De elektrische Harley-Davidson is populairder dan ooit

Na een aantal jaren van dalende financiële rapporten heeft Harley-Davidson nu verrassende cijfers gepubliceerd die aantonen dat het bedrijf in een betere positie verkeert dan analisten hadden verwacht. En dat zou goed nieuws kunnen zijn voor het langverwachte programma voor elektrische motorfietsen van het bedrijf.

Volgens een verklaring van Harley-Davidson gisteren, genereerde het bedrijf in het eerste kwartaal van 2021 een aangepaste winst per aandeel (EPS) van $ 1,68. Dat is bijna het dubbele van de winst per aandeel die analisten hadden verwacht. Harley-Davidson heeft nu ook de verwachte groei van de motoromzet dit jaar verhoogd tot 30-35%. Harley had dit jaar eerder een groei van 20-25% verwacht, wat aangeeft dat het bedrijf beter presteert dan zijn eigen oorspronkelijke verwachtingen.

Het goede nieuws zou ook kunnen helpen om de toewijding van H-D aan elektrische motorfietsen te versnellen, die werden aangekondigd als een groot onderdeel van het nieuwe Hardwire vijfjarenplan van het bedrijf.

Harley-Davidson is van plan zich te concentreren op zijn zware motorfietsen en elektrische motorfietsen als onderdeel van een tweeledige aanval om meer inkomsten te genereren en het bedrijf nieuw leven in te blazen nadat het de afgelopen jaren worstelde.

Harley-Davidson was een van de eerste legacy-fabrikanten die zich inzetten voor de ontwikkeling van een elektrische motorfiets. Het LiveWire-project begon in 2014 en bracht uiteindelijk in 2019 de eerste elektrische motorfiets van H-D op de weg.

Harley-Davidson beweert nu dat het de best verkochte elektrische motorfiets in Noord-Amerika is.

Dankzij zijn vroege start in de ontwikkeling van elektrische motorfietsen heeft Harley-Davidson een jarenlange voorsprong op zijn concurrenten. Als HD in staat is om van dat voordeel te profiteren, kan het het bedrijf de voorsprong geven die het nodig heeft om zijn verkoop weer op te bouwen en het merk nieuw leven in te blazen.

Bekijk hier meer artikelen over duurzame mobiliteit

Onze partners