Draag je steentje bij aan het milieu met een refurbished telefoon

Refurbished telefoon GroeneZaken

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor duurzaam. We eten minder vlees, scheiden ons afval, besparen energie in huis en gaan steeds vaker voor tweedehands. Je hoeft niet meteen je hele leven te verduurzamen, veel kleine veranderingen helpen ook al. Duurzaam leven is zelfs makkelijker dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je wat betreft smartphones ook voor een groene keuze kunt gaan?

Duurzame smartphone

Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met het eten van dierlijke producten, maar voor veel mensen gaat dit voor nu nog te ver. Wil je toch groener leven? Ga bijvoorbeeld voor hergebruikte producten in plaats van nieuwe producten, iets waar smartphones zich perfect voor lenen omdat zij makkelijk kunnen worden opgeknapt voor een tweede leven. Dit noemen we refurbished en betreft tweedehands elektrische apparaten, zoals smartphones, die opnieuw worden verkocht. De verkoper controleert of de smartphone nog goed werkt en repareert of vervangt beschadigde of kapotte onderdelen. Daarna gaat de refurbished smartphone weer in de verkoop, zo goed als nieuw en klaar voor zijn tweede leven!

Voordelen van een refurbished smartphone

Een refurbished smartphone is niet helemaal gloednieuw, maar biedt je wel een hoop voordelen ten opzichte van een nieuwe smartphone. Zo zien veel refurbished smartphones eruit als nieuw, maar zijn ze veel goedkoper dan wanneer je hetzelfde exemplaar nieuw koopt. Daarnaast is een refurbished smartphone ook nog eens een duurzame keuze. Je voorkomt namelijk dat een goed werkend apparaat wordt weggegooid, terwijl de meeste smartphones het nog prima doen. Ontzettend zonde en ook niet erg duurzaam. Maar met de aanschaf van een refurbished smartphone help jij een handje mee! Daarnaast zijn veel topmerken, zoals Apple, veel duurder dan de meeste andere smartphones. Van een refurbished iPhone is de prijs een stuk scherper, bijvoorbeeld van deze refurbished iPhone 7. Je hoeft er alleen nog maar een Sim Only abonnement bij aan te schaffen en je smartphone is klaar voor gebruik!

Kortom: een refurbished smartphone is een duurzaam alternatief voor iemand die niet elke keer weer een nieuwe smartphone aan wil schaffen én ook nog eens goed voor je portemonnee!

Onze partners