Dopper lanceert meest duurzame flessen-collectie ter wereld

De bekende Dopper Original-waterfles is nog duurzamer van samenstelling, waardoor de flessen-collectie de meest duurzame ter wereld is. Door de nieuwe samenstelling ontving de collectie de gouden status van het Cradle to Cradle-keurmerk.

Deze Dopper Original-fles is volledig te recyclen en wordt voor 85 procent gemaakt van upcycled materiaal. Het keurmerk bewijst dat elke Dopper Original-fles, van ontwerp tot het eind van de levensduur, voldoet aan de strengste milieunormen, klaar voor de circulaire economie.

Ontwikkeld om niets te verspillen

De nieuwe Dopper Original-collectie is nu de eerste wereldwijd die het predicaat Cradle to Cradle Certified® Gold mag dragen. De flessen worden gemaakt van 85 procent herbruikte materialen, waarvan 70 procent plantaardig afval en 15 procent gerecycled plasticafval. Ook de productie ‒ op Nederlandse bodem ‒ is duurzaam; zo wordt hiervoor 100 procent hernieuwbare energie gebruikt. De inzet van groene stroom en bio-based materialen zorgt ervoor dat de fles klimaatneutraal geproduceerd wordt. De fles is ontworpen om aan het einde van de levensduur te worden opgesplitst in vijf makkelijk te recyclen onderdelen en is daarmee volledig recyclebaar.

Virginia Yanquilevich, ceo van Dopper: “De hervulbare flessen van Dopper worden gemaakt volgens de hoogst geldende standaarden voor mens en milieu. Omdat wij een zo laag mogelijke voetafdruk voor ogen hebben, passen we waar mogelijk onze productie aan. We zijn er enorm trots op dat de strenge uitgever van dit keurmerk onze innovaties wederom beloont ‒ eerst Silver en nu Gold. De certificering laat de wereld zien dat we in elk onderdeel van het productieproces duurzame keuzes kunnen – en moeten – maken. We hopen anderen te inspireren hetzelfde te doen.”

Van links naar rechts: Niels Heijman (R&D Manager Dopper), Charles van Reij (C2C institute), Virginia Yanquilevich (CEO Dopper), Nienke Steen (C2C institute). 

Foto: Dopper.

Onze partners