De Ceuvel: circulaire stadse oase als decor van jouw bijeenkomst

Event- en vergaderlocatie de Ceuvel in Amsterdam is een uniek duurzaam stedelijk experiment. Eigenlijk is het een circulaire stad in het klein. De locatie is opgebouwd uit oude woonboten, rondom de boten reinigt een unieke mix van bodemreinigende planten de oude vervuilde haven grond.

De Ceuvel

Kringlopen

Terwijl in 10 jaar deze ‘verboden tuin’ wordt gereinigd, kun jij in dit artistieke en duurzame decor een bijeenkomst organiseren. Naast eventlocatie en restaurant is de Ceuvel een speeltuin voor nieuwe duurzame technieken. Er wordt zo veel mogelijk zelf elektriciteit opgewekt en afval verwerkt op innovatieve, nieuwe manieren. Hiermee wil de Ceuvel zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met energie en afval kringlopen. Kunst en voorstellingen dragen hier ook aan bij: de waarde van afval wordt op een creatieve manier verteld.

Metabolic Lab

De Ceuvel vind je in het steeds populairder wordende Amsterdam-Noord, vlak bij de NDSM-werf. Een inspirerende plek met veel mogelijkheden. Midden op het terrein van De Ceuvel ligt het Metabolic Lab, een showcase voor duurzaamheidstechnieken en circulaire economie. Zo is op het dak van Metabolic Lab een kas gebouwd waar gewassen in groeien die gebruikt worden in de keuken van het naastgelegen Café de Ceuvel. In de kas wordt gewerkt met een op maat gemaakt DIY aquaponics systeem en worden de on-site geproduceerde organische reststromen hergebruikt.

Metabolic Lab

Rondleiding, workshop en lezing

Je kunt voor je bijeenkomst rondleidingen, lezingen en workshops boeken over verschillende duurzame en circulaire onderwerpen. Of je nu een architect, ingenieur, student of scholier bent, of gewoon iemand met algemene interesse: er loopt altijd iemand rond op de Ceuvel die hun verhaal kan vertellen op een manier die voor jou interessant is.

Het eten van Café de Ceuvel

Na afloop kun je lunchen of dineren in het gezellige Café de Ceuvel, of je event door hen laten cateren. Café de Ceuvel is een duurzaam restaurant en is daarom op zoek naar wat écht goed eten en drinken is. Dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat. Ze werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat op tafel gezet wordt ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt.

 >> vraag vrijblijvend informatie aan

Het eten van cafe de Ceuvel

 

Onze partners