijke tint op de muur. In zowel een lichte ruimte als een huiselijke en warme ruimte zal een groene kantoorplant zorgen voor een levendig gevoel.

Schenk eerlijke koffie, want dat is toch veel lekkerder?

Zelfs je koffie kun je aanpassen om je kantoor duurzamer te maken. Koffie is te vinden in bijna elk kantoor en een mooi koffiezetapparaat hoort tegenwoordig gewoon bij de kantoorinrichting. Daarom is koffie een goede mogelijkheid om je kantoorruimte duurzamer te maken. Terwijl je je volgende bak eerlijke koffie drinkt, kun je vast verder gaan nadenken over de mogelijkheden om jouw kantoorruimte in te richten op een duurzame manier!

Onze partners