De opkomst van Light Electric Vehicles (LEV’s)

Light Electric Vehicles zijn dé oplossing voor stadsdistributie en werkzaamheden op groot terrein

Stadsdistributie gaat op de schop. Grote bestelbussen op fossiele brandstoffen zijn niet meer gewenst en blokkeren vaak de weg. Ook grote vuilniswagens zijn geen fraai gezicht en nemen ook veel ruimte in beslag op de weg. Maar toch moeten pakketjes worden bezorgd en afval worden opgehaald. Daar is de opkomst van de LEV. Een klein en effectief elektrisch voertuig met een vriendelijke uitstraling.

Stadsvriendelijke vierwielers

Met een lengte van 3,9 meter een een breedte van 1,4 meter is bijvoorbeeld de Seval Cenntro C500 een wendbaar voertuig dat op een efficiënte manier stadsdistributie kan optimaliseren. Door de breedte kunnen andere weggebruikers hun reis voortzetten zonder vertraging Ondanks het kleine formaat maakt het laadvermogen van 840 kg van deze LEV’s de duurzame en future-proof oplossing voor in de stad. Verschillende opbouw mogelijkheden openen ook de deur voor koeltransport en groenafval. Maar toch is het grootste voordeel het uiterlijk van deze voertuigen. Niemand krijgt een slecht humeur van deze stadsvriendelijke vierwielers. Iets wat een grote vieze bus of vrachtwagen niet heeft.

Het robuuste werk

Niet alleen stadsdistributie kan worden geoptimaliseerd, maar ook werkzaamheden op groot terrein zoals vakantieparken, campings en eigen terrein van bedrijven. In één keer alle broodjes bezorgen bij de vakantiehuisjes of het park onderhouden zonder vijf keer heen en weer te rijden om afval weg te gooien. Dat kost tijd en dat kost ook het milieu. Vaak gebeuren die werkzaamheden nog met voertuigen op fossiele brandstoffen, maar waarom gaan we dan niet over op elektrisch? Met een range van rond de 150 km kunnen de LEV’s makkelijk een hele dag rondrijden. De Etesia ET Lander is een goed voorbeeld voor vakantieparken en campings. Robuust uitgevoerd voor alle werkzaamheden. Met veel opties is de ET Lander altijd naar wens van de klant te leveren. Van off-road banden tot aan een kiepende laadbak.

Vriendjes van de overheid

Uiteraard zijn dit de voertuigen waar de overheid en gemeentes naar op zoek zijn. Vriendelijk voor het verkeer en milieu. En dus komen de LEV’s ook in aanmerking voor de SEBA aanschaf subsidie. Dit budget is sinds 10 januari weer beschikbaar en kan u tot wel 10% besparen op de aanschaf van een LEV. Voor de voorwaardes klikt u hier. Maar ook de markt voor gebruikte LEV’s begint te ontwikkelen. Voor de ondernemers die het eerst willen proberen voordat ze een grote investering doen. Deze gebruikte LEV’s zijn al te vinden op Marktplaats en Autoscout24.

Op zoek naar meer informatie over de aanschaf van een LEV? Of gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via sevalemobility.com of bel 0348-744028.

Onze partners