Deze fabriek maakt elke 2 seconden een elektrische scooter

Niet alleen 's werelds grootste, maar de aanstaande megafabriek wordt de meest geavanceerde tweewielerfabriek met 3.000 robots, zoals Ola Electric zelf beweert.

Ola Electric is helemaal klaar om de grootste tweewielerfabriek ter Wereld te gaan maken in Krishnagiri, Tamil Nadu, en zal verantwoordelijk zijn voor het maken van elektrische scooters. De nieuwe EV-fabriek zal niet alleen voldoen aan de vraag in India, maar zal ook fungeren als exportknooppunt voor het bedrijf. Deze week onthulde Ola Electric enkele belangrijke details over de aanstaande megafabriek. De genoemde faciliteit zal een jaarlijkse capaciteit hebben van 10 miljoen eenheden en zal klaar zijn in het jaar 2022. Bovendien zal fase 1 van de fabriek klaar zijn in juni 2021, en tegen die tijd zal de fabriek een jaarlijkse capaciteit hebben van 2 miljoen eenheden.

De fabriek krijgt in totaal 10 productielijnen en Ola Electric beweert dat deze faciliteit ook de meest geavanceerde tweewielerfabriek ter Wereld zal zijn. De fabriek zal worden gebouwd op basis van Industry 4.0-principes en zal AI-aangedreven zijn met 3.000 robots. Er komt één megablok om alle productiefaciliteiten te huisvesten met een oppervlakte van 43 hectare, 2 miljoen vierkante voet. Bovendien zal de Ola-fabriek speciale ruimtes hebben voor accu's, spuiterijen, lassen, motoren, algemene assemblage, afgewerkte goederen en ook twee leveranciersparken. Om de ecologische duurzaamheid te behouden, zal de genoemde fabriek ook een bosgebied van 100 hectare hebben en zal het megablok een zonnedak hebben.

Ola Electric beweert dat zijn megafabriek zal worden aangedreven door zonne-energie en hernieuwbare energie. Wat werkgelegenheid betreft, zegt Ola Electric dat er via deze nieuwe faciliteit meer dan 10.000 banen zullen worden gecreëerd, terwijl verkopers en leveranciers wat extra banen zullen creëren. Met deze overweldigende aantallen beweert Ola Electric dat zijn ‘FutureFactory’ op volle capaciteit elke 2 seconden één elektrische scooter van de productielijnen zal laten rollen.

Onze partners